reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Jesteśmy już w domu, było opóźnienie, ale w gabinecie też siedzieliśmy długo.

Ale wszystko dobrze, łzy mi tam zaczęły lecieć mimowolne z tych emocji… nie spałam pół nocy chyba, wory mam pod oczami jak nie wiem.

Jestem dziś 6t5d, a z USG dzień mniej.
Pęcherzyk ciążowy wyliczyło na 7t.
Serce bije jak dzwon, ponad 140 uderzeń.
Fasol mierzy 0.71 cm.

Nie sądziłam, że usłyszę dobre wieści, po ostatnim razie naprawdę nastawiałam się na wszystko.

Oby było tak dalej 🥰

Mąż był ze mną, też mówi, że w ogóle niebo a ziemia co wtedy było widać
Pięknie, oby jak najwięcej takich wieści 😁

reklama
Dziewczyny, jaka dawke dziennie DHA bierzecie? Mam pregne i zalecana dzienna dawka to 1-2 kapsulki. Biore dwie, ale zaczynam sie zastanawiac czy nie przeginam pały. Dodam, ze totalnie nie jem ryb. Przed ciaza zjadlam z kilka razy w swoim zyciu. W ciazy na sama mysl wykreca mi trzewia.

Dziewczyny, jaka dawke dziennie DHA bierzecie? Mam pregne i zalecana dzienna dawka to 1-2 kapsulki. Biore dwie, ale zaczynam sie zastanawiac czy nie przeginam pały. Dodam, ze totalnie nie jem ryb. Przed ciaza zjadlam z kilka razy w swoim zyciu. W ciazy na sama mysl wykreca mi trzewia.
DHA 300 mg
EPA 30 mg

·

Badania wskazują, że:
· suplementacja 1000 mg DHA/dzień jest nie tylko bezpieczna dla kobiet w ciąży, ale również jest lepsza niż
200 mg DHA/dzień w zapobieganiu przedwczesnemu porodowi,
· 500 mg DHA/dzień wydaje się optymalną dawką dla kobiety, która jada ryby 1–2 razy w tygodniu

·

Badania wskazują, że:
· suplementacja 1000 mg DHA/dzień jest nie tylko bezpieczna dla kobiet w ciąży, ale również jest lepsza niż
· 500 mg DHA/dzień wydaje się optymalną dawką dla kobiety, która jada ryby 1–2 razy w tygodniu
ja do tej pory bez problemu jadłam tyle ryb ale dziś pierwszy raz mnie odrzuciło 🫢 zobaczymy co będzie potem, jednak okazuje się, że ta Pueria Uno wcale taka dobra nie jest skoro ma za mało 🤔

Wszystko dobrze, nawet go/ją obliczyli na 10+5 a nie 10+3 🤣🤯💜
to mnie powoli kieruje w termin na lipiec... ale i tak chce zostać z Wami...
Poryczalam się widząc jak się rusza i jak bije serce... ciągle nie mogę w to uwierzyc... W ogóle nie należę do. osób, które często płaczą czy jakoś szczególnie okazują emocje, ale to mnie tak porusza jak nic nigdy...

reklama
·

Badania wskazują, że:
Oo. To moze z moim 600 mg to jednak nie przegiecie paly. U mnie w diecie ryb zero.

Do góry