Na tym etapie organizm sam się oczyści, to tak jakbyś miała dłuższy okres. Ja w 6 tc krwawilam chyba ze 3 tygodnie i po miesiącu można dalej walczyć. Gorzej było drugim razem, tu już dalszy etap, poronienie zatrzymane - to dało nam po psychice.Dziękuję bardzo za te informację
Już się przygotowuje psychicznie na to - nigdy nie sądziłam że to tak ciężkie psychicznie ...
Nie wiedziałam że mogę wybrać i mogę uniknąć zabiegu ( to mnie kosztuje najwięcej nerwów i obaw ) teraz jestem spokojniejsza po tej wiadomości - dziękuję .
reklama
Mayolin
Fanka BB :)
Miałam wczoraj, wszystko było ok. USG prenatalne będzie 25.01., do tego czasu już będę mieć wyniki NIFTY.Ja tez, z tym ze Panorama. Masz wizyte przed?
To ja za dwa tygodnie mam naraz USG prenatalne i NIPT (inaczej się u nas się nazywa). O ile w pierwszej ciąży miałam zupełnie wywalone na takie sprawy, to teraz się tym całkiem stresujeW poniedziałek mam pobranie krwi do NIFTY.
A czemu musisz krzywą robić ?A ja nie wiem co zrobić. Wizyta na NFZ wypada na około 12 tydzień ciąży. Czy mogę umówić się na wizytę w innym miejscu wcześniej na NFZ żeby dostać skierowanie na badania, czy czekać na tamtą wizytę? Pytałam o to ginekologa wczoraj na wizycie prywatnej, ale mam takie zaćmienie, że nie wiem co powiedział. Na pewno krzywą zrobię w poniedziałek, ale czy reszta może poczekać? Czy mogę zapisać się na dwie wizyty na NFZ, jeśli znajdę gdzieś wcześniej? Mam już mętlik w głowie
To prawda! Ponoć w kolejną ciążę nawet łatwiej jest zajść. Ja jak poroniłam we wrześniu, to się nagle dowiedziała ile z moich koleżanek z dziećmi już, przechodziło wcześniej poronienia. To się bardzo często zdarza we wczesnej ciąży, tylko niestety mało się o tym mówi. Ale zaszłam w kolejną dwa cykle później, więc praktycznie od razu.w ogóle bardzo.mi przykro że nie wszystkie tu mamy takie dobre wieści w ostatnich dniach, ale te dziewczyny, które mają złe wieści, albo niepewne, wiedzcie, że też byłam.tam gdzie Wy... a teraz sie udało i póki co powoli idzie dobrze. .. i u Was tez wszystko sie jakoś ułoży i będzie jeszcze dobrze...
Bolilol
o, ja za tydzień w poniedziałek jak się nic nie wychrzani po drodze. Daj proszę koniecznie znać jak będziesz miała wyniki, jestem ciekawa ile w praktyce się czekaW poniedziałek mam pobranie krwi do NIFTY.
A do kiedy powinno samoistnie się poronić?Na tym etapie organizm sam się oczyści, to tak jakbyś miała dłuższy okres. Ja w 6 tc krwawilam chyba ze 3 tygodnie i po miesiącu można dalej walczyć. Gorzej było drugim razem, tu już dalszy etap, poronienie zatrzymane - to dało nam po psychice.
Mayolin
Dam, dam, dowiecie się pierwsze w kolejce po moim mężuo, ja za tydzień w poniedziałek jak się nic nie wychrzani po drodze. Daj proszę koniecznie znać jak będziesz miała wyniki, jestem ciekawa ile w praktyce się czeka
Mayolin
Do 12 tyg, ale przy pustym jaju będzie szybciej. Tym bardziej, że u Ciebie już teraz jest zły przyrost bety. Jeśli bierzesz leki typu Luteina, Duphaston, to je odstaw, bo przedłużą cały proces.A do kiedy powinno samoistnie się poronić?
ejżja89
Chyba niekoniecznie musi być szybciej - ja z pustym jajem zgłosiłam do szpitala w 9+5 bez żadnych oznak zblizajacego się poronienia, gdzie już 2 tygodnie wcześniej zrobiłam badanie bety i wyszła spadkowa. Chyba wszystko zależy od konkretnego przypadku niestety To są trudne decyzje i wielka szkoda, że w ogóle los stawia nas w sytuacji, że musimy je podejmowaćDo 12 tyg, ale przy pustym jaju będzie szybciej. Tym bardziej, że u Ciebie już teraz jest zły przyrost bety. Jeśli bierzesz leki typu Luteina, Duphaston, to je odstaw, bo przedłużą cały proces.
Veraverrto
Tez mialam wczoraj, ale mimo to sprawdzaja przed pobraniem krwi czy ciaza zywa.Miałam wczoraj, wszystko było ok. USG prenatalne będzie 25.01., do tego czasu już będę mieć wyniki NIFTY.
reklama
Lekarz kazał przyjść jeszcze na kontrolę? Idź, każde podejrzenie musi być w 100% potwierdzone zanim cokolwiek zrobisz.A do kiedy powinno samoistnie się poronić?