reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

No właśnie dostałam na awidnosc IgG i igm . Mam zrobić za 2 tyg .
A jak wyjdzie że trscmam aktywne to co wtedy ? Coś sie bierze na to czy jak ? Czy sie obserwuje czy dziecku dostanie jakiś lek po urodzeniu ?
A IgM masz wynik? Zawsze możesz dla świętego spokoju zrobić badania od razu, te 2 tygodnie nic nie zmienią, chyba że masz aktywny wirus opryszczki to może lekko zaburzać wynik.
Jak jest aktywne zakażenie, to jest w Polsce leczenie - przyjmuje się 16 tabletek walacyklowiru dziennie + wzmożona obserwacja płodu pod kątem wszelkich nieprawidłowości. Polecam grupę na fb Cytomegalia w ciąży - to grupa fundacji, która bardzo pomaga w temacie i zawalczyła i wproadzenie leczenia w Polsce :)

reklama
U mnie po wczorajszej wizycie wszystko ok. Dzidziulek ma już 3 cm! Wszystko już ma, ręce, nóżki, ruszał sobie nimi :) 20240105_083909.jpg

U nas widać tylko pęcherzyk czyli chyba będzie puste jajo :(
Przez tydzień pęcherzyk urósł jeszcze raz tak jak był , beta rośnie ale wolniej niż powinna..
Mam zrobić betę w pon i kontrola w pt za tydzień - na razie czekamy …
Bardzo mi przykro. W zeszłym roku przeszłam puste jajo płodowe i wiem, jakie to okropne uczucie. A teraz jestem w prawidłowej ciąży, więc to puste jajo nie przekreśla przyszłości 🫂

U nas widać tylko pęcherzyk czyli chyba będzie puste jajo :(
Przez tydzień pęcherzyk urósł jeszcze raz tak jak był , beta rośnie ale wolniej niż powinna..
Mam zrobić betę w pon i kontrola w pt za tydzień - na razie czekamy …
Ehhh... Przytulam Cię bardzo mocno 🥺❤ będziemy razem czekać w niepewności... 🥺

reklama
Ja dzisiaj rano obudziłam się w świetnej formie i aż poczułam niepokój z tego powodu. Zaczęłam się ogarniać i w myślach mówię „dzidzia daj znać, że wszystko ok”😌 nie minęły 3 minuty i musiałam deskę klozetową podnieść żebym na pewno zdążyła głowę w odpowiednim miejscu umieścić 🤢😂❤️

Do góry