reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

A czy któraś z Was nie przechodziła cytomegali i ma dziecko w żłobku/przedszkolu? Ja właśnie nie przechodziłam przed ciążą (przynajmniej we wrześniu miałam negatywny wynik i teraz będę robić Cytomegalie i się zastanawiam czy faktycznie dzieci tak przenoszą jak mówi internet i jaki będzie wynik).
Ja też w 1. ciąży byłam negatywna, a teraz jeszcze nie wiem. Córka od kwietnia w złobku :D

reklama
Ja ani toxo ani cytomegalii nie przechodziłam i wiadomo, że boję się, że akurat w ciąży się zarażę 🙄 Moja córka ma dużo kontaktu z kuzynami, którzy chodzą do przedszkola/szkoły, ale mam nadzieję, że jednak nas ominie 🙈

Strasznie jesteśmy biedne z tymi cytomegaliami, ja toxo też nie przechodziłam w 1 ciąży..Tez muszę jutro zbadać. Najlepiej byłoby się schować pod kołdrę i nie wychodzić żeby nic nie złapać, ale nie jest to możliwe posiadając małe dzieci i chcąc zachować zdrowie psychiczne.

Hej
Witam sie skromnie. 😊 Mam nadzieję że zostanę tu do końca . Do porodu. Ostatnio to życie idzie mi pod górkę miałam dwa poronienie , ostatnie we wrześniu br i bum w grudniu tescik pozytywny. Szok . Moje przerażenie że jak to ? Tak szybko ? Znowu strach ... Zrobiłam betę jedna potem druga piękny przyrost bo ponad 100% progesteron też piękny. Oczywiście moja radość zmalala jak zauważyłam krew... Niewielka ... Ale była .wizyta u lekarza nic nie widzi niepokojącego . Wzięłam odrazu progesteron besisn i luteinke dopochwowo .. i tak chodziłam chodziłam do wizyty które sie odbyła wczoraj 😊😊😊 termin 10.08.2024
Jestem obecnie 6t6dz😊😊😊 mam ogromną nadzieję że zostanie z nami do końca i będę tulić maleństwo w sierpniu 🥰

Załączniki

• IMG_20231221_084355166_HDR.jpg
    IMG_20231221_084355166_HDR.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 92
Ostatnia edycja:
Ja po wizycie. Ciążowy jest, żółtkowy jest, zarys zarodka też, ale tętna jeszcze nie widać. Gin powiedziała, że za słaby sprzęt ma do oceny. Wychodzi mi 6+0, ewentualnie 5+6. Powiedziała, że raczej 5+6. Torbiel mi urosła centymetr od zeszłego tygodnia i stąd moje bóle. Po porannym plamieniu śladu już nie ma, powiedziała, że szyjka czysta, więc musiało to być coś z pochwy. Założyła mi kartę ciąży i zleciła komplet badań, ale to na spokojnie zrobię pod koniec roku.
Święta będą trochę spokojniejsze 😊

reklama
Do góry