reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Bardzo długo nie było mowy o rodzeństwie, mój syn zaczął się robić fajny i komunikatywny w porównaniu do czasu do 1 rż. Odzyskałam już trochę życia, bylo fajnie. A teraz znów.. co mi do łba strzeliło 😅😅 ale czuję się tak, że kazałam staremu obiecać że jeśli jeszcze kiedyś będę chciała być w ciąży to ma mi przypomnieć że absolutnie nie :D
Mój niemąż na początku chciał tylko jedno dziecko. Nasze córka jest dość mocno wymagająca. Cały czas ktoś musi obok niej być, wiecznie jest "mamo/tato, chodź się bawić". I stwierdziliśmy, że jej koniecznie potrzebne jest rodzeństwo 🙈😅 ale na dwójce produkcja się kończy 😅

reklama
Mój niemąż na początku chciał tylko jedno dziecko. Nasze córka jest dość mocno wymagająca. Cały czas ktoś musi obok niej być, wiecznie jest "mamo/tato, chodź się bawić". I stwierdziliśmy, że jej koniecznie potrzebne jest rodzeństwo 🙈😅 ale na dwójce produkcja się kończy 😅
Jeśli teraz uda się urodzić zdrowe dziecko to też już dość. Mój syn podobnie - ciagle biega, fruwa, wiecznie w centrum uwagi. Musi mieć rodzeństwo, ale ja więcej ciąż nie przeżyję 😆 ten ciągły bełt w przełyku, senność.. czekam na 2 trym jak na zbawienie, może jak chociaż tego małego ludka zobaczę na usg zamiast kropki to coś mi się odmieni 💩 póki co próbowałam uśpić małego na drzemkę (wstał wyjątkowo wcześnie) i on uciekł a ja zasnęłam 😱 tak się nie da żyć 😅

Jeśli teraz uda się urodzić zdrowe dziecko to też już dość. Mój syn podobnie - ciagle biega, fruwa, wiecznie w centrum uwagi. Musi mieć rodzeństwo, ale ja więcej ciąż nie przeżyję 😆 ten ciągły bełt w przełyku, senność.. czekam na 2 trym jak na zbawienie, może jak chociaż tego małego ludka zobaczę na usg zamiast kropki to coś mi się odmieni 💩 póki co próbowałam uśpić małego na drzemkę (wstał wyjątkowo wcześnie) i on uciekł a ja zasnęłam 😱 tak się nie da żyć 😅
Uda się, uda! Będą piękne, zdrowe, różowe bobaski 😁 ja po pierwszej ciąży mówiłam, że nigdy więcej 😂 a tu proszę bardzo, odmieniło się 🙈 mnie cała ciąża czołgała równo, więc wolę nawet nie myśleć co to teraz będzie 🙈 ale damy radę! Dla bejbików wszystko 🥰

U nas różnica będzie 2 lata i też mamy obawy jak to ogarnąć 🙂 ale mam nadzieję, że syn zaakceptuje rodzeństwo i w przyszłości będą się sobą cieszyć 🙂 a ja cieszę się, że wyrobię się przed 30stką.
Zawsze chcieliśmy mieć 3 dzieci, ale syn jest tak żywiołowy, że jeśli będzie teraz córeczka, to prawdopodobnie na niej skończymy 🙂 ale okaże się jak to będzie w przyszłości

no to kciuki za przyrost 😃🤞🏻 ja w ogóle się nie czuję w ciąży, nic nie czuję, nic mi nie dolega i nie mogę jeszcze w to uwierzyć i oczywiście trochę mnie to martwi 😵‍💫
U mnie objawów też brak, może trochę częściej na siku chodzę 😉

Mam wyniki 🥹 Przyrost 150% 🥳
IMG_7979.jpeg

Orientujecie się do jakiej wartości TSH w pierwszym trymestrze jest ok? Zrobiłam dzisiaj, bo brałam Euthyrox w pierwszej ciąży i chciałam zobaczyć ile teraz mam. Wiem, że jedno to zakres referencyjny (tu się mieszczę), ale czasem optymalnie jest mieć mniej, jak np przy staraniach o ciążę. Lekarz dopiero w styczniu i nie wiem czy coś wcześniej powinnam z tym tematem podziałać 🤔

Ostatnia edycja:

Zobacz załącznik 1595853

Orientujecie się do jakiej wartości TSH w pierwszym trymestrze jest ok? Zrobiłam dzisiaj, bo brałam Euthyrox w pierwszej ciąży i chciałam zobaczyć ile teraz mam. Wiem, że jedno to zakres referencyjny (tu się mieszczę), ale czasem optymalnie jest mieć mniej, jak np przy staraniach o ciążę. Lekarz dopiero w styczniu i nie wiem czy coś wcześniej powinnam z tym tematem podziałać 🤔
Ja w poprzedniej ciąży miałam wynik podobny do twojego. Teraz 1,8 mi wyszło. Myślę że gin mi nic nie zaleci na to, ale dam znać, wizyta 27.12.

Zobacz załącznik 1595853

Chyba do 2.5 jest okej. Ja w pierwszej ciąży miałam okropne problemy z tsh 😔 na początku ciąży miałam tsh 14, a po 3 dniach już prawie 20 🤯 lekarze nie mogli mi dobrać dawki euthyroxu , bo ciągle było albo za mało albo za dużo 😐 na końcu ciazy brałam już dawkę 125 , a córka i tak urodziła się z niedoczynnoscia tarczycy 🥺 teraz badalam to mam tsh 2.2 i chyba sobie delikatnie podniose dawkę co drugi dzień 🤔

Ja Poprosze o zapisanie wizyty na 29.12. ❤️

Pytanie z innej beczki , czy któraś z was będzie miała rok po roku dzieci ?

Moja corka jest w trakcie 8 miesiąca , trochę się obawiam co to będzie 🙄

Ja bede miala i odkad dojezdzaja mnie mdlosci i sennosc zaczynam sie zastanawiac czy to byl na pew o dobry pomysl :p ale moja ma 3,5 m-ca, wiec jeszcze duzo spi i malo sie przemieszcza, wiec moge caly dzien lezec z nia a lozku i sie bawic :)

reklama
Chyba do 2.5 jest okej. Ja w pierwszej ciąży miałam okropne problemy z tsh 😔 na początku ciąży miałam tsh 14, a po 3 dniach już prawie 20 🤯 lekarze nie mogli mi dobrać dawki euthyroxu , bo ciągle było albo za mało albo za dużo 😐 na końcu ciazy brałam już dawkę 125 , a córka i tak urodziła się z niedoczynnoscia tarczycy 🥺 teraz badalam to mam tsh 2.2 i chyba sobie delikatnie podniose dawkę co drugi dzień 🤔
Ja mialam teraz 2,2. Lekarka nic na to nie powiedziala. Nigdy nie bralam Euthyroxu ani nic i w sumie to jeden z wyzszych wynikow w moim zyciu. Wyzej mialam tylko 3,96 w ciazy i tez nic z tym nie robili.

Do góry