reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

U mnie objawów też brak, może trochę częściej na siku chodzę 😉

Mam wyniki 🥹 Przyrost 150% 🥳
Zobacz załącznik 1595853

Orientujecie się do jakiej wartości TSH w pierwszym trymestrze jest ok? Zrobiłam dzisiaj, bo brałam Euthyrox w pierwszej ciąży i chciałam zobaczyć ile teraz mam. Wiem, że jedno to zakres referencyjny (tu się mieszczę), ale czasem optymalnie jest mieć mniej, jak np przy staraniach o ciążę. Lekarz dopiero w styczniu i nie wiem czy coś wcześniej powinnam z tym tematem podziałać 🤔
moja endokrynolog twierdzi, że perfect tsh na początku ciazy jest 1.0 ale ginekolodzy moje 1.9 aktualnie uważają za w porządku. Gdybys miała ok 5 to bym Ci napisała, by jsk najszybciej do lekarza. Nie chcę doradzać nikomu medycznie - masz wizyte na początku stycznia?

reklama
Chyba do 2.5 jest okej. Ja w pierwszej ciąży miałam okropne problemy z tsh 😔 na początku ciąży miałam tsh 14, a po 3 dniach już prawie 20 🤯 lekarze nie mogli mi dobrać dawki euthyroxu , bo ciągle było albo za mało albo za dużo 😐 na końcu ciazy brałam już dawkę 125 , a córka i tak urodziła się z niedoczynnoscia tarczycy 🥺 teraz badalam to mam tsh 2.2 i chyba sobie delikatnie podniose dawkę co drugi dzień 🤔
Ja mam niedoczynność. Z córką z 50 poszło na 100 i zeszło do 75 ale zaraz wróciło na 100.
Teraz tsh miałam 4.6 i od razu na 125. Zastanawiam się ile będzie na koniec ciąży.
Mi nie skakało bardzo tylko sukcesywnie rosło.
Ja bede miala i odkad dojezdzaja mnie mdlosci i sennosc zaczynam sie zastanawiac czy to byl na pew o dobry pomysl :p ale moja ma 3,5 m-ca, wiec jeszcze duzo spi i malo sie przemieszcza, wiec moge caly dzien lezec z nia a lozku i sie bawic :)
Moja córa od 6mż uważa, że sen dla słabych. Jest jej wszędzie pełno. Teraz jak jesteśmy chore to nie ogarniam nic przy niej. Nawet nie mam czasu zjeść. I tak dzisiaj zjadłam rano kaszkę której nie chciała. Teraz myślę czy dam radę coś zjeść.

w tej poprzedniej ciąży wszystko ogarniał mi ginekolog, teraz mam endokrynolog, hipertensjologa, hematologa i diabetologa.. i w sumie gin ma mi po prostu zlecić swoje badania i zrobić usg. pozostali ogarniają swoje tematy i ja ginekologowi pokazuje tylko wyniki i mówię co biorę, on w to nie ingeruje. Mi to dobrze robi na głowę, że od wszystkiego.mam specjalistę osobno...

U nas prawie 2 lata będzie

My z mężem zawsze chcieliśmy 2 lub 3.
Ja od początku starań mówiłam, że jakbym zmieniła zdanie to ma się uprzeć żeby nie było same
Ja chciałam zawsze 3 ale ze względu na nasz wiek i zdrowie (problemy z kręgosłupem) to chyba na 2 poprzestaniemy.

wiecie co.mnie zadziwia, że ludzie już mają to jedno dziecko... i zycie im. się wywraca, nie śpią latami, nie mają życia, prywatności, intymnosci są zajechani... a i tak decydują się na kolejne 🤣 zawsze sobie myślę, że to jakieś szaleństwo i jak.ludzie ogarniają np 3 dzieci- ja nie dałabym rady 🤣 kiedy myślę jak.jedno dziecko zmieni moje życie, to czasami mnie to przeraża, a co dopiero więcej...
To musi być naprawdę jskas nieprawdopodobna miłość - ta do dziecka, że ludzie chcą ich więcej 🤣 bardzo chce się o tym przekonac, bo jest to dla mnie jakoś kosmos 🤯😜

U mnie objawów też brak, może trochę częściej na siku chodzę 😉

Mam wyniki 🥹 Przyrost 150% 🥳
Zobacz załącznik 1595853

Orientujecie się do jakiej wartości TSH w pierwszym trymestrze jest ok? Zrobiłam dzisiaj, bo brałam Euthyrox w pierwszej ciąży i chciałam zobaczyć ile teraz mam. Wiem, że jedno to zakres referencyjny (tu się mieszczę), ale czasem optymalnie jest mieć mniej, jak np przy staraniach o ciążę. Lekarz dopiero w styczniu i nie wiem czy coś wcześniej powinnam z tym tematem podziałać 🤔
Z tego co wiem to koło 1,5 w ciąży to spoko rezultat.

reklama
wiecie co.mnie zadziwia, że ludzie już mają to jedno dziecko... i zycie im. się wywraca, nie śpią latami, nie mają życia, prywatności, intymnosci są zajechani... a i tak decydują się na kolejne 🤣 zawsze sobie myślę, że to jakieś szaleństwo i jak.ludzie ogarniają np 3 dzieci- ja nie dałabym rady 🤣 kiedy myślę jak.jedno dziecko zmieni moje życie, to czasami mnie to przeraża, a co dopiero więcej...
To musi być naprawdę jskas nieprawdopodobna miłość - ta do dziecka, że ludzie chcą ich więcej 🤣 bardzo chce się o tym przekonac, bo jest to dla mnie jakoś kosmos 🤯😜
Nie przesłałam więcej jak 3h od ciąży. Obecnie ząbkuje i wstaje co 20/30min. Przyzwyczaiłam się. Chociaż chciałam ostatnio zmienić etat na pół. Tylko ja w domu mało robię. Zazwyczaj jak jest mąż lub mała w żłobku.

Do góry