moja endokrynolog twierdzi, że perfect tsh na początku ciazy jest 1.0 ale ginekolodzy moje 1.9 aktualnie uważają za w porządku. Gdybys miała ok 5 to bym Ci napisała, by jsk najszybciej do lekarza. Nie chcę doradzać nikomu medycznie - masz wizyte na początku stycznia?U mnie objawów też brak, może trochę częściej na siku chodzę
Mam wyniki Przyrost 150%
Zobacz załącznik 1595853
Orientujecie się do jakiej wartości TSH w pierwszym trymestrze jest ok? Zrobiłam dzisiaj, bo brałam Euthyrox w pierwszej ciąży i chciałam zobaczyć ile teraz mam. Wiem, że jedno to zakres referencyjny (tu się mieszczę), ale czasem optymalnie jest mieć mniej, jak np przy staraniach o ciążę. Lekarz dopiero w styczniu i nie wiem czy coś wcześniej powinnam z tym tematem podziałać
reklama
Nelka85
Fanka BB :)
Ja mam niedoczynność. Z córką z 50 poszło na 100 i zeszło do 75 ale zaraz wróciło na 100.Chyba do 2.5 jest okej. Ja w pierwszej ciąży miałam okropne problemy z tsh na początku ciąży miałam tsh 14, a po 3 dniach już prawie 20 lekarze nie mogli mi dobrać dawki euthyroxu , bo ciągle było albo za mało albo za dużo na końcu ciazy brałam już dawkę 125 , a córka i tak urodziła się z niedoczynnoscia tarczycy teraz badalam to mam tsh 2.2 i chyba sobie delikatnie podniose dawkę co drugi dzień
Teraz tsh miałam 4.6 i od razu na 125. Zastanawiam się ile będzie na koniec ciąży.
Mi nie skakało bardzo tylko sukcesywnie rosło.
Moja córa od 6mż uważa, że sen dla słabych. Jest jej wszędzie pełno. Teraz jak jesteśmy chore to nie ogarniam nic przy niej. Nawet nie mam czasu zjeść. I tak dzisiaj zjadłam rano kaszkę której nie chciała. Teraz myślę czy dam radę coś zjeść.Ja bede miala i odkad dojezdzaja mnie mdlosci i sennosc zaczynam sie zastanawiac czy to byl na pew o dobry pomysl ale moja ma 3,5 m-ca, wiec jeszcze duzo spi i malo sie przemieszcza, wiec moge caly dzien lezec z nia a lozku i sie bawic
w tej poprzedniej ciąży wszystko ogarniał mi ginekolog, teraz mam endokrynolog, hipertensjologa, hematologa i diabetologa.. i w sumie gin ma mi po prostu zlecić swoje badania i zrobić usg. pozostali ogarniają swoje tematy i ja ginekologowi pokazuje tylko wyniki i mówię co biorę, on w to nie ingeruje. Mi to dobrze robi na głowę, że od wszystkiego.mam specjalistę osobno...
AnnMar88
Moderator
U mnie prawie równe 2 lata będą.Ja Poprosze o zapisanie wizyty na 29.12.
Pytanie z innej beczki , czy któraś z was będzie miała rok po roku dzieci ?
Moja corka jest w trakcie 8 miesiąca , trochę się obawiam co to będzie
AnnMar88
Moderator
Ja chciałam zawsze 3 ale ze względu na nasz wiek i zdrowie (problemy z kręgosłupem) to chyba na 2 poprzestaniemy.U nas prawie 2 lata będzie
My z mężem zawsze chcieliśmy 2 lub 3.
Ja od początku starań mówiłam, że jakbym zmieniła zdanie to ma się uprzeć żeby nie było same
wiecie co.mnie zadziwia, że ludzie już mają to jedno dziecko... i zycie im. się wywraca, nie śpią latami, nie mają życia, prywatności, intymnosci są zajechani... a i tak decydują się na kolejne zawsze sobie myślę, że to jakieś szaleństwo i jak.ludzie ogarniają np 3 dzieci- ja nie dałabym rady kiedy myślę jak.jedno dziecko zmieni moje życie, to czasami mnie to przeraża, a co dopiero więcej...
To musi być naprawdę jskas nieprawdopodobna miłość - ta do dziecka, że ludzie chcą ich więcej bardzo chce się o tym przekonac, bo jest to dla mnie jakoś kosmos
To musi być naprawdę jskas nieprawdopodobna miłość - ta do dziecka, że ludzie chcą ich więcej bardzo chce się o tym przekonac, bo jest to dla mnie jakoś kosmos
Nelka85
Jeśli jesteś 1988 to jestem starsza i wiek to ten tego... Kręgosłup też kiepsko ale będę dążyć do planów.Ja chciałam zawsze 3 ale ze względu na nasz wiek i zdrowie (problemy z kręgosłupem) to chyba na 2 poprzestaniemy.
Teraz tak pisze a mam super dziecko. Drugie może nas przeorać i zmienię zdanie
AnnMar88
Moderator
Z tego co wiem to koło 1,5 w ciąży to spoko rezultat.U mnie objawów też brak, może trochę częściej na siku chodzę
Mam wyniki Przyrost 150%
Zobacz załącznik 1595853
Orientujecie się do jakiej wartości TSH w pierwszym trymestrze jest ok? Zrobiłam dzisiaj, bo brałam Euthyrox w pierwszej ciąży i chciałam zobaczyć ile teraz mam. Wiem, że jedno to zakres referencyjny (tu się mieszczę), ale czasem optymalnie jest mieć mniej, jak np przy staraniach o ciążę. Lekarz dopiero w styczniu i nie wiem czy coś wcześniej powinnam z tym tematem podziałać
reklama
Nelka85
Nie przesłałam więcej jak 3h od ciąży. Obecnie ząbkuje i wstaje co 20/30min. Przyzwyczaiłam się. Chociaż chciałam ostatnio zmienić etat na pół. Tylko ja w domu mało robię. Zazwyczaj jak jest mąż lub mała w żłobku.wiecie co.mnie zadziwia, że ludzie już mają to jedno dziecko... i zycie im. się wywraca, nie śpią latami, nie mają życia, prywatności, intymnosci są zajechani... a i tak decydują się na kolejne zawsze sobie myślę, że to jakieś szaleństwo i jak.ludzie ogarniają np 3 dzieci- ja nie dałabym rady kiedy myślę jak.jedno dziecko zmieni moje życie, to czasami mnie to przeraża, a co dopiero więcej...