reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Ciężko też jest przy paru kilo wiecej i faldkach na brzuchu. Ja próbowałam sprzętem u koleżanki w 1 ciąży i bardzo rzadko mi się udawalo, także sama nie kupowałam i teraz też nie kupię.
Raz mialam sytuacje tylko ze nie znalazlam. Tzn znalazlam ale wydawalo mi sie za niskie. Wole miec bo i tak juz mnie znaja i pamietaja na oddziale 😬

Już po wizycie, serduszko biję (tętno 150), ma 2.54 cm i wygląda jak miś (identyczny). Nawet się ruszał 🥰
Jestem szczęśliwa i spokojna.
Założona karta ciąży, dostałam skierowanie na badania krwi i na prenatalne. Jutro zadzwonię i spróbuję się umówić.
Z crl 9:2 i termin jednak na 13.08 (musimy poprawić na 1 stronie).
Tłumaczył mi dlaczego nie włącza Dopplera - podobno teraz przed skończonym 10-11 tyg nie powinno się podgrzewać głowicy. Następna wizytę mam 25.01.

To bardzo ciekawe.. rzeczywiście, zarówno na pierwszym USG w 6 tygodniu jak i na drugim prawie w 8 nie słyszałem serduszka.. choć ewidentnie widziałam je bijące,pulsujące na ekranie a jestem przekonana,że jak byłam w pierwszej ciąży to już na pierwszym USG ok 8 tygodnia słyszałam tętno...ale to było 15 lat temu.. więc może sama już dobrze nie pamiętam 😉
lekarz mi mówił ostatnio na wizycie, że nie włącza się za szybko, bo to urządzenie się nagrzewa i nie jest to wskazane dla płodu, ten lekarz włącza 1 raz na prenatalnych

Ja zrobiłam upragniony krupnik.. byłam najedzona bo w oczekiwaniu na obiad tosty z guacamole i pomidorem a potem jogurt z malinami i truskawkami ale wybija 21 i już robię się głodna 🤣😆 po prenatalnych możliwe że kupie detektor tętna więc będziemy sobie mierzyć wszystkie 🥴

reklama
też czasami zjem.maka, ale moje zachcianki są totalnie skrajne, jednego dnia hotdog drugiego marze o sałatce greckiej... Dziś musiałam TO zjeść, macie tak, że pomyślicie o zjedzeniu czegoś i po prostu musicie to mieć? Mówię o ciąży bo nigdy tak nie miałam...

Mam tak, ale nie, że muszę natychmiast. Potrafi mi przyjść na coś ochota i chodzę i myślę o tym aż tego konkretnego dania nie zjem. Czasami nawet kilka dni 🤣

Do góry