reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
A ja jakoś zbrzydłam ostatnio to też chyba jakiś zabobon mówi, że dziewczynka urodę mamie zabiera?😁
Zabobon straszny ;)
Jak miałam 14 lat to moja mama była w ciąży i pamiętam ją jak wyglądała, a wyglądała kwitnąco mimo swoich 43 lat i urodziła dziewczynkę, co prawda wszyscy liczyli na chłopca, bo to 4 córka ;)

Dziewczyny ile na tym etapie miałyście wizyt? I co ile będziecie chodzić?
10 tydzień ciąży i niestety przez moje przeboje ze stanami podgorączkowymi (obecnie już 3 raz choruję od kiedy wiem, że jestem w ciąży) to byłam na 4 wizytach i idę na kolejną 18 stycznia, a później prenatalne 29.01. Czyli 6 wizyt w przeciągu 2 miesięcy wyjdzie. Gdyby wszystko było ok, to jedna wizyta na miesiąc spokojnie wystarcza :)

u mnie dzisiaj licząc 8+0 to była 4 wizyta ale mam za sobą długą drogę , jestem bardzo przewrażliwiona i potrzebuję częstego potwierdzania, że jest ok aby nie oszaleć 😄 następną też planuję tak za około 10 dni, chociaż zarówno dziś jak i 2 stycznia lekarz mówił, że „kolejna wizyta między 11 a 13 tygodniem”🙃

Ja byłam na jednej przed świętami, w poniedziałek idę na drugą, a 22.01. idę na USG i NIPT na raz. Dzisiaj mam 10+5. I nie mam pojęcia co ile wizyty będę miała, pewnie raz na miesiąc, może rzadziej.

Dzisiaj dzień bez wymiotów 💪 jakie to miłe. Mąż mi ugotował rosół i nawet trochę zjadłam, ale bałam się coś bardziej stałego jeść mimo wszystko 🤣
Byłam też odebrać wyniki krwi i wszystko w normie mam, więc się cieszę.

9+6 miałam 2 wizyty, z tym,że pierwsza u pierwszego lepszego ginekologa,żeby potwierdzić i to był 6 tydzień a w 7 u swojej Pani Doctor (wcześniej nie było u niej terminu a nie mogłam się doczekać) 3 wizytę będę miała na początku lutego 29.01 mam prenatalne

Ja jestem 9+4 i miałam 3 wizyty teraz będę miała 24.01 prenatalne i 25.01 wizytę u swojego lekarza i będę 11+4 i 11+5, ale ogólnie to pewnie będą wizyty raz na miesiąc albo rzadziej.

Dziś chciałam męża wyciągnąć na galerię by pochodzić po sklepach i tylko "pooglądać" ubranka itp. Ale skubaniec wyczuł mnie 🤣🤣 i zostaliśmy w domu.

reklama
To ja znowu na opak :D w ciąży z córką mogłam mięso jeść na kilogramy, a ryby mogły nie istnieć... teraz mam na odwrót, ciekawe czy to coś znaczy. W pon przyjeżdża pielegniarka do pobrania na nifty - kupiłam jednak w necie, bo ponad 500 zl taniej i to jeszcze z pobraniem w domu.
to mamy razem w poniedziałek nifty 😬

Do góry