reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Dziewczyny ile na tym etapie miałyście wizyt? I co ile będziecie chodzić?
ja jestem 9+3 i miałam 6 wizyt, ale zaliczyłam już covid i krwiaki. Mam zamiar chodzić co 1,5tygodnia na razie, chociaż dzisiaj przyszedł mi detektor tętna, więc mam nadzieję, że niedługo on mi pomoże zachowywać spokój między wizytami

Edit:
A nie, jednak 7 😂🙈🤦‍♀️

reklama
😳😳😳 czuję się przy Was jakaś zacofana.
Ja miałam dwie na fundusz (szybko się dostałam żeby sprawdzić czy to nie CP) i trzecia (29.12) już u mojego lekarza u który mnie prowadzi i wykonuje prenatalne. Następna dopiero 24.01. Powiedział że najpierw raz w miesiącu a później co 3 tygodnie.
Na każdym miałyście robione USG tak?

Ja miałam dwie na fundusz (szybko się dostałam żeby sprawdzić czy to nie CP) i trzecia (29.12) już u mojego lekarza u który mnie prowadzi i wykonuje prenatalne. Następna dopiero 24.01. Powiedział że najpierw raz w miesiącu a później co 3 tygodnie.
Dlaczego? To właśnie chyba dobrze, że potrzebujesz mniej wizyt :) to znaczy, że z Twoją ciążą i glową wszystko w porządku :)

nie zacofana tylko normalna 😜 wiesz wiele z nas ma za sobą ciężkie doświadczenia i jesteśmy teraz przewrażliwione... cześć miała jakieś dolegliwości i trzeba było częściej sprawdzić. Część chodzi prywatnie i na nfz. To super, ze masz fizjologiczną ciążę i na spokojnie sobie to prowadzisz, oby tak zostało 💜

Z moją głową w ogóle nie jest ok 😂 z każdym sikiem sprawdzam czy nie plamię, każde ukłucie panikuje. Jestem po ciąży pozamacicznej, która przeszłam tragicznie i 3 tygodnie spędziłam w szpitalu i od samego początku mam okropnie porytą głowę. Tyle że słucham się lekarza.
Mam nadzieję że u wszystkich będzie jak trzeba, bałam się że może chodzę za rzadko, bo czytam o waszym wizytach i znowu panika mi się włącza. 🥺

Z moją głową w ogóle nie jest ok 😂 z każdym sikiem sprawdzam czy nie plamię, każde ukłucie panikuje. Jestem po ciąży pozamacicznej, która przeszłam tragicznie i 3 tygodnie spędziłam w szpitalu i od samego początku mam okropnie porytą głowę. Tyle że słucham się lekarza.
Mam nadzieję że u wszystkich będzie jak trzeba, bałam się że może chodzę za rzadko, bo czytam o waszym wizytach i znowu panika mi się włącza. 🥺
3 tygodnie w szpitalu? wow... faktycznie musiało być źle... :( ale teraz będzie już tylko dobrze!💜

Zwariuję. Mam kiełbaskę wędzona parzona. Ugotowałam ją sobie i chce zjeść ze świeżą bułką z masłem i serem 😬
Czy jak ta Kiełbasa jest ugotowana to bez lipy?

reklama
Do góry