reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja w każdej ciąży byłam u nich przynajmniej 3 razy ;) A to moja 5 ciąża tutaj. W tej już byłam 2, a to dopiero 7 tydzień 🙉🙉

W ogóle dopiero spojrzałam na wypis z IP. Bąbel już ma 8,2mm a w czwartek miał 5mm :o:o:o
To co on je?! 🤣 Moj „byk” na jednym pomiarze niecale 4 mm, na drugim 4,1.

Co do szpitali. Wychodze z zalozenia, ze lepjej jechac jeden raz za duzo niz za pozno.

reklama
To co on je?! 🤣 Moj „byk” na jednym pomiarze niecale 4 mm, na drugim 4,1.

Co do szpitali. Wychodze z zalozenia, ze lepjej jechac jeden raz za duzo niz za pozno.
Nie wiem powiem Ci, dla mnie to szok że to tak wszystko się pięknie rozwija podczas kiedy beta sobie wesoło stoi w miejscu 🤷🤷

Ja też tak myślę. Dlatego wczoraj nawet nie czekałam, jak tylko zobaczyłam krew to pojechaliśmy z mężem na IP. Ja też teraz boję się każdego krwawienia ze względu na Acard i heparynę, nie chciałabym nagle zostać sama w domu z krwotokiem.

@Kitsune chyba jesteś jedyną osobą, która tyle czeka na wyniki niezależnie od laboratorium 🙈

Opłacało się ponarzekać na lekarza, bo wczoraj o 23.30 odpisał 😅 Mam u niego wizytę 05.01 - więc tak jak myślałam kupa czasu 🙃 Dobrze, że to okres świąteczny i sylwestrowy to szybko zleci 🤞

Nie wiem powiem Ci, dla mnie to szok że to tak wszystko się pięknie rozwija podczas kiedy beta sobie wesoło stoi w miejscu 🤷🤷

Ja też tak myślę. Dlatego wczoraj nawet nie czekałam, jak tylko zobaczyłam krew to pojechaliśmy z mężem na IP. Ja też teraz boję się każdego krwawienia ze względu na Acard i heparynę, nie chciałabym nagle zostać sama w domu z krwotokiem.
I bardzo dobrze, ze pojechalas. Kropek jest niemozliwy 😁

Hej sierpniowe mamy! 😁
Z tej strony sierpniowa mama 2019 i na razie wszystko wskazuje na to, że zostanę też sierpniowa mama 2024😁
Żeby było śmieszniej, sama jestem z sierpnia 🤭 sierpień rządzi! 😁

Ja tak jeszcze ostrożnie na wątku się witam, bo mam za sobą przejścia 🤯
Pierwsza ciąża bezproblemowa od poczęcia (nie wiemy jak to się stało 😅) aż do porodu. W tym roku zaczęliśmy się starać o rodzeństwo i pudło. Pierwszy cykl skończył się pustym jajem 🥺 potem po drodze były biochemy, aż w końcu lekarz mi włączył proga i acard i oto jestem obecnie w tyg 5+2, na monitoringu już byłam i jest pęcherzyk w macicy ale wiadomo, czekam jak na skazanie na kolejne wizyty w przyszłym tygodniu (tak, mam umówione 2🤣🤦‍♀️) i boję się, że znowu zobaczę tylko sam pęcherzyk 😪
Jako, że przez te poronienia robiłam sobie różne badania na własną rękę to w końcu odkryłam, że mam trombofilię i od wczoraj wjechały także zastrzyki z heparyna 😬 mam nadzieję, że nie będzie za późno 🙏

Ściskam Was mocno i życzę samych spokojnych bezproblemowych ciąż ❤️ sierpień to wspaniały miesiąc 🥰

Wszędzie piszą ze serduszko najwcześniej 5+5 🙈 chociaż powoli liczyłam że chociaż będzie zarodek już, ale no wcześnie jest.

Ide wieczorem to prawie jak 5+5 😂
@Kitsune to jest serio na prace doktorancka przypadek ten Twoj kropek 🫣 mowie Ci, ze to kciuki całego forum pomagają 😁 mam nadzieję, że dziecko urodzi sie zdrowe w sierpniu, a wszystko przez co musiałaś przejść zostanie tylko anegdotka. Ja tak opowiadam teraz o porodzie, chociaz wtedy nie bylo mi do śmiechu:p I serio nie wiem jak to sie dzieje, ze tylko Ty tyle czekasz na bete 🤦‍♀️🤯

Ide wieczorem to prawie jak 5+5 😂
@Kitsune to jest serio na prace doktorancka przypadek ten Twoj kropek 🫣 mowie Ci, ze to kciuki całego forum pomagają 😁 mam nadzieję, że dziecko urodzi sie zdrowe w sierpniu, a wszystko przez co musiałaś przejść zostanie tylko anegdotka. Ja tak opowiadam teraz o porodzie, chociaz wtedy nie bylo mi do śmiechu:p I serio nie wiem jak to sie dzieje, ze tylko Ty tyle czekasz na bete 🤦‍♀️🤯
To chyba tak specjalnie. Widzą moje nazwisko i zwlekają 🙈🙈 Wiem, że nie mam się co cieszyć bo wzrost jest mizerny, 2 tysiące w tydzień, ale mimo wszystko jest to światełko w tunelu 🥹

reklama
To chyba tak specjalnie. Widzą moje nazwisko i zwlekają 🙈🙈 Wiem, że nie mam się co cieszyć bo wzrost jest mizerny, 2 tysiące w tydzień, ale mimo wszystko jest to światełko w tunelu 🥹

Zawsze mówią że jak już na USG widać to jest ważniejsze. Więc trzymaj się tego co widzisz- a widzisz piękny rozwój z szybkim wzrostem i pędzącym serduszkiem. A wzrost na plus ♥️

Do góry