reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

ten kontakt z nim faktycznie nie jest łatwy, ale wyobrażam sobie ile ma wiadomości... skoro całe trójmiasto sobie go poleca 🤣 w którym wtedy będziesz tygodniu?
7+2 🙈 Nie wiem, może to przesada trochę i jednak powinnam jeszcze gdzieś wcześniej pójść podejrzeć co się dzieje? Bardzo bym nie chciała powtórki z ostatniej wizyty 🥺
Pewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
Mój lekarzy ustalił mi termin na usg 1 trymestru w 12+0 to już 13 tydz de facto.. przyznam, ze liczylam na max 11+ ale nie mam doświadczenia i może niepotrzebnie się spinam... I czy zrobienie nifty zaraz po 10+ będzie wg Was za wcześnie?
(ofc wszystko ostatecznie konsultuje z lekarzem, ale doceniam Wasze doświadczenia... 💜)
Ja miałam w 12+5, ale u mnie chyba ciąża wychodziła z tydzień starsza i na prenatalnym lekarz już trochę narzekał, że ledwo zdążyłam, bo teoretycznie było to ok. 13+5, czyli górna granica. Myślę, że te 12+0 to bardzo ok ;) Nifty robiłam w 10+0 z OM, ale właśnie pewnie tak naprawdę było to bardziej 11+0 u mnie w takim razie.
Też mam detektor. Musi jeszcze poczekać te kilka tygodni :D
Też mam 😁

reklama
A ogółem w pierwszej ciąży zrobiłam Nifty pro, ale nie miałam dużo czasu do namysłu, bo musiałam dążyć przed wyjazdem na urlop a dzień wcześniej wyszedł na USG obrzęk płodu i już byłam pewna, że z tą ciążą nie będzie nic dobrego. Na szczęście wyniki przyszły, że zdrowa dziewczynka 🙏 Ale teraz się zastanawiam jeszcze nad innymi - Sanco, Harmony, Panorama. Czy ktoś wie, który najlepiej wybrać? 😁 Jakie są plusy i minusy każdych? W necie nie ma jakiś super porównań, z tego co szukałam 🤔

A ogółem w pierwszej ciąży zrobiłam Nifty pro, ale nie miałam dużo czasu do namysłu, bo musiałam dążyć przed wyjazdem na urlop a dzień wcześniej wyszedł na USG obrzęk płodu i już byłam pewna, że z tą ciążą nie będzie nic dobrego. Na szczęście wyniki przyszły, że zdrowa dziewczynka 🙏 Ale teraz się zastanawiam jeszcze nad innymi - Sanco, Harmony, Panorama. Czy ktoś wie, który najlepiej wybrać? 😁 Jakie są plusy i minusy każdych? W necie nie ma jakiś super porównań, z tego co szukałam 🤔
No właśnie też szukałam i też nie do końca wiem czym się różnią. Ceny wszystkich są podobne 🤷 Jedyne co zauważyłam to to, że NIFTY pro wykrywa chyba najwięcej chorób i mutacji.

Ja kiedyś starałam się porównać i w sumie to one mało co się różnią. Ja chyba wybiorę taki, który robią w Polsce. Jestem na grupie o badaniach prenatalnych i tam też tak dziewczyny doradzaly kiedys. One wszystkie dobrze wykrywają te 3 trisomie podstawowe, reszte niekoniecznie, często też widziałam fałszywie pozytywny dla Z. Turnera, ale może akurat takie posty mi się wyświetliły. Z ubezpieczenie z nifty pro podobno nie tak łatwo dostać pieniądze w razie fałszywie ujemnego wyniku.

Pewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
Mój lekarzy ustalił mi termin na usg 1 trymestru w 12+0 to już 13 tydz de facto.. przyznam, ze liczylam na max 11+ ale nie mam doświadczenia i może niepotrzebnie się spinam... I czy zrobienie nifty zaraz po 10+ będzie wg Was za wcześnie?
(ofc wszystko ostatecznie konsultuje z lekarzem, ale doceniam Wasze doświadczenia... 💜)
W pierwszej robiłam w 12 tyg. Nifty i pappe też. Wcześniej zrobiłam pappe na własną rękę (w 10 tyg z groszami) i lekarka mi powiedziała że to za wcześnie i najlepiej robić właśnie koło 12 tygodnia.

Wczoraj zapytalam lekarke o te badania. Chcialam robic Sanco. Ona sama robila panorame bo tak jej doradzila kolezanka genetyk.

Cześć Dziewczyny😄 dostałam przed chwilą wyniki dzisiejszej weryfikacji i wygląda na to, że są one przepustką abym dołączyła do Was 😍 dziś jestem 8dpt także bardzo świeża sprawa 😊 wstępny termin wyliczony przez aplikację na podstawie daty transferu - 21 sierpnia ❤️

reklama
Cześć Dziewczyny😄 dostałam przed chwilą wyniki dzisiejszej weryfikacji i wygląda na to, że są one przepustką abym dołączyła do Was 😍 dziś jestem 8dpt także bardzo świeża sprawa 😊 wstępny termin wyliczony przez aplikację na podstawie daty transferu - 21 sierpnia ❤️
Pięknie!!! Gratulacje!! 🥰🥰

Do góry