reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

ten kontakt z nim faktycznie nie jest łatwy, ale wyobrażam sobie ile ma wiadomości... skoro całe trójmiasto sobie go poleca 🤣 w którym wtedy będziesz tygodniu?
7+2 🙈 Nie wiem, może to przesada trochę i jednak powinnam jeszcze gdzieś wcześniej pójść podejrzeć co się dzieje? Bardzo bym nie chciała powtórki z ostatniej wizyty 🥺
Pewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
Mój lekarzy ustalił mi termin na usg 1 trymestru w 12+0 to już 13 tydz de facto.. przyznam, ze liczylam na max 11+ ale nie mam doświadczenia i może niepotrzebnie się spinam... I czy zrobienie nifty zaraz po 10+ będzie wg Was za wcześnie?
(ofc wszystko ostatecznie konsultuje z lekarzem, ale doceniam Wasze doświadczenia... 💜)
Ja miałam w 12+5, ale u mnie chyba ciąża wychodziła z tydzień starsza i na prenatalnym lekarz już trochę narzekał, że ledwo zdążyłam, bo teoretycznie było to ok. 13+5, czyli górna granica. Myślę, że te 12+0 to bardzo ok ;) Nifty robiłam w 10+0 z OM, ale właśnie pewnie tak naprawdę było to bardziej 11+0 u mnie w takim razie.
Też mam detektor. Musi jeszcze poczekać te kilka tygodni :D
Też mam 😁

reklama
A ogółem w pierwszej ciąży zrobiłam Nifty pro, ale nie miałam dużo czasu do namysłu, bo musiałam dążyć przed wyjazdem na urlop a dzień wcześniej wyszedł na USG obrzęk płodu i już byłam pewna, że z tą ciążą nie będzie nic dobrego. Na szczęście wyniki przyszły, że zdrowa dziewczynka 🙏 Ale teraz się zastanawiam jeszcze nad innymi - Sanco, Harmony, Panorama. Czy ktoś wie, który najlepiej wybrać? 😁 Jakie są plusy i minusy każdych? W necie nie ma jakiś super porównań, z tego co szukałam 🤔

A ogółem w pierwszej ciąży zrobiłam Nifty pro, ale nie miałam dużo czasu do namysłu, bo musiałam dążyć przed wyjazdem na urlop a dzień wcześniej wyszedł na USG obrzęk płodu i już byłam pewna, że z tą ciążą nie będzie nic dobrego. Na szczęście wyniki przyszły, że zdrowa dziewczynka 🙏 Ale teraz się zastanawiam jeszcze nad innymi - Sanco, Harmony, Panorama. Czy ktoś wie, który najlepiej wybrać? 😁 Jakie są plusy i minusy każdych? W necie nie ma jakiś super porównań, z tego co szukałam 🤔
No właśnie też szukałam i też nie do końca wiem czym się różnią. Ceny wszystkich są podobne 🤷 Jedyne co zauważyłam to to, że NIFTY pro wykrywa chyba najwięcej chorób i mutacji.

Ja kiedyś starałam się porównać i w sumie to one mało co się różnią. Ja chyba wybiorę taki, który robią w Polsce. Jestem na grupie o badaniach prenatalnych i tam też tak dziewczyny doradzaly kiedys. One wszystkie dobrze wykrywają te 3 trisomie podstawowe, reszte niekoniecznie, często też widziałam fałszywie pozytywny dla Z. Turnera, ale może akurat takie posty mi się wyświetliły. Z ubezpieczenie z nifty pro podobno nie tak łatwo dostać pieniądze w razie fałszywie ujemnego wyniku.

Pewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
Mój lekarzy ustalił mi termin na usg 1 trymestru w 12+0 to już 13 tydz de facto.. przyznam, ze liczylam na max 11+ ale nie mam doświadczenia i może niepotrzebnie się spinam... I czy zrobienie nifty zaraz po 10+ będzie wg Was za wcześnie?
(ofc wszystko ostatecznie konsultuje z lekarzem, ale doceniam Wasze doświadczenia... 💜)
W pierwszej robiłam w 12 tyg. Nifty i pappe też. Wcześniej zrobiłam pappe na własną rękę (w 10 tyg z groszami) i lekarka mi powiedziała że to za wcześnie i najlepiej robić właśnie koło 12 tygodnia.

Wczoraj zapytalam lekarke o te badania. Chcialam robic Sanco. Ona sama robila panorame bo tak jej doradzila kolezanka genetyk.

Cześć Dziewczyny😄 dostałam przed chwilą wyniki dzisiejszej weryfikacji i wygląda na to, że są one przepustką abym dołączyła do Was 😍 dziś jestem 8dpt także bardzo świeża sprawa 😊 wstępny termin wyliczony przez aplikację na podstawie daty transferu - 21 sierpnia ❤️

reklama
Cześć Dziewczyny😄 dostałam przed chwilą wyniki dzisiejszej weryfikacji i wygląda na to, że są one przepustką abym dołączyła do Was 😍 dziś jestem 8dpt także bardzo świeża sprawa 😊 wstępny termin wyliczony przez aplikację na podstawie daty transferu - 21 sierpnia ❤️
Pięknie!!! Gratulacje!! 🥰🥰

Do góry