ten kontakt z nim faktycznie nie jest łatwy, ale wyobrażam sobie ile ma wiadomości... skoro całe trójmiasto sobie go poleca w którym wtedy będziesz tygodniu?@Kitsune chyba jesteś jedyną osobą, która tyle czeka na wyniki niezależnie od laboratorium
Opłacało się ponarzekać na lekarza, bo wczoraj o 23.30 odpisał Mam u niego wizytę 05.01 - więc tak jak myślałam kupa czasu Dobrze, że to okres świąteczny i sylwestrowy to szybko zleci
reklama
Pewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
Mój lekarzy ustalił mi termin na usg 1 trymestru w 12+0 to już 13 tydz de facto.. przyznam, ze liczylam na max 11+ ale nie mam doświadczenia i może niepotrzebnie się spinam... I czy zrobienie nifty zaraz po 10+ będzie wg Was za wcześnie?
(ofc wszystko ostatecznie konsultuje z lekarzem, ale doceniam Wasze doświadczenia... )
Mój lekarzy ustalił mi termin na usg 1 trymestru w 12+0 to już 13 tydz de facto.. przyznam, ze liczylam na max 11+ ale nie mam doświadczenia i może niepotrzebnie się spinam... I czy zrobienie nifty zaraz po 10+ będzie wg Was za wcześnie?
(ofc wszystko ostatecznie konsultuje z lekarzem, ale doceniam Wasze doświadczenia... )
adiika
Fanka BB :)
Ja robiłam w 12+0 i teraz też tak planuję. Ja mam wrażenie, że dla lekarzy to nadal 12. tydzień, nie 13.Pewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
Nifty planuję w 11+0
jeśli mam być szczera to ja też patrzę na ciążę na zasadzie 7+5 to dla mnie wciąż 7 tydz... wiem kiedy była owulacja i po prostu termin z OM dokłada mi aż 4 dni... a dla tak wczesnej ciąży to bardzo dużo. Chyba też nifty zrobię 11+ może już będzie wynik na usg I biochemiczne.Ja robiłam w 12+0 i teraz też tak planuję. Ja mam wrażenie, że dla lekarzy to nadal 12. tydzień, nie 13.
Nifty planuję w 11+0
adiika
I ja też tak liczęjeśli mam być szczera to ja też patrzę na ciążę na zasadzie 7+5 to dla mnie wciąż 7 tydz... wiem kiedy była owulacja i po prostu termin z OM dokłada mi aż 4 dni... a dla tak wczesnej ciąży to bardzo dużo. Chyba też nifty zrobię 11+ może już będzie wynik na usg I biochemiczne.
To faktycznie 4 dni już robią różnicę, ale skoro sam lekarz taki termin wyznaczył to powinno być ok
wcześniej wyznaczył.na tydzień później ale napisałam mu, że mam 37 lat plus poronienie i chociaż trochę wcześniej prosiłabym termin... bo osiwieje do końca czekając do 13+...I ja też tak liczę
To faktycznie 4 dni już robią różnicę, ale skoro sam lekarz taki termin wyznaczył to powinno być ok
Wiola.G1234
kochana u mnie zaraz 14 tydzień . Biorę acard i heparyne i też mam co jakiś czas plamienia i raz nawet krwotok. Szyjka długa i zamknięta. Kilku lekarzy powiedziało że po prostu naczynka mogą pękać stąd ta krew. Wszystko jest bardziej rozrzedzone.Jest dużo lepiej aczkolwiek nadal są. Na wkładce widać no i na papierze. Ale już nie jest to to co wczoraj, że przy każdym podtarciu wielka plama krwi...
Nawet po głupim pobraniu krwi muszę czekać ze zgiętą ręką bo leci i leci
Wiola.G1234
mój obecny lekarz powiedział że jak nie ma żadnych bóli to jest dobrze .Mam w domu detektor tętna to sobie sprawdzam codziennie tętnokochana u mnie zaraz 14 tydzień . Biorę acard i heparyne i też mam co jakiś czas plamienia i raz nawet krwotok. Szyjka długa i zamknięta. Kilku lekarzy powiedziało że po prostu naczynka mogą pękać stąd ta krew. Wszystko jest bardziej rozrzedzone.
Nawet po głupim pobraniu krwi muszę czekać ze zgiętą ręką bo leci i leci
Mayolin
USG I trymestru robi się między 11+0 a 13+6. Dziecko ma wtedy około 5-8 cm i ze względu na tak małe wymiary lepiej iść bliżej końca wymienionych terminów (czyli koło 13 tyg ciąży), niż zbyt szybko. Po prostu łątwiej ocenić lekarzowi prawidłową budowę przy maluchu, który ma 8cm, niż przy 5 cmPewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
reklama
Kitsune
Moderator
Też mam detektor. Musi jeszcze poczekać te kilka tygodnimój obecny lekarz powiedział że jak nie ma żadnych bóli to jest dobrze .Mam w domu detektor tętna to sobie sprawdzam codziennie tętno