reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

@Kitsune chyba jesteś jedyną osobą, która tyle czeka na wyniki niezależnie od laboratorium 🙈

Opłacało się ponarzekać na lekarza, bo wczoraj o 23.30 odpisał 😅 Mam u niego wizytę 05.01 - więc tak jak myślałam kupa czasu 🙃 Dobrze, że to okres świąteczny i sylwestrowy to szybko zleci 🤞
ten kontakt z nim faktycznie nie jest łatwy, ale wyobrażam sobie ile ma wiadomości... skoro całe trójmiasto sobie go poleca 🤣 w którym wtedy będziesz tygodniu?

reklama
Pewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
Mój lekarzy ustalił mi termin na usg 1 trymestru w 12+0 to już 13 tydz de facto.. przyznam, ze liczylam na max 11+ ale nie mam doświadczenia i może niepotrzebnie się spinam... I czy zrobienie nifty zaraz po 10+ będzie wg Was za wcześnie?
(ofc wszystko ostatecznie konsultuje z lekarzem, ale doceniam Wasze doświadczenia... 💜)

Pewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
Mój lekarzy ustalił mi termin na usg 1 trymestru w 12+0 to już 13 tydz de facto.. przyznam, ze liczylam na max 11+ ale nie mam doświadczenia i może niepotrzebnie się spinam... I czy zrobienie nifty zaraz po 10+ będzie wg Was za wcześnie?
(ofc wszystko ostatecznie konsultuje z lekarzem, ale doceniam Wasze doświadczenia... 💜)
Ja robiłam w 12+0 i teraz też tak planuję. Ja mam wrażenie, że dla lekarzy to nadal 12. tydzień, nie 13.
Nifty planuję w 11+0 ;)

Ja robiłam w 12+0 i teraz też tak planuję. Ja mam wrażenie, że dla lekarzy to nadal 12. tydzień, nie 13.
Nifty planuję w 11+0 ;)
jeśli mam być szczera to ja też patrzę na ciążę na zasadzie 7+5 to dla mnie wciąż 7 tydz... wiem kiedy była owulacja i po prostu termin z OM dokłada mi aż 4 dni... a dla tak wczesnej ciąży to bardzo dużo. Chyba też nifty zrobię 11+ może już będzie wynik na usg I biochemiczne.

jeśli mam być szczera to ja też patrzę na ciążę na zasadzie 7+5 to dla mnie wciąż 7 tydz... wiem kiedy była owulacja i po prostu termin z OM dokłada mi aż 4 dni... a dla tak wczesnej ciąży to bardzo dużo. Chyba też nifty zrobię 11+ może już będzie wynik na usg I biochemiczne.
I ja też tak liczę 😜
To faktycznie 4 dni już robią różnicę, ale skoro sam lekarz taki termin wyznaczył to powinno być ok :)

I ja też tak liczę 😜
To faktycznie 4 dni już robią różnicę, ale skoro sam lekarz taki termin wyznaczył to powinno być ok :)
wcześniej wyznaczył.na tydzień później ;) ale napisałam mu, że mam 37 lat plus poronienie i chociaż trochę wcześniej prosiłabym termin... bo osiwieje do końca czekając do 13+... 🤦‍♀️😜

Jest dużo lepiej aczkolwiek nadal są. Na wkładce widać no i na papierze. Ale już nie jest to to co wczoraj, że przy każdym podtarciu wielka plama krwi...
kochana u mnie zaraz 14 tydzień . Biorę acard i heparyne i też mam co jakiś czas plamienia i raz nawet krwotok. Szyjka długa i zamknięta. Kilku lekarzy powiedziało że po prostu naczynka mogą pękać stąd ta krew. Wszystko jest bardziej rozrzedzone.

Nawet po głupim pobraniu krwi muszę czekać ze zgiętą ręką bo leci i leci 🙈

kochana u mnie zaraz 14 tydzień . Biorę acard i heparyne i też mam co jakiś czas plamienia i raz nawet krwotok. Szyjka długa i zamknięta. Kilku lekarzy powiedziało że po prostu naczynka mogą pękać stąd ta krew. Wszystko jest bardziej rozrzedzone.

Nawet po głupim pobraniu krwi muszę czekać ze zgiętą ręką bo leci i leci 🙈
mój obecny lekarz powiedział że jak nie ma żadnych bóli to jest dobrze .Mam w domu detektor tętna to sobie sprawdzam codziennie tętno ☺️

USG I trymestru robi się między 11+0 a 13+6. Dziecko ma wtedy około 5-8 cm i ze względu na tak małe wymiary lepiej iść bliżej końca wymienionych terminów (czyli koło 13 tyg ciąży), niż zbyt szybko. Po prostu łątwiej ocenić lekarzowi prawidłową budowę przy maluchu, który ma 8cm, niż przy 5 cm :)

reklama
Do góry