Ann89
Fanka BB :)
Piękna fotka [emoji7][emoji7][emoji7]Dziewczyny, ja już po usg prenatalnym. Czekam na badanie pappa
Kluska ma 6cm, przeziernosc karkowa 1,7. Narządy ok. Termin na 1 sierpnia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Piękna fotka [emoji7][emoji7][emoji7]Dziewczyny, ja już po usg prenatalnym. Czekam na badanie pappa
Kluska ma 6cm, przeziernosc karkowa 1,7. Narządy ok. Termin na 1 sierpnia
Tak, moj lekarz odpisuje i oddzwania nawet na wakacjachDziękuje za ten głos optymizmu, w oczekiwaniu na tą 16:00, to bardzo mnie podnosi na duchu, że może u mnie też będzie dobrze.
Ogólnie mam tez pytanie do Was dziewczyny. Czy Wy macie codziennie możliwość skontaktowania się ze swoim lekarzem prowadzącym? Chodzi właśnie o takie sytuacje jak ta, że dzieje się coś i możecie jakoś skontaktować się z lekarzem i liczyć na niego?
Ja mam taką sytuacje, że mój lekarz przyjmuje tylko 3 dni w tygodniu w godzinach popołudniowych i nie ma żadnej możliwości skontaktowania się z nim poza godzinami jego przyjęć.
Tak,moja lekarka zawsze kaze pisac smsDziękuje za ten głos optymizmu, w oczekiwaniu na tą 16:00, to bardzo mnie podnosi na duchu, że może u mnie też będzie dobrze.
Ogólnie mam tez pytanie do Was dziewczyny. Czy Wy macie codziennie możliwość skontaktowania się ze swoim lekarzem prowadzącym? Chodzi właśnie o takie sytuacje jak ta, że dzieje się coś i możecie jakoś skontaktować się z lekarzem i liczyć na niego?
Ja mam taką sytuacje, że mój lekarz przyjmuje tylko 3 dni w tygodniu w godzinach popołudniowych i nie ma żadnej możliwości skontaktowania się z nim poza godzinami jego przyjęć.
Tak, do swojego lekarza mogę zadzwonić i nie ma roblemu, żeby odebrał, czy oddzwonił.Dziękuje za ten głos optymizmu, w oczekiwaniu na tą 16:00, to bardzo mnie podnosi na duchu, że może u mnie też będzie dobrze.
No tak, ale trzeba pamiętać, że nifty bada tylko/aż wady o genetyczne. Są jeszcze wady serca, dziecko może urodzić się bez ręki/nogi/palców... tak tak widywałam dzieci bez kończyn, których matki cała ciąże chodząc regularnie na usg nie otrzymały takiej informacji... serio.Trzeba tylko pamiętać, że @Johanna_85 mieszka w Niemczech, a tam procedury mogą być zupełnie inne niż w Polsce. Nie wiem czy akurat w DE, ale o ile dobrze pamiętam to w Holandii Nifty jest za darmo tylko nie podają płci (żeby ktoś robił aborcji z tego powodu bo jest legana na żądanie) wiec może lekarz się tak nie skupia na USG bo jak jest coś źle to i tak robią test i jest da nich wiążący. U nas jednak ta diagnostyka prenatalna jest drogą i prywatna, a niedługo być może w ogóle nielegana.
A ja oczywiście uważam, że lepiej wiedzieć. Bo jednak szukanie w połogu odpowiedniego szpitala dla dziecka, leczenia, może robienie zbiórki to według mnie słaby pomysł. Do tego dochodzi to, że raczej od razu należy rodzić w szpitalu z III stopniem, a nie zawsze ma się taki w okolicy.
Sama będąc w ciąży z synem miałam koleżankę na podobnym etapie. Ona prowadziła ciążę na NFZ i raczej nie przykładała się do wizyt. Jakim szokiem było kiedy miesiąc przed terminem okazało się, że dziecko jest bardzo ciężko chore, a porodu naturalnego nawet by nie przeżyło. Po USG szybko szpital i cc. Nie wiem czy to taki mniejszy stres. Ja wtedy wprost dopytałam mojego lekarza czy to było widoczne wcześniej czy można było to przegapić - odpowiedział, że w żadnym wypadku
Gratuluję , czy dobrze widzę że Twój dzidziuś jest chłopcem? Super te zdjęcia macie wszystkie
Bardzo dziękuje za to wsparcie! Oczywiście dam znać po wizycie czy wszystko jest ok. Liczę naprawdę na to, że to jakiś niegroźny stan.Witaj i ani waz sie tak pisać że jesteś pechowcem. Co druga z nas tutaj przeszła przez straty. U mnie 6ciaza a tylko dwójką dzieci w domu. I mimo strachu nie załamujemy się. Trzeba myśleć pozytywnie, w końcu to my jesteśmy już mamami tych robaczków pod naszymi sercami ,[emoji6]
Daj znać po wizycie co lekarz powiedział. Wiem że tutaj bardzo dużo dziewczyn ma plamienia a mimo to maluszki pięknie I zdrowo rosną. Trzymam kciuki za pozytywne wieści
Tsh 0,066 uIU/ml, bakterie 440, więc zdecydowanie mniej niż u Ciebie.a jakie wyszło tsh i ilość bakterii? Dla pocieszenia mi z moczu wyszło 2002 bakterii, a norma jest do 386 wiec jak to zobaczyłam trochę się przeraziłam. Zrobiłam posiew i wyszło wszystko ujemne i brak jakichkolwiek drobnoustrojów
Czy to jest lekarz na NFZ?Jeszcze jak tak czytam właśnie, że macie numery do swoich lekarzy prowadzących i w razie czego możecie na nich liczyć, to zastanawiam się nad tym moim lekarzem. Jak pisałam wcześniej- ja mam numer tylko do rejestracji, w której sekretarka zapisuje pacjentki na wizytę. Ten telefon jest odbierany przez tą Panią tylko w dni, w które Doktor jest w gabinecie, w godzinach przyjęć. Chyba zapytam go na kolejnej wizycie o możliwość jakiegoś innego kontaktu z nim, właśnie w takich nagłych wypadkach. A jeśli nie będzie takiej możliwości, to mogę sobie od tak zmienić tego lekarza prowadzącego? Ja jednak jestem z tych, które cenią sobie opiekę. Oczywiście nie mam tu na myśli wydzwaniania codziennie do lekarza z pierdołami, tylko możliwość właśnie takiego kontaktu doraźnego.