reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Co za podły dzień dzisiaj .. 😔

Od rana ból głowy, zanik bólu piersi… samopoczucie do dupy. Czego kolwiek się nie napije i nie zjem zaraz zwracam…

Ciastka owsiane, gorzka herbata nie pomagają.
Macie jakieś inne pomysły?
Ja też dziś z potwornym bólem głowy. A mdłości od 3 tygodni to już codzienność -jedynie wymioty przyjmują na sile.
Są tu z pewnością mamy na drugą połowę sierpnia - komuś już przeszło? Jest nadzieja ? 😁😅 Dziś 9+6 i czekam z wytęsknieniem na powrót do świata żywych.

reklama
Hej, dziewczyny, czy u której z Was po badaniach krwi wyszła anemia? Dajcie znać, jeśli tak i jakie zalecenia dał lekarz. Moja ginekolog kazała mi przyjmować raz dziennie tabletkę Biofer (bez recepty).

Dodatkowo, czy znacie stronę/artykuł (najlepiej jedno źródło bez klikania na milion stron) na której podane będą normy najważniejszych markerów związanych z badaniem prenatalnym I trymestru?

Ja też dziś z potwornym bólem głowy. A mdłości od 3 tygodni to już codzienność -jedynie wymioty przyjmują na sile.
Są tu z pewnością mamy na drugą połowę sierpnia - komuś już przeszło? Jest nadzieja ? 😁😅 Dziś 9+6 i czekam z wytęsknieniem na powrót do świata żywych.
Dziś 9+5, zupełny brak objawów od początku ciąży poza krwawieniami z nosa. Nie wiem co to mdłości. Zdrówka! :)

a właśnie.. w poprzednich ciazach co wyszlo ci z USG? czy robilas pozniej tez z krwi?
W pierwszej nie dotrwałam, ale w drugiej USG wskazywało na conajmniej wady serca ale podstawki wg USG ryzyko z Downa 1/17 a r. Edwardsa 1/40, po pappie okazało się że 1/4z. Patau, 1/6 z Edwards a dopiero potem z downa. Ossatecznie był z Edwardsa

Ja robiłam usg w 6+5 to byla fasolka. Teraz wg om 10+5 i już konkretny człowieczek 😀
Czuje się średnio, wymioty poranne i całodniowe mdłości tak od ok 6 tc. Ale niedługo 2 trymestr to liczę na poprawę. A Ty kiedy masz wizyte?
Wogole zastanawiam się czy robić Pappa. Wcześniej nie robilam ale byłam młodsza, może teraz powinnam
Ja mam okropne mdłości. Wcześniej mdlilo mnie od ok 11:00,a dzisiaj już od 7:30. Przyszłam z pracy,zjadłam dosłownie gryza ciasta i wymiotowałam :( Okropnie mi z tym zle. Wolę być w pracy,bo jestem tak zajęta,ze nie mam czasu się zastanawiać co mi jest :)
Ja w poprzedniej ciąży miałam 30 lat i robiła dla siebie pappa. Wyszedł bardzo dobrze,wiec się przynajmniej nie martwiłam. Zrobiłam,bo dwa lata młodsza koleżanka urodziła wtedy dzieciątko z ZD i bardzo się wystraszyłam,bo cała ciąże mówili jej,ze wszystko ok.

Hej, dziewczyny, czy u której z Was po badaniach krwi wyszła anemia? Dajcie znać, jeśli tak i jakie zalecenia dał lekarz. Moja ginekolog kazała mi przyjmować raz dziennie tabletkę Biofer (bez recepty).

Dodatkowo, czy znacie stronę/artykuł (najlepiej jedno źródło bez klikania na milion stron) na której podane będą normy najważniejszych markerów związanych z badaniem prenatalnym I trymestru?
u mnie wyszła bardzo niska ferrytyna w 5 tygodniu, lekarz od razu zalecił mi Sorbifer durules.. już nie biorę bo jest wszystko ok, zmieniłam też lekko nawyki dietetyczne by żelazo się lepiej wchłaniało..
Tylko trzeba kontrolować krew i nie brać w ciemno bo nadmiar żelaza może zaszkodzić..

Ja miałam tsh 3,4. Mój ginekolog jest również endokrynologiem- powiedział że taki poziom nic nie znaczy. Miałam zrobić badanie anty-tpo i wyszły niskie przeciwciała. Więc przy poziomie 3,4 nie dostałam żadnych leków, pod 2 tygodniach tsh spadło do 2,2.
No to chyba poczekam do przyszłego tygodnia na wizytę i zobacze co powie a teraz postaram się nie panikowac

reklama

Zależy też jaką masz anemie bo w jednej tabletce jest dość mało żelaza..
Po drugie, przepraszam może nie powinnam pisać ale mi się skład tego Bioferu nie podoba za bardzo.. potrzebujesz żelaza + wit C do wchłaniania a tam: m.in. substancje glazurujące (hydroksypropylometyloceluloza, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, guma akacjowa, talk, wosk carnauba), barwniki (dwutlenek tytanu, tlenki i wodorotlenki żelaza), polifruktoza.

Do góry