reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Mi wyszedł cukier 90. Lekarka mówi że w normie, ale mimo to ja wyeliminowałam teraz zbędne cukry typu słodycze i soki owocowe, owoce do minimum. Pieczywo ciemne i będę chciala sie przerzucić na ciemny makaron. W poprzedniej ciąży też na początku miałam cukier 90 i poszłam za 2-3 tygodnie na krzywą cukrowa po ograniczeniu tych zbędnych cukrów i miałam już glukoze na czco 85 i resztę wyników w normie. Teraz lekarka powiedziała że może mi dać jakbym się uparła bardzo badanie na krzywą cukrową, ale biorąc pod uwagę moje mdłości i samopoczucie to jednak stwierdziłam ze narazie podziękuję skoro wynik w normie. A po prostu ogranicze i będę ten cukier na czczo częściej kontrolować
Mam podobny plan

reklama
Piękny dzidziuś, zazdroszczę zdjęcia. Moje dzidzi nie chce tak ładnie pozować. Na każdym badaniu mocno się rusza 😂
Haha, żeby moje chciało współpracować, to było badanie na 3 podejścia. Najpierw odwrócone plecami, za nic nie chciał się przekręcić, musiałam skakać i biegać po gabinecie jak przygłup. Nic. Po poł h przerwy nadal nic, dopiero rządek ptasiego mleczka przekonał go/ją do współpracy i się odwrócił/a. Inaczej nie dało się zmierzyć przezierności 😉

Podsyłam portretowe foto mojej glizdy ;) z OM dziś niby 13+0, ale człowiek duży wychodzi na 13+6, całe 7,6cm CRL 🙂 dobrze, że nie zwlekaliśmy dłużej z tymi prenatalnymi. Płeć niestety na razie nie do określenia, ale człowiek wygląda na zdrowego i pappa też wyszła ok 😊
Ale fajne :) A nie masz takiego zdjęcia z wyrostkiem? U mnie było widać płeć właśnie po tym,ze nub byl uniesiony.

Ja też dziś z potwornym bólem głowy. A mdłości od 3 tygodni to już codzienność -jedynie wymioty przyjmują na sile.
Są tu z pewnością mamy na drugą połowę sierpnia - komuś już przeszło? Jest nadzieja ? 😁😅 Dziś 9+6 i czekam z wytęsknieniem na powrót do świata żywych.
Mi z OM wychodzi 18/08 a z usg 21/08.

Haha, żeby moje chciało współpracować, to było badanie na 3 podejścia. Najpierw odwrócone plecami, za nic nie chciał się przekręcić, musiałam skakać i biegać po gabinecie jak przygłup. Nic. Po poł h przerwy nadal nic, dopiero rządek ptasiego mleczka przekonał go/ją do współpracy i się odwrócił/a. Inaczej nie dało się zmierzyć przezierności 😉
Czyli warto zabrać ze sobą coś słodkiego by pobudzić maleństwo 😁😁 dobrze wiedzieć.

Ja mam okropne mdłości. Wcześniej mdlilo mnie od ok 11:00,a dzisiaj już od 7:30. Przyszłam z pracy,zjadłam dosłownie gryza ciasta i wymiotowałam :( Okropnie mi z tym zle. Wolę być w pracy,bo jestem tak zajęta,ze nie mam czasu się zastanawiać co mi jest :)
Ja w poprzedniej ciąży miałam 30 lat i robiła dla siebie pappa. Wyszedł bardzo dobrze,wiec się przynajmniej nie martwiłam. Zrobiłam,bo dwa lata młodsza koleżanka urodziła wtedy dzieciątko z ZD i bardzo się wystraszyłam,bo cała ciąże mówili jej,ze wszystko ok.
To mamy podobnie 😐 liczę (być może naiwnie), że jeszcze może że 2 tygodnie i będzie lepiej.
Daj znać jak się już lepiej poczujesz 💚

Podsyłam portretowe foto mojej glizdy ;) z OM dziś niby 13+0, ale człowiek duży wychodzi na 13+6, całe 7,6cm CRL 🙂 dobrze, że nie zwlekaliśmy dłużej z tymi prenatalnymi. Płeć niestety na razie nie do określenia, ale człowiek wygląda na zdrowego i pappa też wyszła ok 😊

Ale fajne :) A nie masz takiego zdjęcia z wyrostkiem? U mnie było widać płeć właśnie po tym,ze nub byl uniesiony.
Niestety, nic nie dało sie dojrzeć. Za 2 tyg mam usg u swojej gin, może wtedy się uda 🙃

Mi z OM wychodzi 18/08 a z usg 21/08.
A jak samopoczucie ? Na jaki dokładnie termin macie umawiane USG prenatlane ?
Ja mam na 13+3 i trochę się boję czy nie będzie za późno. Do tej pory miałam tylko jedna wizytę u mojej ginekolog, wiek USG potwierdził z OM ale te 13+3 to może się okazać na ostatnią chwilę.

A jak samopoczucie ? Na jaki dokładnie termin macie umawiane USG prenatlane ?
Ja mam na 13+3 i trochę się boję czy nie będzie za późno. Do tej pory miałam tylko jedna wizytę u mojej ginekolog, wiek USG potwierdził z OM ale te 13+3 to może się okazać na ostatnią chwilę.
W którym tygodniu ostatnio widziałaś zarodek?

reklama
Do góry