reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ojej przestańcie z ta starością 🤢 nie mogę tego czytać, nie rozumiem tego, dlaczego kobiety dorzucają sobie stresu myśląc o swoim wieku. Jeśli jesteście płodne, to nie ma opcji, żebyście były stare. Ja mam nawet zamiar być mloda będąc babcia, to kwestia podejścia 😉mam jakoś tak, ze się czuje 10 lat młodziej niż mam i myśle, ze z takim podejściem w życiu jest łatwiej. Nie dorzucajmy sobie kolejnych ciężarów! 💪

To chyba bardziej chodzi o po prostu zmęczenie. Choć ja myślę, że sam wiek nie jest tak ważny, co ilość dzieci bardziej. Ja np już nie mam tyle energii co mając 21 lat. I jakość czasu z moimi dziećmi zdecydowanie spada. Chociażby np. mając termin na 29 sierpnia jakos początkiem sierpnia zabrałam syna z Warszawy do Łodzi pociągiem. Byliśmy tam w zoo, potem w maufakutrze wszystko na nogach lub komunikacja. Syn mi zasnął w między czasie więc nawet go sporo nosiłam (miał 4 lata, ważył pewnie z 30kg). I ja się czułam świetnie. Mimo upału i końca ciąży. Teraz? W życiu bym się na takie coś nie porwała 😉 Wtedy miałam nie całe 24 lata, teraz mam 32 😉

Ostatnia edycja:
reklama
A jak długo bierzesz metformine? Ja teraz przed ciaza bralam jakies 3 miesiace, bo byłam karmiłam syna a lekarka jest z tych, które nie zalecają metforminy podczas ciąży i kp, więc dopiero jak stopniowo zaczelam schodzic z sesji(odciagam mleko) to mi ją przepisala. I kazala odstawic od razu, jakbym zaszla w ciaze. W pierwszej ciazy bralam około roku, tez odstawiłam po pozytywnym tescie.

Co do glodu, to mam to samo - moglabym jesc non stop, najlepiej to co niezdrowe i najbardziej przetworzone [emoji2360]na wadze na razie +1kg, ale muszę przystopować..

Ostatnio tez zaczelam mierzyc cukry na czczo - tu akurat poki co jest ok, bo mieszczą się w przedziale 78-84, ale wiadomo, że im pozniej, tym beda bardziej skakac[emoji43]
Ja brałam metę w 2 ciąży i od 7 tc zaczęłam co tydzień schodzić po 1 tabl.
Teraz w 2 nie chciałam schodzić do 20tc, ale że cukier na czczo fajnie był uregulowany to zmniejszyłam o 1 tabletkę, do tego większa uwaga na dietę, dietetyczka mówiła, że u mnie jest większy problem z niesystematycznym jedzeniem i zbyt długie bycie bez jedzenia i chyba miała rację. Tak się bałam odstawienia mety. Teraz z jakieś 2-3 tygodnie jestem już całkowicie bez i cukier na czczo poniżej 90. Fakt muszę się pilnować. rzeczywiście jak zbyt wcześnie pójdę spać to mam około 92-94

Ja mam 31 lat i jestem w swojej pierwszej ciąży. Czuje, ze to idealny wiek. Po 30 lepiej mi się poukładało w głowie, nie przejmuje się głupotami, wiem, ze można wyjść z każdej sytuacji i ogólnie czuje wewnętrzny spokój. W pracy osiągnęłam co chciałam o teraz mogę zrobić sobie przerwę na macierzyństwo. Będzie dobrze. Będziemy świetnymi matkami, dziewczyny.

U

U mnie podobnie, rocznik 84 😀. Gratuluje niskich cukrów na czczo, ja wciąż z nimi walczę, te po posiłkach w miarę uregulowane ale na czczo potrafi wybić ponad 90….😔
A dzisiaj to już w ogóle na zawał prawie zeszłam bo zobaczyłam jakieś ślady na bieliźnie, niby nic i wiem ze większość dziewczyn je ma ale ja nie miałam plus nie biorę żadnych leków typu acard czy luteina. I teraz się zastanawiam czy to może być związane z faktem, ze w ciągu ostatnich 5 dni byłam na basenie 2 razy? Co sądzicie? Przed ciąża dużo pływałam i teraz mi tego brakuje, ale się powstrzymywałem bo ginekolog mnie przestrzegał ze na basenie najszybciej można jakaś infekcje złapać.
Ja i acard i luteina- plamienie już za mną 🙈

reklama
Ojej przestańcie z ta starością 🤢 nie mogę tego czytać, nie rozumiem tego, dlaczego kobiety dorzucają sobie stresu myśląc o swoim wieku. Jeśli jesteście płodne, to nie ma opcji, żebyście były stare. Ja mam nawet zamiar być mloda będąc babcia, to kwestia podejścia 😉mam jakoś tak, ze się czuje 10 lat młodziej niż mam i myśle, ze z takim podejściem w życiu jest łatwiej. Nie dorzucajmy sobie kolejnych ciężarów! 💪
Dokładnie i popieram,
Mamy tyle lat na jakim nam licznik się zatrzymał, Ja mam wg peselu 42 l. i chyba jestem tu najstarsza. Niby płodna jestem ale jakoś mi nie wychodzi. czuję się jakbym miała cały czas 30 lat. I tego się trzymam.

Do góry