Karo2021
Fanka BB :)
Tak, tak u mnie tez widoczny tylko po obróceniu telefonuTak,ale tylko jak się da telefon w poziomie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, tak u mnie tez widoczny tylko po obróceniu telefonuTak,ale tylko jak się da telefon w poziomie
Ja nie lubię czytać takich książek więc nie kupowałam i nie czytałam tego typu poradników. Przy pierwszej ciąży wertowałam za to internetyDzień dobry!
Czy możecie może polecić jakieś ksiązki dotyczące porodu i opieki nad niemowlakiem i czy warto kupować takie książki?
To moja pierwsza ciąża i jak każda chyba w tym czasie mam swoje obawy czy sobie poradzę
A powiedz mi ten krwiak daje ci jakieś objawy że np. Plamisz czy cos ? Bo ost byłam u jednego ginekologa powiedzial że widzi małe krwiaczka a potem 5 dni później byłam u innego i powiedział że nic nie widzi ( ale nie powiedziałam mu że byłam gdzieś indziej ) a w sumie te moje plamienia są bardzo już sporadycznie ale jednak coś tam czasem jest jak się podcieram. Ech co lekarz to inaczej...Mi mdłości prawie przeszły, mam tylko okazjonalnie i krótko. Większość objawów już nie odczuwam, albo lekko. Wizytę mam dopiero 27 Stycznia, a martwię się, czy zmniejszył mi się krwiak, czy może zwiększył, staram się o tym nie myśleć, ale nie jest łatwo.
Jasne, jak coś to pisz jak sytuacja wygląda i trzymam kciukiNic nie powiedział. Jutro mam mieć usg robione przez ordynatora, który jest bardzo rzeczowy i dokładny więc jego dopytam jak to wygląda..
Mam taką samą książkę, dostałam od siostry świetna jestJa nie lubię czytać takich książek więc nie kupowałam i nie czytałam tego typu poradników. Przy pierwszej ciąży wertowałam za to internety
Natomiast moja koleżanka była zadowolona z tej książki( zdj w załączniku). To akurat część o ciąży, książka konczy się na porodzie i połogu i później jest następna część "pierwszy rok życia dziecka".
Ostatnio plamienia ustąpiły i oby tak zostało. Fakt, że ja się staram nie przeciążać organizmu, bo się boję, że się krwiak zwiększy, nie chodzę na zakupy, nic nie dźwigam, chucham na siebie i dmuchamA powiedz mi ten krwiak daje ci jakieś objawy że np. Plamisz czy cos ? Bo ost byłam u jednego ginekologa powiedzial że widzi małe krwiaczka a potem 5 dni później byłam u innego i powiedział że nic nie widzi ( ale nie powiedziałam mu że byłam gdzieś indziej ) a w sumie te moje plamienia są bardzo już sporadycznie ale jednak coś tam czasem jest jak się podcieram. Ech co lekarz to inaczej...
mamy ten sam termin ja też wymiotuje częściej niż ostatnio, jestem senna i rozdrażniona. Kawę kupiłam specjalnie bezkofeinowa (na szczęście mój kochany ekspres ma opcje robienia kawy ziarnistej jak i mielonej) tak wiec mogę się raczyć latte bezkofeinową ale od dwóch dni nie mogę nawet znieść samego zapachuDziewczyny jakoś udało mi się nadrobić zaległości, ale przyznam że ostatni czas mam trochę słodko-gorzki więc staram się być na bieżącą ale nie jest to łatwe. Wracam z aktualizacją po wizycie. Na szczęście wszystko jest w porządku, widziałam jak maluszek szaleje w brzuchu, serduszko bije książkowo więc na jakiś czas jestem spokojna Termin mam na 6.08. Dziś zaczynamy 12 TC i co ciekawe do tej pory dokuczały mi tylko mdłości,ból piersi i senność tym bardziej że właściwie od samego początku odrzuciło mnie od kawy która tak bardzo lubiłam, a wczoraj pierwszy raz zwymiotowałam i przyznam szczerze że nieźle się wystraszyłam bo w ogóle się tego nie spodziewałam, chyba założyłam że na tym etapie dolegliwości pierwszego trymestru zaczynają ustępować a tu masz. No ale cóż takie uroki stanu błogosławionego
A propos grupy prywatnej również jestem zainteresowana, mam nadzieję że uda mi się być tu z Wami na bieżąco.
Ale się rozpislam
U mnie kawa się sama odstawiła. Piłam dopóki mogłam, az tu nagle tak mnie odrzuciło, ze teraz mąż musi się ukrywać z kawa, żeby przypadkiem zapach do mnie nie doleciał.mamy ten sam termin ja też wymiotuje częściej niż ostatnio, jestem senna i rozdrażniona. Kawę kupiłam specjalnie bezkofeinowa (na szczęście mój kochany ekspres ma opcje robienia kawy ziarnistej jak i mielonej) tak wiec mogę się raczyć latte bezkofeinową ale od dwóch dni nie mogę nawet znieść samego zapachu
Ja już od wczoraj piję nie smakuje jeszcze tak jak przed ciążą, ale tez nie mam odruchu wymiotnego. Od kilku dni wyraźnie zmniejszyły mi się tez mdłościU mnie kawa się sama odstawiła. Piłam dopóki mogłam, az tu nagle tak mnie odrzuciło, ze teraz mąż musi się ukrywać z kawa, żeby przypadkiem zapach do mnie nie doleciał.