reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Dziewczyny pomóżcie , może przesadzam… otóż cały tydzień byłam przeziębiona , okropny kaszel i katar które dopiero zaczęły ustępować, ostatnia wizyta była tydzień temu natomiast teraz 19 będę mieć prenatalne. Tylko, ze ja tak się martwię czy aby napewno przez ta infekcje wszystko ok z dzidziusiem , ze najchętniej bym pojechała dziś sprawdzić do lekarza , a mam taka możliwość ponieważ mam pakiet medicover z pracy . Do prenatalnych 5 dni ale ja chyba oszaleje , z drugiej strony co tydzień usg to chyba jednak za często . Co o tym myślicie ?
Dziewczyny pisały ze można robić do woli A mi ginekolog nie zrobiła bo powiedziala ze nie można tak często. Ostatnie miałam w grudniu i teraz dopiero 28 prenatalne. To jest masakra nie wiedzieć czy to dziecko w ogóle żyje

Jejku ja się wykończę [emoji16] zrobiłam sobie sałatkę z tuńczyka i mnie coś tknęło i wyczytałam, że nie jest wskazane spożywanie tuńczyka w ciąży. Najgorsze, że pół puszki zjadłam już wczoraj i zastanawiam się, czy nie zaszkodziłam tym maleństwu.

Oprócz surowych mies, ryb, jaj kojarzycie jeszcze jakieś produkty, których nie powinno się spożywać, a nie są tak oczywiste?
Ja slyszalam zeby uwazac na sery czy sa z mleka pasteryzowanego. teraz przed zakupem kazdy plesniowy ogladam czy ma dobry sklad :)

Dziewczyny pisały ze można robić do woli A mi ginekolog nie zrobiła bo powiedziala ze nie można tak często. Ostatnie miałam w grudniu i teraz dopiero 28 prenatalne. To jest masakra nie wiedzieć czy to dziecko w ogóle żyje
Z tym czekaniem tak jest. Ja ostatnie 03.12 a teraz będzie 01.02 kolejna wizyta. I też się zastanawiam czy to serduszko tam nadal bije. 😅

Dziewczyny pomóżcie , może przesadzam… otóż cały tydzień byłam przeziębiona , okropny kaszel i katar które dopiero zaczęły ustępować, ostatnia wizyta była tydzień temu natomiast teraz 19 będę mieć prenatalne. Tylko, ze ja tak się martwię czy aby napewno przez ta infekcje wszystko ok z dzidziusiem , ze najchętniej bym pojechała dziś sprawdzić do lekarza , a mam taka możliwość ponieważ mam pakiet medicover z pracy . Do prenatalnych 5 dni ale ja chyba oszaleje , z drugiej strony co tydzień usg to chyba jednak za często . Co o tym myślicie ?
ja bym pojechala, tym bardziej ze masz taka mozliwosc. A po wizycie z pewnoscia bedziesz spokojniejsza :)

Jak masz się denerwować to lepiej idz i zrób USG, ja też jestem przeziębiona i się strasznie denerwuje czy jest wszystko ok ale ze względu na mój stan musialam przełożyć wizytę u gin na przyszły tydzień. Tez czekam na prenatalne za 2 tygodnie i po nich idę od razu na zwolnienie, bo nie mam zamiaru znow czegoś złapać a pracuje w szkole:/

reklama
Cześć dziewczyny. Czytam was od jakiegoś czasu, ale sama bałam się pisać, bo cały czas niepokoję się czy wszystko będzie dobrze. Dzisiaj skończyłam 10 tydzień. Jest to moja 5 ciąża ( 4 poronienia chybione i jedna ciąża pozamaciczna). Od dwóch dni moje piersi są mniej nabrzmiałe i obolałe, co już mnie zaczyna stresować... Jak jest u was?
U mnie to, różnie, raz piersi bolą mocno, raz mniej, raz czuję kłucie w podbrzuszu, potem nie. Ale zauważyłam że mam zawirowania humorów, ostatnio jestem jak osa. To chyba normalne, że czasem coś mniej nam doskwiera albo po prostu organizm się przyzwyczaja? Bądź dobrej myśli ❤️

Do góry