reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny, które są pod opieką endokrynologa. Proszę powiedzcie mi czy można brać metizol w ciąży. Gdzieś czytałam że jednak nie powinno się go przyjmować i zmienić lek na jakoś inny(nie pamiętam nazwy). Byłam pod opieką wspaniałej pani endokrynolog, ale niestety zmarła i musiałam zmienić lekarza. Twierdzi, że metizol nie zaszkodzi ciazy. Ten nowy wydaje mi się "mało kompetentny". Jestem pełna obaw... Stąd moje pytanie do was.
Niedoczynność czy nadczynność?

reklama
Witam się z rana :)
Trzymam kciuki za same pozytywne wieści za dziewczyny które dziś mają wizyty bo widzę że trochę Was dziś jest :)
Ja w gdy urodzę będę miała 36 lat i myślę że jak dla mnie to już taki ostatni dzwonek.

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? Dopadają mnie po południu. Mdli mi po prostu strasznie. W drugiej ciąży tez mdlilo,ale nie kojarzę,żeby aż tak 🙈 Mój gin mówi,żeby się cieszyć,bo to znaczy,ze ciąża silna (dużo hormonu ciążowego produkuje organizm),ale jak tu się cieszyć jak się nie da żyć 🤣
Sorka, że tak to ujmę, ale ... co za bzdury nam wciskają niektórzy ginekolodzy. Mnie też taki kit wciskali przy poprzedniej ciąży. Mdłości nie dawały żyć od równego 6+0 (w tym czasie właśnie ciąża przestała się rozwijać). To były MEGA mdłości męczyły mnie aż do dwóch dni po jej zakończeniu.

Mnie akurat nic nie pomogło. Ani migdały, ani pastylki z apteki, ani imbir. Nic.

Dziewczyny współczuję Wam tych mdłości...Chyba ratowałabym się wodą z miodem i imbirem.
Ja nie mam ale pobolewa mnie brzuch zwlacza wieczorem po całym dniu, piersi i jestem mega śpiącą, mogłabym przespać cały dzień (akurat mam urlop wiec na prawdę mogłabym 😀). Jak przeżyć i ogarniać przedświąteczne przygotowania? Pijecie kawę?

Cześć troche Was poczytalam. Niesmialo przycupne obok.
Ja 37 lat - dzis koncze- ups
W domu mam 16latke, 13latke, 3latke....
Ciaza nr 6, jedno poronienie, jedna pozamaciczna 2 lata temu....
Szok, ze sie udalo (ale tu inny temat wchodzi i nie narzucam sie z nim, co sie stalo, ze soe udalo)
Jutro wizyta. Wg miesiaczki termin ok 16.08.22
Pewnie bedzie czwarta babka w domu 😂😂😂

Pozdrawiam dziewczyny💪
Super 🥰 ja bym strasznie chciała trzecia dziewczynkę lub trzecią i czwartą dziewczynkę :)

Mi pomaga herbata z sokiem malinowym (samorobnym). Po tym nudnosci są mniejsze. Ogólnie coś ciepłego do picia. Jeść mi się nie chce. Śniadanie to był dla mnie najważniejszy posiłek dnia, a teraz nie mogę patrzeć na jedzenie 😅

reklama
Dziewczyny współczuję Wam tych mdłości...Chyba ratowałabym się wodą z miodem i imbirem.
Ja nie mam ale pobolewa mnie brzuch zwlacza wieczorem po całym dniu, piersi i jestem mega śpiącą, mogłabym przespać cały dzień (akurat mam urlop wiec na prawdę mogłabym 😀). Jak przeżyć i ogarniać przedświąteczne przygotowania? Pijecie kawę?
Super 🥰 ja bym strasznie chciała trzecia dziewczynkę lub trzecią i czwartą dziewczynkę :)

Tak babiniec fajna rzecz 😁😁😁
Kawe oczywiscie ze pije, lubie jej smak. Jedna czy dwie z mlekiem bez laktozy krzywdy nie robia.
Palenie za to odeszlo jak reka odjął. 💪😁

Do góry