reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Mam nadzieję że chłopcy nie sa jednak tak strasznie źli.
Słyszałam że dużo osób mających chłopca chce dziewczynkę i niepokoi mnie to czy jest na prawdę aż tak źle ?
Nieeee... moje znajome maja dziewczynki i jesli maja porownac to mowia mi,ze chlopcy sa o wiele lepsi. Ja chce dziewczynke,poniewaz tesknie za sukienkami, czesaniem itp...
Ale powiem szczerze,moi chlopcy sa naprawde wspaniali.Nie moge nic powiedzieć :)

reklama
To ja będę chyba wyjątkiem na tej grupie bo to moja druga ciąża, brak dzieci, jeśli tym razem się uda to będzie cudownie i na tym zakończę. Chcemy mieć z mężem tylko jedno dziecko i jesteśmy bardzo szczęśliwi, że się zgadzamy w tej kwestii. Szczególnie, że jesteśmy ze sobą 11 lat i w wieku 20 lat takich rzeczy nie ustalaliśmy i nikt nie wiedział jak nasze życie się potoczy 😊

Nieeee... moje znajome maja dziewczynki i jesli maja porownac to mowia mi,ze chlopcy sa o wiele lepsi. Ja chce dziewczynke,poniewaz tesknie za sukienkami, czesaniem itp...
Ale powiem szczerze,moi chlopcy sa naprawde wspaniali.Nie moge nic powiedzieć :)
Uff to dobrze
Moje znajome to właśnie odwrotnie z chłopcami maja sajgon ja zaczynam już wizualizować chłopca w myślach żeby się nie nakręcać na kolejną dziewczynkę

Ja mam maluchy ale totalnie bezproblemowe

Uff to dobrze
Moje znajome to właśnie odwrotnie z chłopcami maja sajgon ja zaczynam już wizualizować chłopca w myślach żeby się nie nakręcać na kolejną dziewczynkę

Ja mam maluchy ale totalnie bezproblemowe
Powiem tak.
Uwazam ,ze kluczowe jest wychowanie dziecka. Moje dzieci nie maja rygoru,ale u mnie w domu panuja pewne zasady i sie ich trzymamy.
Oczywiscie z czasem,gdy w gre wchodzi np.dojrzewanie,wychodza takze cechy charakteru.
Ale jesli od malego dziecko wychowuje sie ,aby miualo szacunek do osob starszych,ze osoba chora i inaczej wygladajaca nie oznacza od razu ,ze jest zła,ze trzeba sobie nawzajem pomagać,utrzymywac porządek itd..itd.. to widac rezultaty.

To ja tez o sobie wspomnę. Mam 32 lata; to moja 2 ciąża; pierwsza poroniona. Dzieci nie mam. Marzy mi się dwójka minimum, ale przyjmę wszystko co mnie czeka 🙂 staro się nie czuje; wręcz przeciwnie mam wrażenie, ze ktoś mi cyferki poprzestawiał, bo bardziej czuje się na 23 😅

O to ja się wypowiem. Mam dwóch chłopaków i w domu totalny sajgon. Cały czas są kłótnie i bitwy o wszystko. Ogólnie to bardzo ruchliwi chłopcy i trzeba im co chwilkę wymyślać jakieś atrakcje, bo siedzenie w domu to nie dla nich ;) ja bym się teraz bardzo ucieszyła z dziewczynki ale wiadomo że zdrówko jest najważniejsze i co ma być to będzie:)

reklama
Pije kawę póki mnie od niej nie odrzuca :) 2,3 dziennie z mlekiem. Ogólnie jak jem wszystko oprócz surowego mięsa, niepasteryzowanych produktów mlecznych i oczywiście alkoholu.
Co do świątecznych przygotowań to ja już od wczoraj zaczęłam stanie w garach. Dobrze ze starszy w przedszkolu to z jednym dzieckiem mam duży luz i mogę dużo zrobić. Ale szczerze to jakbym mogła to bym poszła spać 😂
Ja pije kawę dwa razy dziennie jak i przed ciąża.
Lekarz powiedziała,ze do dwoch filizanek nie zaszkodzi.
A tym bardziej mi...
Jakieś 4 lata temu podobnie jak Olka ,schudlam sporo,okolo 25 kg i od tamtego momentu strasznie spadlo mi ciśnienie.
Np.+wczoraj sobie zmierzyłam to mialam 90/60 🤨

Do góry