Zflustrowana
Fanka BB :)
U mnie z @ to 26.08 ale na podstawie USG i tego że to kolejna ciąża na skierowaniu mam termin 23.08. nie przejmuje się tym bo u mnie to nie wielką różnica.Dziewczyny, czy Wam lekarze korygowali daty porodów w oparciu o usg 1 trymestru? U mnie początkowo termin był na 29.08, z I trymestru wyszło 21.08 i tego terminu miałam się trzymać. Jak rodziłam 5 lat temu to syn od początku był duży i mimo różnic miesiączka-I trymestr nikt nic nie korygował a urodziłam i tak 1,5 tyg po terminie. Teraz jest jakieś novum ale wczoraj byłam na ktg w szpitalu i starszy lekarz powiedział mi że to błąd zwłaszcza jeżeli mam mieć cc 16.08 czyli 2 tyg przed pierwszym terminem. I sama nie wiem co o tym myśleć... To teraz norma takie przy przyspieszanie? W sumie może się okazać że urodzę w 38 tyg. bo tak wyznaczone mam cc
Wcześniej dużo CC przeprowadzało się w 38 tygodni ciąży, bo podobno bezpieczniej zanim zacznie się akcja porodowa. A teraz to słyszę że czekają z CC jak najdłużej. Hmmm ....... Wszystko tak szybko się zmienia.
Ps. Mam na myśli planowana Cesarkę.
Ostatnia edycja: