Mam nadzieję, że chociażby troche pomoże i zmaleje przed porodem. Zaparć nie mam, a mimo to wyszły. Za tydzień mam wizytę to jeszcze porozmawiam o tym z lekarzem.Tylko podczas zaparcia trochę lub długiego siedzenia, ale tego unikam. Jak na razie tylko raz pękł delikatnie na toalecie.
Teraz możesz sobie jedynie ulżyć podmyciem się tym naparem z kory lub maścią nie zlikwidujesz go już przed porodem a jeśli zmaleje to podczas porodu SN znów wyjdzie.
reklama
Ja w poniedziałek robiłam ostatnie badania, wyniki idealne, gbs ujemny, więc mam już wszystkoNo to czekamy do porodu…. Ja dzis ostatnie badania krwi porobilam, w sobote gbs wymaz i chyba mam komplet….
A u Was juz wszystko gotowe?!
A domowilam jeszcze te male kolka na cycki ktore mozna zalozyc na sutki: chornic uszkodzone sutki, zbierac mleko lub wietrzyc, goic i wyciagac brodawki. Na szkole rodzenia mowili. To sie chyba nazywa muszle laktacyjne
Mam też te muszle, pomocne żeby zbierać mleko - więcej zbieralam muszlami niż ściągałam.
MatkaJoanna
Fanka BB :)
Mnie się wydaje że właśnie to nie ma wielkiego znaczenia. Bo sama byłam w szoku że pomimo dobrej diety i ruchu wyszły i tak. Hemoroidy to wynik zwiększonego ciśnienia w jamie brzusznej, zaparć związanych z rozleniwieniem jelit przez progesteron. Niektóre z nas nie mają nic aż do momentu porodu i wtedy nagle wychodzi ich tyle że tylko płakać. No takie urokiA co to za dieta??
Ja jem praktycznie codziennie owsianke z platkow gorskich zalewam wrzatkiem dodaje sliwke suszona i maline. Tak od lat.. hemoroidy wyszly jak mialy wyjsc:/
@Kostka9992 gratulacje! Teraz dużo zdrowia i oby szybko postawili diagnozę. Dzielni jesteście
MatkaJoanna
U mnie gbs ujemny, karte grupy krwi nawet zdążyłam zrobić. Pozostałe wyniki w normie oprócz tej hemoglobiny, ale spoko - nad tym już działam.
Wygląda na to że mam już wszystko oprócz wymarzonej bluzy dla mamy i dziecka. Takiej do chustonoszenia ale to zaliczam w poczet fanaberii
Wygląda na to że mam już wszystko oprócz wymarzonej bluzy dla mamy i dziecka. Takiej do chustonoszenia ale to zaliczam w poczet fanaberii
Mi hemoglobina podskoczyła z 11,0 do 11,1 Już się powoli poddaje. Nie mam ochoty jeść mięsa w te upały. Będę tylko pilnować, żeby nie spadła jeszcze niżej.U mnie gbs ujemny, karte grupy krwi nawet zdążyłam zrobić. Pozostałe wyniki w normie oprócz tej hemoglobiny, ale spoko - nad tym już działam.
dagittka
Ja już w sumie mam wszystko gotowe, czekam na wyniki GBS i chce jeszcze zgrać sobie muzykę na słuchawki (może pomoże się w jakimś stopniu "zrelaksować" podczas 1 fazy porodu). Te muszle też kupiłamNo to czekamy do porodu…. Ja dzis ostatnie badania krwi porobilam, w sobote gbs wymaz i chyba mam komplet….
A u Was juz wszystko gotowe?!
A domowilam jeszcze te male kolka na cycki ktore mozna zalozyc na sutki: chornic uszkodzone sutki, zbierac mleko lub wietrzyc, goic i wyciagac brodawki. Na szkole rodzenia mowili. To sie chyba nazywa muszle laktacyjne
Andzia8989
Zaangażowana w BB
Super, gratulacje!Dziewczyny, jednak zostałam lipcową mamą dziś o 11 miałam cięcie ze względu na te nerkę młodego. Mały wazy 3690, mierzy 57 cm i dostał 10 punktów. A nerkę diagnozuja, jeszcze nie wiem co są za plany.
Też mam takie muszle, ale w sumie nie wiem od kiedy je stosować. Po porodzie lepiej od razu nosić taką muszlę, czy zacząć od zwykłych wkładek?Ja już w sumie mam wszystko gotowe, czekam na wyniki GBS i chce jeszcze zgrać sobie muzykę na słuchawki (może pomoże się w jakimś stopniu "zrelaksować" podczas 1 fazy porodu). Te muszle też kupiłam
MatkaJoanna
Ja też ostatnio 11.0 na 11.2. Dla mnie to wręcz gdzieś na granicy błędu, ale chrzanić. Już bliżej niż dalejMi hemoglobina podskoczyła z 11,0 do 11,1 Już się powoli poddaje. Nie mam ochoty jeść mięsa w te upały. Będę tylko pilnować, żeby nie spadła jeszcze niżej.
reklama
Zflustrowana
Wyjść i tak wyjdą, myślę że owsianka wspomogła jej leczenie tym że nie dopuszczała do zaparć.Mnie się wydaje że właśnie to nie ma wielkiego znaczenia. Bo sama byłam w szoku że pomimo dobrej diety i ruchu wyszły i tak. Hemoroidy to wynik zwiększonego ciśnienia w jamie brzusznej, zaparć związanych z rozleniwieniem jelit przez progesteron. Niektóre z nas nie mają nic aż do momentu porodu i wtedy nagle wychodzi ich tyle że tylko płakać. No takie uroki
@Kostka9992 gratulacje! Teraz dużo zdrowia i oby szybko postawili diagnozę. Dzielni jesteście