reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Jak się czujecie? Ja ogólnie dobrze, chociaż jakieś przeziębienie mi się przyplatalo i mam trochę kataru i głowa mnie boli.
Kiedy macie USG połówkowe? W którym tyg ciąży?
1.04 to będzie mój 19 tc. U mnie połówkowe robią od 18 do 20 tygodnia ciąży. A samopoczucie ok. Dokucza mi wysuszona śluzówka nosa i popękane w nim naczyńka, ale naszczescie nie zdarzyło mi się krwotok z nosa. Tylko odrobina krwi gdy mam katar.

reklama
Jak się czujecie? Ja ogólnie dobrze, chociaż jakieś przeziębienie mi się przyplatalo i mam trochę kataru i głowa mnie boli.
Ja właśnie wychodzę z covida 🤦‍♀️ tak due cieszylam jak zaczęłam 2 trym. ze w końcu się poczuje lepiej i nagle brak smaku i wechu 🤷‍♀️

Wszyscy piszą że twardy brzuch to nie dobrze. A mi się wydaje że mój ostatnio jest za miękki. Jak stoję to jest okej ale jak leżą na plecach czy boku to jest luźniejszy. Czy to ok ? Jaki jest wasz brzuch ?
Stresuję się tym trochę bo w poprzednich ciążach tego nie miałam, nie miałam też brzucha do przodu na tym etapie. Może to przez to że może być chłopak ?

Ja właśnie wychodzę z covida 🤦‍♀️ tak due cieszylam jak zaczęłam 2 trym. ze w końcu się poczuje lepiej i nagle brak smaku i wechu 🤷‍♀️
Kochana znam to 12/13 tygodniu przeszłam Covid też byłam zadowolona że kończę 12 tydzień i przestanę wymiotować będzie lepiej. Niestety ze szkoły córki przyniosły Virus. I jeden dzień z gorączką i bólem mięśni, jeden bez smaku i dwa następne z bólem gardła do tego wróciły wymioty. Trzymam kciuki by teraz było już tylko lepiej.

Wszyscy piszą że twardy brzuch to nie dobrze. A mi się wydaje że mój ostatnio jest za miękki. Jak stoję to jest okej ale jak leżą na plecach czy boku to jest luźniejszy. Czy to ok ? Jaki jest wasz brzuch ?
Stresuję się tym trochę bo w poprzednich ciążach tego nie miałam, nie miałam też brzucha do przodu na tym etapie. Może to przez to że może być chłopak ?

Mój brzuch raz jest twardy, a raz miękki do tego stopnia, że nam wrażenie, że dziecka tam nie ma. Nie czuje go wtedy kompletnie.
Ja już mam bardzo widoczny brzuch, ale jak W każdej ciąży ogóle nie taka okrągła się zrobilam. Chociaż ja nie jestem szczupła więc zawsze byłam bardziej okrągła, poprostu teraz jestem jeszcze bardziej 😁

Ja bardzo dobrze, USG połówkowe mam 30 marca , czyli u mnie w 21 tc. Też mam wysuszone śluzówki w nosie i ogólnie całe ciało przesuszone

reklama
Do góry