reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Ja niestety jeszcze nic, czekam z niecierpliwością, u mnie to pierwsza ciąża. Ja tez dIsiaj zaczynam 17tc, termin na 8.08?
O to tak ja, też mam ten termin :-) i mam wrażenie, że wczoraj poczułam takie "pukanie" w brzuchu, z trzy razy, jak leżałam na kanapie. Dzisiaj też coś podobnego jak byłam u kosmetyczki. Nie wiem czy to jest to, nie mam bladego pojęcia 😁😂

Czy wam też ginekolog nie mówi wszystkiego od siebie i musicie dopytywać sporo rzeczy ? Jakie macie odczucia ? Ja chodzę prywatnie mial super opinie ale niestety czuje że nie poświęca tyle czasu co powinien i nie tłumaczy dużo

O to tak ja, też mam ten termin :-) i mam wrażenie, że wczoraj poczułam takie "pukanie" w brzuchu, z trzy razy, jak leżałam na kanapie. Dzisiaj też coś podobnego jak byłam u kosmetyczki. Nie wiem czy to jest to, nie mam bladego pojęcia 😁😂
Ja niestety jeszcze nic nie czuje :/
A co do terminu, to podoba mi sie 8.8, bo ja mam 3.3 ;D

Czy wam też ginekolog nie mówi wszystkiego od siebie i musicie dopytywać sporo rzeczy ? Jakie macie odczucia ? Ja chodzę prywatnie mial super opinie ale niestety czuje że nie poświęca tyle czasu co powinien i nie tłumaczy dużo
Ja mam prywatnego super na NFZ to jest masakra nawet osttanio mi źle zmierzyła szyjkę i stwierdziła rozwarcie

Normalnie, to pewnie poszłabym do lekarza prywatnie, ale w zwiazku z tym, ze zostałam skierowana do poradni, ktora prowadzi ciąże wysokiego ryzyka, to poszlam do lekarza na NFZ, którego poleciła mi moja pani doktor, i musze przyznać, ze chyba lepiej trafić nie moglam

Ja bym poszła choć na jedną wizytę do innego lekarza żeby mieć porównanie i uspokoić psychikę. Sama mam 2 karty ciąży od dwóch lekarzy. Doktor do której normalnie chodziłam i która jest dokładna i sympatyczna jak się okazało nie pracuje w żadnym szpitalu i nie ma z nią kontaktu między wizytami co wcześniej nie miało dla nie znaczenia. Drugi lekarz przyjmuje prywatnie ale pracuje w szpitalu, dał mi 5 sposobów nawiązania kontaktu jakby coś mnie zaniepokoiło i pewnie będzie przyjmować poród. Miałam tak mieć tylko przez chwilę ale jak widzę te wizyty bardzo się uzupełniają i jestem dużo spokojniejsza. Dlatego moim zdaniem spróbuj jednej wizyty u innego lekarza bo może poczujesz się bardziej komfortowo

reklama
Do góry