reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

A powiedzcie jak było że staraniami u Was? W którym cyklu się udało?
My walczyliśmy od sierpnia ubiegłego roku, ale ze względu na wyjazdy Męża kilka cykli odpadło.
W naszym przypadku udało się w pierwszym cyklu po HSG, na kolejny miałam zalecony Clostilbegyt, ale z racji II kresek nie zdazylam wykupić 😊
My się staraliśmy kilka lat, ponad 3. U mnie wyszło kilka problemów (polipy, przerost endometrium), leczyłam się hormonami na ten przerost i tak ciągle coś było. Też miałam badanie HSG we wrześniu i w listopadzie udało się nam zajść. To chyba cud, bo już powoli wątpiłam w swoją płodność. ;-)

reklama
Dziewczyny a jak u Was z wyglądem??😉😉
Mam wrażenie że w początkach ciąży z córkami wyglądałam lepiej a teraz to obraz nędzy i rozpaczy. Włosy jakoś szybciej są nieświeże, buzia blada, jakbym anemię miała i ogólnie jakoś inaczej się czuję. Tylko mdłości takie same😭😃
A i jeszcze mimo że ciągle mi niedobrze to mam smaki na kwaśne, wczoraj jadłam kiszona kapustę, przedwczoraj śledzie i mam totalny odrzut od słodkiego. A dziś poszalalam i zrobiłam gałabki w domowym sosie pomidorowym.... i co dziwne doprawione mięsko ładnie mi pachniało a w poprzednich ciążach ten zapach odrzucał

My się staraliśmy kilka lat, ponad 3. U mnie wyszło kilka problemów (polipy, przerost endometrium), leczyłam się hormonami na ten przerost i tak ciągle coś było. Też miałam badanie HSG we wrześniu i w listopadzie udało się nam zajść. To chyba cud, bo już powoli wątpiłam w swoją płodność. ;-)
No to ja was wszystkie przebije. U nas starania o 1 ciążę 2 lata a o 2 ciążę prawie 8 lat.
Mam wrażenie że w początkach ciąży z córkami wyglądałam lepiej a teraz to obraz nędzy i rozpaczy. Włosy jakoś szybciej są nieświeże, buzia blada, jakbym anemię miała i ogólnie jakoś inaczej się czuję. Tylko mdłości takie same😭😃
A i jeszcze mimo że ciągle mi niedobrze to mam smaki na kwaśne, wczoraj jadłam kiszona kapustę, przedwczoraj śledzie i mam totalny odrzut od słodkiego. A dziś poszalalam i zrobiłam gałabki w domowym sosie pomidorowym.... i co dziwne doprawione mięsko ładnie mi pachniało a w poprzednich ciążach ten zapach odrzucał
Ja w pierwszej ciąży Super. Chodząca modelka. A teraz gęba pokryta pryszczami jakbym 15 lat miała. Do tego blada strasznie jestem. Do południa jestem senna I niekoniecznie chce mi się jeść. Po obiedzie zmienia mi sie tryb I fruwam. I wcinam. Musze liczyć kilogramy bo ja do najmniejszych nie należę.

My walczyliśmy od sierpnia ubiegłego roku, ale ze względu na wyjazdy Męża kilka cykli odpadło.
W naszym przypadku udało się w pierwszym cyklu po HSG, na kolejny miałam zalecony Clostilbegyt, ale z racji II kresek nie zdazylam wykupić 😊
Drugi cykl po KP, poprzednia ciąża drugi cykl po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej

U nas 2 cs i to też przypadkiem, bo nie mieliśmy kiedy, a jednak wyszło 😁

No właśnie ja patrzę w lustro to stwierdzam, że niczego sobie, dobrze się czuje, tak jak zawsze jak patrzę w lustro jak mam owulację, czuję się ładnie ☺️ A mnie wczoraj kapusta kiszona odrzucała jak jadłam, a kocham kwaśne..

reklama
W kwietniu zaszłam w pierwszą ciążę w pierwszym cs, ale poroniłam. Potem staraliśmy się od razu, tylko wrzesień nam odpadl, bo nie było okazji. Miałam odpuścić próby po tym cyklu 😅

Do góry