reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Rozumiem co czujesz... Ja też jakoś dzielić się nie dzielę z nikim póki co wie mąż moja mama, po prenatalnych powiem w pracy i rodzeństwu. U mnie po stracie to póki co i ja bez euforii nawet mówiłam do meA ja mam taki poziom hormonów że nawet cieszyć się nie potrafię... A ciąża była zaplanowana świadoma ITp.
Mam dokładnie takie samo podejście. Nikt nie wie prucz męża, moich lekarzy i najlepszej przyjaciółki. Nic nikomu nie chce mówić minimum do prenatalnych a już napewno chce żeby minął 9tydz bo moja strata właśnie była w tym tygodniu i to dla mnie psychiczna bariera. Myślę że cień radości i oddechu pojawi się kiedy minie 9tydz

reklama
W takim razie trzymam za Ciebie również kciuki.
U mnie również ciąża wysokiego ryzyka
Dziewczyny jedziemy na jednym wózku. Późno był zarodek, później niż to wychodzi z obliczeń. Też boje się o każdy dzień, sprawdzam z zapartym tchem czy znowu nie ma plamien, biorę tą luteinę i boję się cieszyć. Odetchnę chyba dopiero co prenatalnych a już napewno po newralgicznym dla mnie9tyg...

Rozumie Cie bardzo dobrze.
U mnie w zasadzie 99,9% zareagowalo naprawdę super.
Byly tez osoby ,ktore poplakaly sie ze szczęścia (takze w mojej pracy),ale jedna znajoma z pracy zareagowała na przyklad tak " Pojeb..o Cię? Taka stara dupa i nie wie do czego ch..j służy ?" o_O
Pozniej dodała " i co teraz zrobisz? zostawiasz czy co?"
No jak dla mnie kompletnie tepa osoba.Gdybym przeciez nie chciala zostawic to bym nikomu w pracy nie mowila ,ze jestem w ciąży.🙄
Nie gniewaj się ale co to za człowiek??? Też jestem stara dupa, mam 37 i dokładnie wiem do czego ch..j służy dlatego właśnie jestem w ciąży!!! Bardzo chcieliśmy i jestem. I niecierpie takich ludzi co z butami włażą w cudze życie!! Ja np też znam dobrze niektóre osoby i to z rodziny, które mi wiecznie liczą pieniądze i 500+. I teraz jak się dowiedzą że jestem w ciąży i będziemy mieli 4dziecko to mało się nie uduszą bo oni twierdzą że to dla 500+!! No jaką trzeba być amebą umysłową żeby tak pomyśleć? I już będą liczyć i nam wypominać te pieniądze. Tak jakby utrzymanie dziecka nie kosztowało nic... Ostatnio wzięliśmy kredyt i kupiliśmy auto bo stare już było stare i się psuło. I to auto używane z 2015 roku a już usłyszałam "no bo wy macie 500+"!!! No ciekawe co teraz usłysze. A tobie współczuję że musisz patrzeć i słuchać takich ludzi, nie przejmuj się, szkoda nerw 😉

Dziewczyny ja nadal chora, nic mi nie pomaga 🤒, jutro jeśli dam rade jade do internisty i może jeszcze zrobie StreptoTest żeby sprawdzić czy to angina.. jutro zaczynam 9- ty tydzień. Troche sie obawiam czy poważniejsza infekcja odbije się na zdrowiu Fasolki😔
Pojedź do lekarza, na pewno zaproponuje jakieś leczenie, cokolwiek co poprawi Twój stan. I bądź dobrej myśli ❤️

reklama
Dziewczyny ja nadal chora, nic mi nie pomaga 🤒, jutro jeśli dam rade jade do internisty i może jeszcze zrobie StreptoTest żeby sprawdzić czy to angina.. jutro zaczynam 9- ty tydzień. Troche sie obawiam czy poważniejsza infekcja odbije się na zdrowiu Fasolki😔
3mam kciuki, żebyście obie wyszły z tego całe i zdrowe Ty i fasolka ❤️

Do góry