reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Nie gniewaj się ale co to za człowiek??? Też jestem stara dupa, mam 37 i dokładnie wiem do czego ch..j służy dlatego właśnie jestem w ciąży!!! Bardzo chcieliśmy i jestem. I niecierpie takich ludzi co z butami włażą w cudze życie!! Ja np też znam dobrze niektóre osoby i to z rodziny, które mi wiecznie liczą pieniądze i 500+. I teraz jak się dowiedzą że jestem w ciąży i będziemy mieli 4dziecko to mało się nie uduszą bo oni twierdzą że to dla 500+!! No jaką trzeba być amebą umysłową żeby tak pomyśleć? I już będą liczyć i nam wypominać te pieniądze. Tak jakby utrzymanie dziecka nie kosztowało nic... Ostatnio wzięliśmy kredyt i kupiliśmy auto bo stare już było stare i się psuło. I to auto używane z 2015 roku a już usłyszałam "no bo wy macie 500+"!!! No ciekawe co teraz usłysze. A tobie współczuję że musisz patrzeć i słuchać takich ludzi, nie przejmuj się, szkoda nerw 😉
Wiesz,takich ludzi trzeba po prostu ignorować.
Mnie już życie dość nauczyło,ze ludzie będą mówić zawsze,a najwiecej Ci którzy nie maja własnego życia.

Hehh … ta babka jest dobra,serio.
Ona powiedziała mi,ze jak szefowa się dowie ( bo główna jest na urlopie i wraca dzisiaj) to od razu pomyśli,ze ja specjalnie zaszłam w ciąże 🙈🤣🤣🤣
A ja na to „no jaki głupek by pomyślał ,ze zaszłam specjalnie w ciąże cztery miesiące przed zakończeniem umowy,skoro wiadomo,ze na 99,9% nikt mi w takim wypadku jej nie przedłuży ” 😂🤭

reklama
Dziewczyny ja nadal chora, nic mi nie pomaga 🤒, jutro jeśli dam rade jade do internisty i może jeszcze zrobie StreptoTest żeby sprawdzić czy to angina.. jutro zaczynam 9- ty tydzień. Troche sie obawiam czy poważniejsza infekcja odbije
Spokojnie,tak naprawdę nic nie jesteś w stanie zrobić,tylko przez to przejść.
Wiadomo,ze w ciąży nie można brać silniejszych lekow przez co takie infekcje utrzymują się dłużej,ale będzie dobrze ☺️

A ja się dziewczyny załamałam 😢 nic nie mogę jesc odrzuca mnie od wszystkiego jedynie jakąś kanapkę wcisnę i mąż wyjął taką wędlinę ja zrobiłam kanapkę i zjadłam.... zaczęłam Was czytać i doszło do mnie ze to szynka wędzona delikatnie parzona , zaczęłam czytać i wychodzi na to ze jest to surowe 😭 naczytałam się ze można toksoplazmozę przez to złapać.... co ja zrobiłam myślałam ze wędlina to wędlina...
Ta jest na oko wędzona na zimno także surowa. Po jednym razie nic Ci nie powinno być ale lepiej się wystrzegać.
Martwię się bardzo... to jednak 9tygodniowe zaniedbanie... Na dobrą sprawę to ginekolog nie pobrał żadnego wymazu ani nic.
D**a a nie gin. Mój co wizytę badania pH I jak tylko ma wątpliwość to pobiera wymaz w lece do bakteriologii.
Nie zrobila Ci cytologii?
Nie martw się,bedzie dobrze.
Ja jak teraz bylam u lekarki to mówiłam,ze w ciazy czesto pojawiał sie u mnie stan zapalny.Ta tez powiedziala,ze to normalne i ze jak sie pojawi to nawet nie musze do niej przychodzic ,tylko polecila kupic czopki i maść.(dala mi nazwę),abym zastosowała.
Czopki na zapalenia pochwy? 🤔
Taka sytuacja: Siedzę nad miska i mam odruch wymiotny, bo tylko mnie ciąga i nie wymiotuje. A mój mąż siedzi obok i się zalewa śmiechem
Faceci... 🤪
Nie gniewaj się ale co to za człowiek??? Też jestem stara dupa, mam 37 i dokładnie wiem do czego ch..j służy dlatego właśnie jestem w ciąży!!! Bardzo chcieliśmy i jestem. I niecierpie takich ludzi co z butami włażą w cudze życie!! Ja np też znam dobrze niektóre osoby i to z rodziny, które mi wiecznie liczą pieniądze i 500+. I teraz jak się dowiedzą że jestem w ciąży i będziemy mieli 4dziecko to mało się nie uduszą bo oni twierdzą że to dla 500+!! No jaką trzeba być amebą umysłową żeby tak pomyśleć? I już będą liczyć i nam wypominać te pieniądze. Tak jakby utrzymanie dziecka nie kosztowało nic... Ostatnio wzięliśmy kredyt i kupiliśmy auto bo stare już było stare i się psuło. I to auto używane z 2015 roku a już usłyszałam "no bo wy macie 500+"!!! No ciekawe co teraz usłysze. A tobie współczuję że musisz patrzeć i słuchać takich ludzi, nie przejmuj się, szkoda nerw 😉
Ja w 1 ciąży 26 lat i w pracy usłyszałam, że jak mogłam zajść beż konsultacji z kierowniczką. Bo czas teraz nie dobry.
Czy miała któras kiedys z Was kontrolę z zusu ?
Masz na myśli kontrolę zwolnienia?

Dzień dobry! Miłego dnia!!

Dziewczyny jedziemy na jednym wózku. Późno był zarodek, później niż to wychodzi z obliczeń. Też boje się o każdy dzień, sprawdzam z zapartym tchem czy znowu nie ma plamien, biorę tą luteinę i boję się cieszyć. Odetchnę chyba dopiero co prenatalnych a już napewno po newralgicznym dla mnie9tyg...
Oj to sprawdzanie. U mnie jednorazowe plamienie, za to na czerwono. Wizyta dzisiaj o 20.
Zawał za każdym podtarciem.
W sumie mimo niefajnej sytuacji śmieszy mnie to określenie 🙈

reklama
Do góry