reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Brała któraś z Was wcześniej duphaston. Mam zalecenie 2x1. Ale mega źle się po nim czuję. Mdłości, ból głowy, senność, brak apetytu, metaliczny smak i czuję jakbym wegetowała. Nie jestem sobą. Wiem że każda ciąża jest inna mam już 2 dzieci i w tamtych ciążach tak nie było, 2 razy też poroniłam ale też się tak nie czułam. Czy można go odstawić odrazu czy trzeba stopniowo. Wizytę mam dopiero 18.01.
Tak, ja brałam duphaston jak wystąpiły plamienia, 3x1 przez 2 tygodnie, po tym czasie lekarz kazał odstawić całkowicie. I wszystko w porządku.

Dziewczyny, proszę o radę: niecałe 3 lata temu badałam grupę krwi i zrobiłam kartę krwi, którą oczywiście ZGUBIŁAM. Czy dane o mojej grupie krwi mogę skądś pozyskać, czy zostaje oznaczać na nowo? Zdaje się, że wyszło B Rh-, no ale przecież nikt mi na słowo nie uwierzy...

Dziewczyny, proszę o radę: niecałe 3 lata temu badałam grupę krwi i zrobiłam kartę krwi, którą oczywiście ZGUBIŁAM. Czy dane o mojej grupie krwi mogę skądś pozyskać, czy zostaje oznaczać na nowo? Zdaje się, że wyszło B Rh-, no ale przecież nikt mi na słowo nie uwierzy...
Najprościej zrobić na nowo-koszt 40zl. Na słowo raczej nikt nie uwierzy w szpitalu.

reklama
Najprościej zrobić na nowo-koszt 40zl. Na słowo raczej nikt nie uwierzy w szpitalu.
To jest oczywiste, natomiast jeśli zgodziłam się na dodanie tej informacji do baz danych, szpital w razie czego powinien łatwo wyszukać, jakiej krwi potrzebuję. Ale to Polska i nic nie jest pewne 🤔 na potrzeby ciążowe nie pozostaje mi nic innego, jak ponownie oznaczyć.

Do góry