Zuzzka.
Zaciekawiona BB
W poniedziałek będę wiedziała co i jak narazie miałam teleprade także jutro wszystko się wyjaśniFaktycznie, miałaś już wysoki wynik i wtedy opiera się na usg. Czyli lekarz widział pęcherzyk w macicy?
Pytam dlatego że niski progesteron może (nie musi !!! ) być markerem CP. Wraz ze średnio rosnącą betą to marker bardzo mocny (ale beta wtedy przyrasta nieregularnie często już od 200-300).
Jeśli lekarz widział pęcherzyk to jesteś bezpieczna pod tym kątem i jeśli bierzesz progesteron nie ma się o co martwić
Trzymam kciuki, ja w pierwszej ciąży mocno plamiłam i byłam u lekarza chyba co dwa dni raz był pęcherzyk, raz YS a 2 dni później zarodek z serduszkiem. Pamietam jakie to stresujące było.
Za to teraz w drugiej ciąży, przy książkowym mocnym „okresie” czekam na totalnym luzie na piątkową wizytę by wykluczyć CP (bo niestety tak mocne krwawienie to też mocny marker). Dwa lata temu chodziłabym po ścianach i ryczała przez dwa tygodnie.
Jednak roczniak w domu dużo zmienia w kwestii tego czym się stresować a czym nie
No powiem ci szczerze ze nie myślałam ze tyle stresu będzie, ale dajesz nadzieje w takim razie także zobaczymy.