reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Czesc,
Na temat testow sie nie wypowiem, bo robilam tylko pappa, ale po Waszych postach musze przyjrzec sie blizej tym badaniom.

Powiedzcie co ja moge stosowac przy kaszlu? W ogóle taki start mam w te ciaze ze szkoda gadac. Tydzien temu w srode mialam gorączkę 39 st, myslalam ze to covid albo grypa, bralam silne leki + antybiotyk, potem sie dowiedzialam o ciąży i odstawilam, ale mam ciagle stres, ze moglam zaszkodzic :/ Robilam dwa razy test pcr, jeden wyszedl nieroztrzygniety, drugi negatywny na szczescie. No ale meczy mnie kaszel, taki niby suchy ale cos tam sie próbuje odrywać. W nosie mnie piecze, mam katar.. w poniedzialek juz musze do pracy wrócić a zamiast mi sie polepszac to jest coraz gorzej [emoji15]
To powinnaś iść na zwolnienie a nie do pracy. Trzeba dużo odpoczywać. Może inhalacje pomogą 🤔

reklama
U mnie jest dokładnie tak samo, jednak mój partner miał słabe wyniki nasienia pod kątem fragmentacji dna plemników. Zazwyczaj organizm odrzuca te nieudane na wcześniejszym etapie po zapłodnieniu, jesli w ogóle do niego dojdzie- ale mimo wszystko badanie zrobię.
Właśnie przeczytałam sobie o tym badaniu. Mój robił tylko ogólne badanie nasienia.

A ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze rzyganko. Jakoś kręci mi się w głowie i mnie zemdliło.
Te badania Nifty, sanco są dodatkowo płatne. Jak byłam młodsza to miałam tylko zwykłe USG, nawet nie robione przez lekarza który miał certyfikat FMF. Wtedy wogole nie myślałam o żadnych wadach i jakiś prenatalnych badaniach USG. Nie było takiej potrzeby, bo USG wyszło dobre.

Karo ty masz na myśli czy badania wykrywają autyzm? Tego nie da ci gwarancji żadne badanie w ciąży.
Ja też mam fatalny dzień . Najgorszy od początku ciąży. Czuję się jakby tir po mnie przejechał. Chyba cisnienie spada.

A ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze rzyganko. Jakoś kręci mi się w głowie i mnie zemdliło.
Te badania Nifty, sanco są dodatkowo płatne. Jak byłam młodsza to miałam tylko zwykłe USG, nawet nie robione przez lekarza który miał certyfikat FMF. Wtedy wogole nie myślałam o żadnych wadach i jakiś prenatalnych badaniach USG. Nie było takiej potrzeby, bo USG wyszło dobre.

Karo ty masz na myśli czy badania wykrywają autyzm? Tego nie da ci gwarancji żadne badanie w ciąży.
No własnie nie autyzm. Raczej miałam w głowie obraz takiego dziecka po porażeniu mózgowym, ale przeciez tu geny raczej nie mają związku...

Probuje przeczytac caly watek od poczatku zeby tematow nie powielac ale poki co nie dotarlam nawet do strony 100:o.
Czy ktoras z was planuje lub moze juz korzysta z porad fizjoterapeuty uroginekologicznego?

Probuje przeczytac caly watek od poczatku zeby tematow nie powielac ale poki co nie dotarlam nawet do strony 100:o.
Czy ktoras z was planuje lub moze juz korzysta z porad fizjoterapeuty uroginekologicznego?
Korzystałam po pierwszym cc, teraz planuje się wybrać juz w ciazy

Karo2021 porazenia mozgowego nic Ci nie wykryje, czesto nastepuje w wyniku komplikacji okołoporodowych. Trzeba byc dobrej myśli, to naprawde maly odsetek.

Asiaxz mam umowę teraz do konca grudnia, musze isc w poniedzialek, zeby podpisac kolejną, no i nie moge sie za bardzo przyznac teraz do ciąży.. chociaż mam wspanialych pracodawcow, wiec raczej nie powinni mi robić problemów np z przeniesieniem na inne stanowisko czy cos, ale juz raz im sie szybko przyznalam do ciazy a potem ją stracilam, chcialabym tym razem trochę poczekac, chociaz do tej wizyty 10.01, moze cos sie rozstrzygnie.

Mnie wczoraj tak klul jakby jajnik po prawej stronie i czuje jakby zakwasy w brzuchu i to tyle moich objawów. No i raz mi tak zimno, ze chodze w grubym swetrze a za chwile goraco [emoji15] Niby sie ciesze z ich braku ale z drugiej strony zostaje ciągle ta niepewność [emoji849]

reklama
Tak. Korzystam w każdej ciąży, a od połogu umawiam się na mobilizowanie blizny po cc

Do góry