reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Odebrałam właśnie wyniki cytologii. Wyszło mi jakieś zapalenie, myślicie, że z czymś takim powinnam niezwłocznie iść do lekarza czy mogę poczekać do wizyty 07.01? Osobiście nic nie czuje, ani swędzenia ani dyskomfortu
E7E5C2F0-E973-43F2-B830-1EB4CD0096C6.jpeg

Cześć 🥰 8tc 4dc od wczoraj mam straszne wzdęcia, że aż z bólu zemdlałam. Dzisiaj znowu te okropne wzdęcia. Wzięłam nospe i rapacholin błonnik . To chyba przez sałatki warzywne. Wizytę u gina mam we wtorek. Co jeszcze mogę zrobić ??? Odstawiłam też Ass czyli acard bo miałam krwotok po nim. Heparyna 0,4 Progesteron 200mg x3, encorton 5mg x 4 no i witaminy metylowane. Dziś włączyłam musli błonnik koper do picia i nospe i rapacholin. Poradzicie kobietki co robić ??
Heh, ja też nadmuchana jak balooon. W zasadzie mdłości przeszły, wstręt do kawy też, nawet już nie chodzę taka śpiące/zmęczona.Tylko te wzdęcia 🥴 Niestety w głownej mierze to efekt zmienionej gospodarki hormonalnej, zwolnionej perystaltyki jelit. Ale świąteczne przysmaki nam pewnie nie pomagaja 😉
Łykam espumisan, nie wchłania się z przewodu pokarmowego, stosuje się go u noworodków nawet więc w ciąży też bedzie ok.

Co masz na myśli pisząc „choroby umysłowe”?
Nie mam konkretnej choroby na myśli 🤔 po prostu się zastanawiałam czy te badania wykrywają jakieś choroby przy których nie ma się z dzieckiem kontaktu. Hmm.. chyba nie umiem wyjasnić o co mi chodzi🙄
Po prostu zastanawiam się czy robic te badania, czy jest sens, moje obecne dzieci nie mają wad genetycznych. Niczego się tak nie boje jak tego, że dziecko byloby tak chore, że mialoby "swój swiat" i zero kontaktu z otoczeniem, a na badaniu usg taki problem nie wyjdzie.. ale w sumie teraz tak myślę, że chyba nie potrzebnie zapytałam, dziwnie to zabrzmiało 🙄

A ja się zastanawiam czy w ogóle zrobić to badanie Nifty itd. To moja pierwsza ciąża, 30 lat, brak chorób genetycznych w rodzinie męża i mojej. Nie wiem szczerze powiedziawszy. Mam dylemat. Chyba poczekam do USG prenatalnego i wtedy ponownie pomyślę.

Mi również Pappa może wyjść z podwyższonym ryzykiem ze względu na wiek. Usg mam umówione na 21/01 a krew mam oddać 17/01. Wtedy tez pewnie będę oddawać krew na test nipt.
Mi pewnie Pappa też wyjdzie wysokie z racji wieku. No nic. 19 stycznia mam wizytę w poradni prenatalnej. Zobaczymy co powiedzą.

Bardzo bym chciała was czytać od deski do deski ale właśnie umieram na mdłości I senność i mdli mnie bardziej jak przewijam stronę na telefonie. Jutro mam wolne więc dzisiaj stała litania żeby do końca pracy wytrzymać. Powiem wam że w pierwszej ciąży byłam tylko senna. Teraz mam większość możliwych objawow: mdłości, senność, wzdęcia i gazy, smaki i odrzut od jedzenia. No koszmar normalnie...

Pozdrawiam was serdecznie i jeśli założycie grupę prywatną to nie zapomnijcie o mnie...

A ja się zastanawiam czy w ogóle zrobić to badanie Nifty itd. To moja pierwsza ciąża, 30 lat, brak chorób genetycznych w rodzinie męża i mojej. Nie wiem szczerze powiedziawszy. Mam dylemat. Chyba poczekam do USG prenatalnego i wtedy ponownie pomyślę.
U mnie jest dokładnie tak samo, jednak mój partner miał słabe wyniki nasienia pod kątem fragmentacji dna plemników. Zazwyczaj organizm odrzuca te nieudane na wcześniejszym etapie po zapłodnieniu, jesli w ogóle do niego dojdzie- ale mimo wszystko badanie zrobię.

reklama
A ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze rzyganko. Jakoś kręci mi się w głowie i mnie zemdliło.
Te badania Nifty, sanco są dodatkowo płatne. Jak byłam młodsza to miałam tylko zwykłe USG, nawet nie robione przez lekarza który miał certyfikat FMF. Wtedy wogole nie myślałam o żadnych wadach i jakiś prenatalnych badaniach USG. Nie było takiej potrzeby, bo USG wyszło dobre.

Karo ty masz na myśli czy badania wykrywają autyzm? Tego nie da ci gwarancji żadne badanie w ciąży.

Do góry