reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja wyszłam dzis do żabki i jak weszłam po schodach kiedy wracalam to myślałam że padnę i jeszcze czułam ze mi coś leci. Cały czas jest strach ze wrócą te plamienia. Wizytę mam 5 stycznia to jeszcze bardzo długo

reklama
U mnie trwają już od około tygodnia.. raz jest lepiej, raz gorzej.. dzisiaj niestety jest gorzej😓😓😓
U mnie mdłości to nieodłączny element każdej ciąży, aż trudno mi sobie wyobrazić jak to jest ich nie mieć. Zazdroszczę tym, które pierwszy trymestr przechodzą bezobjawowo.

Chodzicie na spacery przy tych minusowych temperaturach? Niby spacer jest wskazany, ale zimno już nie. Wczoraj byłam na spacerze i później bolało mnie gardło 😣
Oczywiście że bym chodziła u nas aktualnie ok 19 ale na plusie:(
temperatury danego kraju w jakim się wychowuje dziecko są ok dla niego. W Norylsku przy -40 dzieci normalnie się bawią na dworze
Powiem Ci, że jak dostałam leków na kilka miesięcy i poczułam się po nich lepiej, to już nie poszłam na sesje z rozmowami 🤭
Hehe :) ja też sobie sama poradziłam

U mnie mdłości to nieodłączny element każdej ciąży, aż trudno mi sobie wyobrazić jak to jest ich nie mieć. Zazdroszczę tym, które pierwszy trymestr przechodzą bezobjawowo.
A ja bym chciała z ciekawości doświadczyć mdłości :) ( no może nie tak żebym nie mogła funkcjonować... :D
Ale nie ogarniam jak można mieć mdłości a nie być chorym
To musi być specyficzne uczucie

To tak jak mi trudno wyobrazić sobie że mogłabym ciąże na tym etapie jakkolwiek „czuć” i mieć objawy. W pierwszej byłam zdziwiona a teraz to dla mnie już takie naturalne że ciąże poczuje jak poczuje ruchy. No chyba że brzuch będzie w drugiej szybciej bo w pierwszej miałam jeszcze w 6 miesiącu płaski jak deska.

To tak jak mi trudno wyobrazić sobie że mogłabym ciąże na tym etapie jakkolwiek „czuć” i mieć objawy. W pierwszej byłam zdziwiona a teraz to dla mnie już takie naturalne że ciąże poczuje jak poczuje ruchy. No chyba że brzuch będzie w drugiej szybciej bo w pierwszej miałam jeszcze w 6 miesiącu płaski jak deska.
Też tak miałam w pierwszej ciąży, ale niestety w każdej kolejnej był już większy, do tego cc i krótkie odstępy między nimi chyba już nieodwracalnie zmieniły mój brzuch.

Dziewczyny, wrócę do tematu wątku prywatnego. Wydaje mi się, że powoli mamy już komplet, wiec może warto rozważyć jego założenie w niedalekiej przyszłości? Za niecałe 2 tygodnie będę robiła badania, poznam płeć, ale nie chciałabym pisać o wynikach w miejscu, do którego każdy ma dostęp.

reklama
U mnie w drugiej był tak samo mikro jak w pierwszej co mnie zdziwiło bo odstęp bardzo mały
Może teraz będzie szybciej

Do góry