reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Można ! :) nawet male dzieci spokojnie mogą do ok 10 stopni. Nam i -15 nie zaszkodzi tyle ze wtedy zazwyczaj jest już syfne powietrze …
Na szczęście u mnie jest powietrze jeszcze w miarę czyste. Mieszkam na Kaszubach i naprawdę można wychodzi i powdychac. Właśnie jak jest tak mroźnie wskazane wyjść tyle że trzeba się ubrać i nie łazić że aż nóg i rąk nie czuć.

Mnie po drugiej ciąży rozeszly się bardzo mięsnie brzucha. Próbowałam cwiczyć i to naprawić, ale nie osiągnęłam za wiele w efekcie ja juz teraz wyglądam jakbym byla w 5-6 mcu ciąży 🤭

Też tak miałam w pierwszej ciąży, ale niestety w każdej kolejnej był już większy, do tego cc i krótkie odstępy między nimi chyba już nieodwracalnie zmieniły mój brzuch.

Dziewczyny, wrócę do tematu wątku prywatnego. Wydaje mi się, że powoli mamy już komplet, wiec może warto rozważyć jego założenie w niedalekiej przyszłości? Za niecałe 2 tygodnie będę robiła badania, poznam płeć, ale nie chciałabym pisać o wynikach w miejscu, do którego każdy ma dostęp.
Też już chciałam to zaproponować za chwilę będziemy mówić już o bardziej prywatnych sprawach, może wymieniać się jakimiś zdjęciami, badaniami, a i przez nieuwagę może gdzieś jakieś dane któraś pokazać.

Właśnie a propos brzuszków. Ja mam wrażenie że jestem napuchnięta jak balon a to dopiero rozpoczął się 9tc. Nie wchodzę w normalne rzeczy, noszę getry, teraz już spodnie ciążowe, to dopiero początek a już takie zmiany. Na wadze wybilo +1

Mnie po drugiej ciąży rozeszly się bardzo mięsnie brzucha. Próbowałam cwiczyć i to naprawić, ale nie osiągnęłam za wiele w efekcie ja juz teraz wyglądam jakbym byla w 5-6 mcu ciąży [emoji2960]
Mnie sie po pierwszej tak rozeszły, ze caly czas wygladam jakbym byla w ciąży, chodzilam do fizjo uroginekologicznego, ale mialam male zaparcie w tych ćwiczeniach [emoji15] teraz chyba sie wybiore jakos niedlugo, moze uda sie, zeby nie doprowadzic do wiekszego rozejscia..

Dziewczyny, a ma ktoras termin na koniec sierpnia? Bo u mnie pokazuje 26.08 to wszystkie beda rozpakowane juz [emoji23]

Mnie sie po pierwszej tak rozeszły, ze caly czas wygladam jakbym byla w ciąży, chodzilam do fizjo uroginekologicznego, ale mialam male zaparcie w tych ćwiczeniach [emoji15] teraz chyba sie wybiore jakos niedlugo, moze uda sie, zeby nie doprowadzic do wiekszego rozejscia..

Dziewczyny, a ma ktoras termin na koniec sierpnia? Bo u mnie pokazuje 26.08 to wszystkie beda rozpakowane juz [emoji23]
Pewnie Cię otejpuje - zawsze to jakieś zabezpieczenie

Też już chciałam to zaproponować za chwilę będziemy mówić już o bardziej prywatnych sprawach, może wymieniać się jakimiś zdjęciami, badaniami, a i przez nieuwagę może gdzieś jakieś dane któraś pokazać.
Hej! To ja też się nieśmiało witam. Z OM termin powinnam mieć na 31.08, a dziś mija 4t5d :) ciąża wykryta bardzo wczesnie bo w 23 dc, a to po to, żeby przyjmować szybko heparynę :)

Pierwszą wizytę będę mogła mieć 3 lub 11 stycznia. :) i teraz się mocno zastanawiam, bo z jednej strony chciałabym szybciej na USG zobaczyć, ze wszystko jest ok, a z drugiej boje się że w 5t4d nie będzie serca i będę się stresować :) niestety jestem po dwóch stratach, stad moje rozkminy.

reklama

Jest nas tu trochę z terminem na koniec. Mi póki co z OM wychodzi 28.08 więc będziemy wspólnie oczekiwać ;)

Do góry