reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

No właśnie,miałam zapytać o to lekarza. W dwóch poprzednich ciążach słyszałam bicie serduszek,a teraz tylko powiedział,ze bije. Ciekawe dlaczego?
Tak jak zostało to już chyba napisane: na tak wczesnym etapie może to źle wpłynąć na zarodek. Mój nie podaje nawet częstotliwości, po prostu na obrazie z usg sprawdza czy jest pulsowanie i tyle.

Zresztą sporo zmienia się na przestrzeni czasów. Pamiętam, że moje pierwsze dziecko było kąpane jeszcze w szpitalu, teraz robi się to tylko na prośbę rodzica. Co ciąża to jakaś nowa wiedza :)

Ostatnia edycja:
reklama
A cały czas mam czarne myśli w głowie, nie wiem jak sobie z tym poradzić... 😭 Ciągle czuje ze stanie się coś złego że jak pójdę na wizytę będzie po wszystkim, nie wiem jak sobie poradzić 😭 niby powinnam być spokojna bo tydzień temu serduszko pięknie biło, ale jednak nie jestem 😔😔😔
Ja w uk to wizyte mam dopiero w 12 tygodniu,a koncze 6 teraz.Mam podobnie,paranoja mnie zabija,nie umiem sie cieszyc,nie wiem jak funkcjonowac w ogole,zamiast szczescia to wylabym caly czas z tego strachu😓

Cześć dziewczyny jestem po USG 9 t 4 dni. Serce bije, ciąża też z USG na tyle określona co z OM. Po stracie jakoś dzisiaj nie skacze z radości nie wiem czemu nie cieszę się naprawdę ciężko mi się do tego przyznać że nie ma we mnie radości...Długo czekałam na to USG i starałam się źle nie myśleć. Na USG usłyszałam że macica pobudliwa podczas badania. Dostałam duphas..... tabletki. Czy któraś z Was bierze na pobudliwą macice tabletki ?jakieś inne macie zalecenia .? Napiszcie proszę

Cześć dziewczyny jestem po USG 9 t 4 dni. Serce bije, ciąża też z USG na tyle określona co z OM. Po stracie jakoś dzisiaj nie skacze z radości nie wiem czemu nie cieszę się naprawdę ciężko mi się do tego przyznać że nie ma we mnie radości...Długo czekałam na to USG i starałam się źle nie myśleć. Na USG usłyszałam że macica pobudliwa podczas badania. Dostałam duphas..... tabletki. Czy któraś z Was bierze na pobudliwą macice tabletki ?jakieś inne macie zalecenia .? Napiszcie proszę
To chyba masz termin na koniec lipca?

Nie wolno się zniechęcać po jednym nieudanym razie. Znalezienie terapeuty, który będzie nam odpowiadał czasami wymaga czasu, nie każdy nurt będzie też do każdego przemawiał.
Tak po jednym razie to bez sensu rzucać wszystko, trzeba czasu a czasem zmiany psychologa bo po prostu nie ma tego flow
A czasem w przypadkach jak mój nie ma to wogole sensu wywalanie pieniędzy w błoto i poszukiwanie niewiadomo czego nie każdy jest na terapię podatny

Absolutnie nie znam się na pobudliwej macicy. Chyba pierwszy raz o tym słyszę ale moje doświadczenie jest malutkie. Co do tych tabletek to wiem jedno, razem z luteiną- ginekolodzy przepisują je jak cukierki.

Absolutnie nie znam się na pobudliwej macicy. Chyba pierwszy raz o tym słyszę ale moje doświadczenie jest malutkie. Co do tych tabletek to wiem jedno, razem z luteiną- ginekolodzy przepisują je jak cukierki.
Duphaston jak i luteina mają podnosić progesteron. Nie wiem czy są jakieś dodatkowe inne działania.

Duphaston to też mówią, że bardziej na głowę kobiety działa. Ile w tym prawdy to nie wiem. 🤷

Ja nie biorę ale ginka mówiła że duphaston AM wiele działań między innymi zmniejszanie Skórczu jeśli wystepuja

reklama
Do góry