reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

U mnie ostatnia miesiączką również 3.11. 6.12 beta 2580. Na bliźniaki zdecydowanie za niska. Na usg wcale nie jest za wcześnie, ja dziś miałam wizytę i zarodek 8,4mm.
Rozumiem, ale też każda z nas ma inną długość cyklu i pewnie to też ma znaczenie. A przy tak wczesnej ciąży może faktycznie tydzień Wcześniej nie byłoby widać. Może tylko pęcherzyk. Zobaczymy.

reklama
Cześć dziewczyny. Dołączam niepewnie i mam pytanie . Lekarz dopiero po nowym roku bo jak byłam w zeszłym tygodniu to powiedział że na USG za szybko. Otóż
OM 3.11.21
Test pozytywny 3.12.21
Beta HCG 33dc 6.12.2021 1370
Następna beta 35dc 8.12.2021 3400.
Czy myślicie że jest jakaś nadzieja na bliźniaki? 😄 Żeby nie było to się ciesze bardzo ale zastanawiam się niepewnie. 🤔
Większość lekarzy zaleca pierwsze usg w 8-9 tygodniu bo wtedy to co widzimy jest 0:1 :)
Wcześniejsze wizyty to często jeszcze więcej stresu i niepewności

Według usg jestem teraz na początku 7 tyg. To moja pierwsza ciąża. Do mniej więcej 5 tyg czulam się znakomicie. W 6 tyg po badaniu zaczęłam plamic. Lekarz dal mi duphaston. Po kilku dniach znow wróciło plamienie tym razem pojechałam na IP. Lekarka zwiekszyla mi dawkę. Ogólnie czuje się mega źle albo jest mi niedobrze albo kręci mi się w głowie. Nie mam siły na nic.

reklama
Do góry