reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Doktor mówi, że tych plamień nie ma dużo i nie są koloru krwi. Przepisał mi Duphaston i mam się oszczędzać (zwolnienie). Jednakże i tak się stresuje, wczoraj zobaczyłam znowu takie brudzenie długości palca wskazującego, wraz ze śluzem (tylko raz) i też to że czasem na papierze jest taka poświata w kolorze bardzo jasnej kawy z mlekiem. Nie wiem, domniemam, że macica się jeszcze oczyszcza z tych złogów po miesiączkach? Lekarz nie powiedział skąd to się wzięło.. U swojego ginekologa mam wizytę 21.12 i tak też mi kazał ten doktor iść do mojego również. Dziewczyny miałyście takie "brudzenie" w ciążach?
Już odpowiedziałam, że miałam i to spore. To
Hormony i wystarczy że jakieś naczynko włosowate pęknie (macica wzrasta, łożysko się buduje) i już masz plamienie. To nic niepokojącego. Niepokojace jest krwawienie a i ono często nic złego nie znaczy.

Mam wrazenie że większosc lekarzy przepisuje od razu duphaston dla spokoju psychicznego pacjentki i po to by nie uciekła od lekarza twierdząc że on nic nie robi. A to taki lek co generalnie nie zaszkodzi więc co szkodzi podać. A współczesna wiedza naprawdę pokazuje że ten duphaston w 90% przypadków to takie placebo dla zdrowia psychicznego kobiety.

Już odpowiedziałam, że miałam i to spore. To
Hormony i wystarczy że jakieś naczynko włosowate pęknie (macica wzrasta, łożysko się buduje) i już masz plamienie. To nic niepokojącego. Niepokojace jest krwawienie a i ono często nic złego nie znaczy.
Dzięki wielkie za te słowa!

Nie potrafię mieć pozytywnego nastawienia. Im bliżej do wizyty tym bardziej nawet nie mam ochoty tam iść ☹️ Z tego co widzę plamienia nie wróżą niczego złego i już gorsze są zaniki objawów jak u mnie ☹️

Cześć !
Po kwarantannie zrób sobie podstawowe badania, może faktycznie to nie tylko ciąża a np anemia.

Ja mam fajne ciąże - nie mam objawów do czasu ruchów dziecka i brzucha :)
Za to końcówkę miałam hardcore i niestety raczej będzie się to powtarzać.
To u mnie całe ciąże to jakby na niby.
Zero boli na początku zero wszystkich objawów brzuchy mikro, więc i końcówki ciąż bez żadnych rewelacji
Mi to wręcz bez różnicy czy jestem w ciąży czy nie

reklama
Byłam przed chwilą na usg dopochwowym i było widać grube endometrium i pęcherzyk 😊 jestem w 4tyg i 5 dniu.
Tez się martwiłam, bo miałam kłujące bóle i przestały mnie bolec piersi, ale póki co wszystko jest dobrze 😊 nie można aż tak bardzo przezywać, głowa do góry 😊
Jedyny minus to torbiel na jajniku, ale zmniejsza się wiec może się wchłonie.
Termin na 22.08 😇

Do góry