reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Hej dziewczyny... Ja zaczynam się mega martwić 😔😔 dziś wstałam i piersi bolą mnie znacznie mniej i wydają się mniej pełne niż wcześniej 😔😔 a wiem że u mnie to nie zwiastuje niczego dobrego 😢 a wizyta dopiero we wtorek... Oszaleje
Wiem, że idzie oszaleć, ja tak miałam poprzedniej i niestety moje odczucia się potwierdziły. Teraz natomiast nie mam żadnych bóli piersi i też się denerwuję bo o tej porze to było kiepsko z dotykiem. Serduszko słyszałam, więc na chwilę się uspokoiłam. Jedyne co to czuje dziwne podbrzusze zwłaszcza przy siedzeniu albo jakimś zginaniu.

reklama
Cześć. Robiłam dzisiaj dwa testy ciążowe, obydwa wyszły pozytywne.
Wychodzi na to, że to 2-3 tydzień ciąży. Do ginekologa idę w przyszłym tyg. W tym jeszcze robię dwa razy betę z krwi, że wykluczyć ciąże pozamaciczną. Bo mam straszne bóle w dole brzucha - w macicy i jakby w szyjce macicy a także jak uciekam pod pępkiem. To taki kłujący ból.
Czy ktoś z Was tak miał w początkowych tygodniach?

Dziewczyny a to nie jest tak, ze za objawy odpowiada beta hcg i progesteron chyba ? przecież beta po poronieniu kilka tygodni utrzymuje się w organizmie

Hej dziewczyny,

Mam już wynik drugiej bety. 13 grudnia badanie o 12 i było 25 beta HCG; badanie z dzisiaj o 7:30 i wynik 66 beta HCG. Czy ona nie rośnie za szybko?
Nie rośnie za szybko, umawiaj sie do ginekologa na za dwa tygodnie lub trzy jesli nie masz wskazan z powodów zdrowotnych. 😍 Zycze Ci 9 nudnych miesiecy! I zdrówka!

Dziewczyny a to nie jest tak, ze za objawy odpowiada beta hcg i progesteron chyba ? przecież beta po poronieniu kilka tygodni utrzymuje się w organizmie
Odpowiada beta :) Ale w którymś momencie beta zwalnia to i objawy odpuszczają.
A co do poronienia i bety we krwi to wtedy trzeba kontrolować czy beta spada, bo jak spada to dobry znak.

reklama
Hej, a macie taki przyspieszony oddech, nawet leżąc? Nie pamietam żebym miała tak ostatnim razem i zastawiam się czy to nie po covidzie…

Do góry