reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Mój mąż ma prawie 2 metry i gondola nie była dla niego żadnym problemem :) to jest taki styl wózka i coś co je wyróżnia. A gondola jest na tyle duża, że spokojnie nasza 8 miesięczna córka jeszcze w niej jeździła (nie przesadzam niesiedzącego dziecka do spacerówki). Prędzej bym narzekała na kubełkową spacerówkę jak już. Nie ma czegoś takiego jak idealny wózek, każdy ma swoje plus i minusy. I każdy musi go dostosować do siebie. Zarówno pod względem użytkowania, wizualnym i finansowym
Ja mam 180 i jednak schylanie się prawie do ziemi za każdym razem, żeby zrobić coś przy dziecku uważam za męczarnie :) Jeśli chodzi o kubełkowe siedzisko zdania wsrod fizjoterapeutów są podzielone. My akurat z każdym jestesmy pod opieką fizjo, wiec wiem, ze dzieci są zaopiekowane i krzywda im się nie dzieje.

reklama
Nie wiem jak jest ogólnie w pl,ale w DE po potwierdzeniu wczesnej ciąży na usg ,każą przyjść dopiero za trzy tygodnie na zobaczenie,czy wszytko jest ok.

Chyba,ze już na pierwszej wizycie coś się nie podoba lekarzowi,to trzeba przyjść po tygodniu.

Cybex priam ,ale jak pisałam,kieruje się narazie tylko rankingami i komentarzami z internetu.

Ja niestety tez już dawno wypadałam z obiegu i jak rodziłam syna 12 lat temu, w modzie były zupełnie inne wózki.

I jak pisze Olka, nigdy nie byłam zadowolona z żadnego wózka,który miałam.
Wciąż coś mi nie pasowało .

Jest nadzieja. Dziś zrobiłam test i jest wyrażniejszy od pierwszego. Jutro idę na betę.
Czuję sie dużo lepiej niż przy ostatnich poronieniach więc może tym razem sie uda.

Załączniki

• 20211211_190420.jpg
    20211211_190420.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 60
  • 20211213_155903.jpg
    20211213_155903.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 59
Rozumiem. Myślę, że to już kwestie bardzo indywidualne. Każdemu pomaga co innego. Moja obecna ciąża jest wysokiego ryzyka i tym razem poza rodzicami nikomu nie powiedzieliśmy. Sama mierze się każdego dnia z różnymi myślami i ciągłe dopytywanie jak się czuję tylko przypominałoby mi o tym, o czym staram się nie myśleć.
Dokładnie, zależy od podejścia

Cybex priam ,ale jak pisałam,kieruje się narazie tylko rankingami i komentarzami z internetu.

Ja niestety tez już dawno wypadałam z obiegu i jak rodziłam syna 12 lat temu, w modzie były zupełnie inne wózki.

I jak pisze Olka, nigdy nie byłam zadowolona z żadnego wózka,który miałam.
Wciąż coś mi nie pasowało .
O, to ja się bardzo Cybexami rozczarowałam widząc je na żywo. Długo się wahałam i kupiłam espiro next, potrzebowałam wózka na trudny teren :) i sprawdził się super. Później chcąc dodatkowo lekką spacerówkę kupiłam espiro sonic i na ten moment uzywam tej a next jest na strychu :)

Ja zawsze mega podziwiam mamy, które mają jeden wózek. Ja zawsze na stanie miałam dwa - 2w1, który mogę zabrać do lasu, na wieś do dziadków itp. plus drugi lekki do sklepu czy na wakacje. Dla mnie nie da się kupić takiej spacerówki, która by się nadawała i tu i tu i jednocześnie zachwycała mnie wizualnie
Mam tak samo, drugi kupiłam jako lżejszy i łatwy do składania :)

reklama
Na jakieś zasadzie zwracają Ci pieniądze za wizyty prywatne?

W pracy mamy wykupiony luxmed z opcją w pakiecie "swoboda leczenia", właśnie do tej kwoty 800 zl, na dowolnych lekarzy.
Po wizycie u lekarza wypełniam formularz luxmed i wysyłam do nich razem z rachunkiem i wskazanym nr rachunku bankowego

Do góry