reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Czyli masz już coś ustalone. To fajnie. Jak u mnie nic nie ruszy do końca miesiąca to 1.09 mam wizytę u swojej ginekolog i pewnie wystawi mi nowe skierowanie do szpitala.

Wróciła mi zgaga, dziś trochę pospacerować się udało i ból krocza wrócił. No i czekam dalej.
Zgaga.....a jakie dziwne uczucie jak już jej nie ma 😂
Albo siusianie raz na kilka godzin a nie co pół 😂
Czasem łapie się na tym z przyzwyczajenia że boję się coś zjeść....bo zgaga chodz już mi to nie grozi 🤣

reklama
A tak z innej beczki kobitli które mie urodziły jako lprzyszłe porodówki
Jeśli można uniknąć nacięcia krocza to róbcie wszystko by tak było mam za sobą 4 porody
Za pierwszym razem 18 lat temu nikt nawet nie pytał ciach i już
Przy drugim razie 15 lat temu nie miałam wyjścia syb okręcił się pepowiną wokół szyji
Za 3 razem 5 lat temu starsza położna również nie pytała po prostu cięła
Za 4 razem 10 dni temu byłam w szoku Młoda położna robiłam wszystko by mnie nie nacinać
Masaż krocza
Żel poślizgowy
Wybór pozycji
Itp. Wszystko po to bynie ciąć
Udało się nic nie pękłam, nie trzeba było ciąć
Samopoczucie po porodzie z nacięciem a bez to jak porównać niebo a ziemię po ok 4 godzin od porodu prócz skurczy macicy nie czułam większych dolegliwości
Ba jak bym nie rodziła a była w poczatkowej fazie porodu albo miała bardzo bolesną miesiaczkę
Nie ma porównania☺😊

Jeśli można uniknąć nacięcia krocza to róbcie wszystko by tak było mam za sobą 4 porody
Przy drugim razie 15 lat temu nie miałam wyjścia syb okręcił się pepowiną wokół szyji
Za 4 razem 10 dni temu byłam w szoku Młoda położna robiłam wszystko by mnie nie nacinać
Masaż krocza
Żel poślizgowy
Wybór pozycji
Samopoczucie po porodzie z nacięciem a bez to jak porównać niebo a ziemię po ok 4 godzin od porodu prócz skurczy macicy nie czułam większych dolegliwości
Ba jak bym nie rodziła a była w poczatkowej fazie porodu albo miała bardzo bolesną miesiaczkę
Nie ma porównania☺😊
W pierwszej mnie nacieli bo dziecko owinięte pępowina trzymało rączkę przy twarzy.

W drugiej też mnie nacieli bo barki dzidzi okazały się szerokie.

Ale sen.
Śniło mi się dzisiejsze badanie i po badaniu schodzę z fotela mówię do lekarza że to do soboty i chlust wody odeszły.

Próbuje zasnąć, a tu przed oczami kolejna opcja po badaniu robi mi się słabo i zaczynam wymiotować.

No dobra kolejne siku i kładę się spać i co kolejny sen tym razem ze dostaje skurczy KTG szaleje.

I teraz nie śpię.
Poczytam sobie wiadomości może sen nadejdzie.

Ostatnia edycja:
Ale sen.
Śniło mi się dzisiejsze badanie i po badaniu schodzę z fotela mówię do lekarza że to do soboty i chlust wody odeszły.

Próbuje zasnąć, a tu przed oczami kolejna opcja po padaniu robi mi się słabo i zaczynam wymiotować.

No dobra kolejne siku i kładę się spać i co kolejny sen tym razem ze dostaje skurczy KTG szaleje.

I teraz nie śpię.
Miałam taką bezsenność na 3 dni przed porodem ☺😊
I jeszcze stres no kiedy wreszcie i jak dlugo jeszcze 😂
A jeszcze kazdy przy tym że wysypiaj się teraz bo pozniej będzie ciężko ale jak tu spać kiedy 10 tyś myśli krąży na minutę i te szukanie objawów a może coś zaraz zakuje 😊

Dzisiaj naszła mnie takie pytanie do mam rodzących sn
Dotykałyście rodzącej się główki malucha?
U mnie mimo że był to 4 poród to miałam okazję zrobić to pierwszy raz, do tej pory żadna położna nie proponowała mi tego ale w planie porodu zaznaczyłam że chciałabym dotknąć rodzącej się główki chod plan porodu był psu na bude bo szpital go nie wziął ale wszystko odbyło się według moich życzeń 😊
A jak dotkłam główki malej dostałam takiej siły bo aż poczułam że to tylko chwila jeszcze Góra 2 razy i malutka już będzie....naj śmiesniejsze jest to że kiedy urodziła się główka młodej ona już się darła na całą sale🙈😂
Ja nie dotykalam, nawet jakoś o tym nie pomyślałam. Z resztą poród był tak szybki, że przy trzecim skurczu partym mala była na świecie.

Ale sen.

Próbuje zasnąć, a tu przed oczami kolejna opcja po badaniu robi mi się słabo i zaczynam wymiotować.

I teraz nie śpię.
Oby się sprawdziło, bo wiem jakie to czekanie jest straszne. Do tego wszystkie po kolei rodzą, a ty dalej się niecierpliwisz. Tak miałam z drugą córka , bo termin na 25 czerwca i wszystkie dziewczyny z forum rodziły, a ja czekałam i czekałam, a przynajmniej mi się tak wydawało, bo w sumie córka ur się w dniu terminu 😁

Masaż krocza
Żel poślizgowy
Wybór pozycji
Nie ma porównania☺😊
Mnie w pierwszej nacieli, bo nacinali wszystkie, do tego źle z szyli, więc babralo się bardzo długo. W drugiej rodzilam jiz ochroną krocza o pękłam tylko na kilka mm, miałam jeden malutki szew rozpuszczalny, którego w ogóle nie czułam i zaraz po porodzie czułam się rewelacyjnie, mogłam bez problemu siedzieć, chodzić itp. Nawet obkurczanie macicy mnie nie bolało. Teraz też rodzilam z ochroną krocza i nic nie pękłam, więc jiz w ogóle super, chociaż tym razem obkurczanie trochę bolało, ale najważniejsze, że mogłam się bez problemu poruszać i siedzieć.

Mój mały ssak, po woli zaczyna sam wybudzac się do karmienia. Coraz lepiej idzie nam też przystawanie, tylko żeby jadła jeszcze trochę dłużej, a nie pociumka, podje i śpi i za godzinę znowu 🙈 chyba, że uda się jej najeść porządnie to spi że 3h.

reklama
Mnie w pierwszej nacieli, bo nacinali wszystkie, do tego źle z szyli, więc babralo się bardzo długo. W drugiej rodzilam jiz ochroną krocza o pękłam tylko na kilka mm, miałam jeden malutki szew rozpuszczalny, którego w ogóle nie czułam i zaraz po porodzie czułam się rewelacyjnie, mogłam bez problemu siedzieć, chodzić itp. Nawet obkurczanie macicy mnie nie bolało. Teraz też rodzilam z ochroną krocza i nic nie pękłam, więc jiz w ogóle super, chociaż tym razem obkurczanie trochę bolało, ale najważniejsze, że mogłam się bez problemu poruszać i siedzieć.
Właśnie z ochroną krocza to jest bajka ☺
Nie myślałam że tak super można czuć się po porodzie 🙈 do tej pory żyłam w przekonaniu że krocze zawsze tak bardzo boli 😔

Do góry