reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

A ja wiecie co boje się aby nie zapeszyć, nawet boje się tutaj pisać. Boje się cieszyć aby później nie było rozczarowania. U nas większość osób już wie, ze względu na to, ze muszę leżeć wiec ciężko nam się było cały czas tłumaczyć az się sami domyślili. Zauważyliście, ze albo jesteśmy z początku sierpnia albo pod koniec? Praktycznie nawet nie wiem czy nikogo nie ma po środku miesiąca.
Są, są ja z miesiączki mam 13.08 a z USG 16.08 także wstrzeliwuje się w połowę miesiąca 🙂

reklama
Wiem wiem, u mnie nawet pierwsze USG nie było brane pod uwagę. Termin porodu z OM a później się tylko śmieliśmy ze chodzę jak słoń bo już niby po terminie jestem 😅 i faktycznie pokryły się pomiary dzidziusia z USG z wagą urodzeniowa.
Natomiast mogę dodać że pomiary pod koniec ciąży są bardzo ważne czy np jak w moim przypadku było że dziecko jest duże co jest też wskazaniem do cc a niebezpieczne przy sn. U mnie pomiary zawsze pokazywały również tc tak jak już ktoś napisał że pod crl jest tydz i dzień ciazy.
Dokładnie jest tak jak piszesz. U mnie przy pierwszej ciąży była różnica o około 2tyg x terminem z om a z USG. A pod koniec ciąży stwierdzili, że syn za wolno rośnie lub wcale. W 36/37 tyg wyliczyli, że waży 2200g. Koniec końców wywoływali mi poród parę dni później i ważył 2650g.

Cześć jak tam Wasze objawy ok 12 tyg jak się czujecie?

U mnie dziś 13tydzien od tygodnia mam wymioty tylko wieczorem.

W piątek niby się nie stresowałam ale jak wyszłam z badania prenatalnego i wracałam z mężem do domu to tak zaczęła mnie głowa boleć że aż wymiotowałam.. dopiero dochodzę do siebie a już niedziela 😢.. wczoraj cały czas "czułam" tą głowę a dzisiaj już jest lepiej.
Życzę udanej niedzieli!! 😍

Nie bałam się, że spadnie. W nocy aż tak się nie wierci a jak już to się czołga od boku do boku i to niewiele. Łóżko nie jest wysokie, więc nawet jak zaśnie np.na kolanach u nas to ja bez problemu i kombinacji jestem w stanie go odłożyć. Mam 164cm wzrostu.

Bezpieczeństwo dziecka jest dla mnie najważniejsze, jednak kiedyś było o tym w TV i wypowiadał się jakiś specjalista, że pas samochodowy nie zagraża życiu dziecka przy wypadku. Zainteresuję się tematem jeszcze raz i zadecyduję [emoji6]

Spoko, polecam obejrzeć filmy z crash testów. Ja wyczulona w temacie bezpiecznego poruszania sie samemu i przewozenia dzieci. Moj mąż jest kierowcą rajdowym i co nieco znam temat jak zachowuje sie czlowiek itp w aucie podczas wypadku. Polecam poogladanie.

Czesc, u mnie dziś zaczyna się 9 tydzień i obudziłam się z mdłości ami. Cały czas mnie teraz męczy mimo iż zjadłam śniadanie, piję ale nie pomaga.
Wg pierwszego USG miałam termin na 27.08, teraz po ostatnim na 29.08 a wg OM było na 2.09.
A ja do męża cały czas się śmieje ze urodzi się 01.09 [emoji16]

Czesc, u mnie dziś zaczyna się 9 tydzień i obudziłam się z mdłości ami. Cały czas mnie teraz męczy mimo iż zjadłam śniadanie, piję ale nie pomaga.
Wg pierwszego USG miałam termin na 27.08, teraz po ostatnim na 29.08 a wg OM było na 2.09.
A ja do męża cały czas się śmieje ze urodzi się 01.09 [emoji16]
u mnie też dziś 9 tydzień, z tym, że ja mam termin według OM na 29.08. A według ostatniego USG na 27.08. Ja rano weszłam w aplikację, która mi wskazywała, że wybił 9 tydzień i było zdanie: W 9 tygodniu możesz odczuwać silniejsze mdłości, śmiałam się, ale po śniadaniu leciałam do toalety, z tym, że znowu blokada i nic, więc dalej mnie trochę męczy 🙊
Na śniadanie mąż zagrzał kiełbaski, ale nie byłam w stanie zjeść, a jak pomyślę o jakimś mięsie, szynce to od razu mnie odrzuca.

Miłego dnia wszystkim 😘

Ja dziś 9t7d. W nocy śpię średnio, płytki sen, często się wybudzam i ponownie zasnąć ciężko. Na szczęście w ciągu dnia nie potrzeba mi drzemek.
Dziś w nocy to nie wiem co to było, obudziłam się, duszno i słabo mi było (ja tak mam gdy mam wymiotować), ale odrzucilam kołdrę i powoli przeszło. Póki co jeszcze ani razu nie wymiotowalam, nudności mam ale popołudniu i wiecznie się czuje wtedy jakbym miała chorobę lokomocyjna podczas jazdy samochodem.
Z tym ze jem wszystko praktycznie i niemal ciągle bo popołudniami jeszcze dochodzi posmak w ustach, który znika tylko gdy cokolwiek jem.
Za 2 dni wizyta, coraz bardziej się stresuję podświadomie, a moje durne sny nie pomagają mi się wyciszyć i cieszyć ciążą tak jakbym chciała. Też tak macie, że bardzo ostrożnie podchodzicie do ciąży i boicie się wręcz cieszyć na zapas żeby przypadkiem nie zapeszyc czy coś? 🙈

Też mam mieszaane uczucia co do sposobu zapinania pasów, ale na pewno trzeba zapinac! Ja sama poruszam się tylko po mieście , czuje się w miarę bezpiecznie w swoim samochodzie , ma milion poduszek nawet na moje kolana czy poduszkę na pieszego który by mi wbiegł pod koła , ale już jako pasażer u męża czuje się mniej bezpieczna . oczywiście pasy zawsze i wszędzie ! 10 lat temu dachowalam była to stara corsa , poduszke miała tylko kierowcy, bez oczywiście żadnych kurtyn i bajerów. Mimo to pasy mnie tak mocno trzymały że wszystko latalo w samochodzie A ja sztywno w fotelu.. więc pasy uratowaly mi życie, tak bym wypadła przez szybę....

Dziewczyny te które już mają kolejne dzieci, kiedy w kolejnej ciąży czułyście ruchy dziecka? Jestem ciekawa. W pierwszej ok. 18-19 zaczęłam smyranie czuć i jestem ciekawa jak to w tej drugiej będzie..
Ja dopiero ok 20 tygodnia, a wczoraj wydawało mi się że poczułam ale to na pewno nie możliwe. Jakieś kiszki czy cos:D

reklama
U mnie suchy nos nie do wytrzymania, bol piersi tragiczny, zaparcia się pojawiły na które na chwile obecna nic nie działa a poza tym czuje się normalnie :)
Ja jestem 13tc u tragedia.. niemoc całkowita, ból głowy i niedobrze mi na myśl o jakimkolwiek jedzeniu. Wczoraj miałam ochotę na loda z mcdonald. Pojechaliśmy. Zjadłam 3 łyżki i [emoji2960][emoji30][emoji2961][emoji2961][emoji2961]

Do góry