reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Dziewczyny gdzie robicie prenatalne? Jestem w stanie dojechać nawet gdzieś dalej, tylko żeby to był ktoś dobry.
Szukałam we Wrocławiu, w Jeleniej Górze, w Częstochowie i okolicach póki co nie znalazłam nikogo 😱 w Jeleniej polecali na fb, ale przeraziłam się jak przeczytałam opinie i zrezygnowałam.
Ile wcześniej trzeba się umówić? Dziś mam 8tydz.+3

reklama
Dziewczyny gdzie robicie prenatalne? Jestem w stanie dojechać nawet gdzieś dalej, tylko żeby to był ktoś dobry.
Szukałam we Wrocławiu, w Jeleniej Górze, w Częstochowie i okolicach póki co nie znalazłam nikogo 😱 w Jeleniej polecali na fb, ale przeraziłam się jak przeczytałam opinie i zrezygnowałam.
Ja nie z tych okolic, więc niestety nikogo nie polecę, ale co do umawiania to ja dziś 8+2 i umówiłam się dopiero dziś na 15 lutego to będzie 12+1 😊 nie było problemu z terminem.

No to się rozpiszę. Jestem po dzisiejszej wizycie u mnie 11+3, wszystko ok, dzidzio ma 5,34, machał nóżkami, rączkami, ogólnie wiercioszek🥰 Pani doktor powiedziała, że wszystko jest prawidłowo, genetycznie też, ale oczywiście na prenatalne USG za tydzień mam iść, żeby się upewnić. No i teraz najlepsze jak tylko zaczęła robić mi USG to okazało się, że to jednak będzie synek, chociaż rano pisałam Wam o moich przeczuciach i śnie o Korneli🤣😅 A tu psikus i wyszło, że mój mąż ma zawsze rację 🤨 Ale jestem bardzo, szczęśliwa , absolutnie nie czuję się zawiedziona, to moje pierwsze dziecko, także nie miało to dla mnie znaczenia, wydawało mi się, że dziewczynka z racji snu tak czułam ale brałam ten wariant pod uwagę😆 jak mi Pani doktor powiedziała, że to chłopak, to nie mogłam uwierzyć tym bardziej, że nie spodziewałam się, że dziś będzie wiadomo , bardziej na za tydzień byłam przygotowana, nie moglam powstrzymać śmiechu i łez że wzruszenia, dopytywałam czy to już na 100%? Powiedziała, że rzadko kiedy tak wyraźnie widać i nie ma wątpliwości 😊 Kochane, życzę nam żeby od tej pory, u nas wszystkich były same dobre wiadomości, tak jak u mnie dziś 😘 Załączam zdjęcia dowodowe w sprawie😉 Nie pamiętam czy kiedykolwiek miałam tak dobry humor jak dziś😀
Zazdroszczę, że już znasz płeć!

20210119_202516.jpg
20210119_202830.jpg

W moim mieście robią lekarze ( akurat w tej mojej przychodni) lekarze z Łodzi, także dojeżdżają jakieś 150km. Może do twojego miasta też jacyś przyjeżdżają? Lekarz wykonujący badanie powinien mieć odpowiednie certyfikaty.
W linku można znaleźć lekarza z certyfikatem. Badanie między 11-14tc

Jeśli może być Kraków, to ja polecam doktora Marcin Wiecheć. Mistrz USG. Bardzo dokładny, wszystko zobaczy i wyjaśni. Ja miałam u niego USG akurat z innych powodów niż badanie prenatalne (w poprzedniej ciąży) ale cieszę się, że do niego trafiłam.

No to się rozpiszę. Jestem po dzisiejszej wizycie u mnie 11+3, wszystko ok, dzidzio ma 5,34, machał nóżkami, rączkami, ogólnie wiercioszek[emoji3059] Pani doktor powiedziała, że wszystko jest prawidłowo, genetycznie też, ale oczywiście na prenatalne USG za tydzień mam iść, żeby się upewnić. No i teraz najlepsze jak tylko zaczęła robić mi USG to okazało się, że to jednak będzie synek, chociaż rano pisałam Wam o moich przeczuciach i śnie o Korneli[emoji1787][emoji28] A tu psikus i wyszło, że mój mąż ma zawsze rację [emoji2955] Ale jestem bardzo, szczęśliwa , absolutnie nie czuję się zawiedziona, to moje pierwsze dziecko, także nie miało to dla mnie znaczenia, wydawało mi się, że dziewczynka z racji snu tak czułam ale brałam ten wariant pod uwagę[emoji38] jak mi Pani doktor powiedziała, że to chłopak, to nie mogłam uwierzyć tym bardziej, że nie spodziewałam się, że dziś będzie wiadomo , bardziej na za tydzień byłam przygotowana, nie moglam powstrzymać śmiechu i łez że wzruszenia, dopytywałam czy to już na 100%? Powiedziała, że rzadko kiedy tak wyraźnie widać i nie ma wątpliwości [emoji4] Kochane, życzę nam żeby od tej pory, u nas wszystkich były same dobre wiadomości, tak jak u mnie dziś [emoji8] Załączam zdjęcia dowodowe w sprawie[emoji6] Nie pamiętam czy kiedykolwiek miałam tak dobry humor jak dziś[emoji3]

Kochana nie chce cie rozczarowac ale w 11 tyg i chlopiec i dziewczynka ma wyrostek taki sam. Ma on z profilu tylko inny kąt. Dopiero okolo 12 tyg przybiera odpowiedni i potem przekształca sie w odpowiednie narządy płciowe. Ale trzymam kciuki.

Ja już po wizycie[emoji3]
Poszłam prywatnie aby sprawdzić czy na pewno wszystko okey [emoji3]
Więc o to mały człowiek z om 10+3 a według USG o 2 dni straszy [emoji33]
Serduszko bije. Widziałam jak ruszał rączkami nóżkami. Wielkość : 3.82 cm

Alez slodziak.

reklama
Byłam u lekarza z moimi plamieniami, wszystko ok uffff 🥰 tylko okazało się, ze teraz dziecko nie o 4 dni większe niż om tylko o ok 10 dni. Mówi ze tak może być, zdziwiłam się ze az taka duża różnica. Czy któraś dostała skierowanie z luxmed na test pappa z NFZ, ze względu na wiek jest darmowy. Gdzie oddaje krew? Do diagnostyki dzwoniłam to powiedzieli ze do lux medu muszę jechać a tam mi mówią ze nie. Szczerze powiedziawszy to i tak robię nifty i nie planowałam robić pappy ale lekarz z lm namawiał mnie, ze darmowe to tym bardziej mam zrobić. Czy któraś przechodziła przez to?

Do góry