reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

mnie też zastrzyki robi mąż [emoji846] raz jest lepiej raz gorzej. mam parę siniaczków ale nie ma tragedii. też się boję co to będzie potem, jestem dość szczupła i nie mam pojęcia jakbym się miala ukłuć w udo[emoji1787]
Mam cały brzuch w siniakach. Mój mąż robi mi zastrzyki, gdy leżę w łóżku. Zasłaniam oczy jak małe dziecko [emoji23]. Boje się jak to będzie wyglądało w późniejszych miesiącach ciąży. Podobno można robić sobie zastrzyki w udo. A ty jak to znosisz?

reklama
Hej dziewczyny jak się czujecie ?
Dopiero nadrobiłam wasze wpisy oj było co czytać. Wczoraj rano naszła mnie straszna ochota na czekoladę miętowa no i niestety nie przyjęła się więc do południa miałam bliski kontakt z WC.
Wczoraj wieczorem mieliśmy zbliżenie z mężem i dziś zauważyłam śluz podbarwiony na brązowo (taka kawa z mlekiem) nic mnie nie boli więc raczej nie panikuje.

Podobno po zbliżeniu tak się zdaza, ze to jakby "normalne" Ciężko mi coś mówić, bo nam lekarz kazał czekać do prenatalnych i wtedy z prezerwatywa [emoji2356] nic się nie dzieje u nas a on taki ostrożny [emoji849]

Hej, jak tam niedziela mija [emoji846]

Chciałabym się was zapytaćjl jak wasze brzuszki. Czy u was już widać brzuszek, że się zaokrąglił? Oczywiście z rana chyba jest najbardziej prawdziwa wielkość, wieczorem wiadomo [emoji57]

U mnie chyba nic jeszcze nie widać mam tylko wzdecia po wszystkim [emoji849]

Ja poczytałam trochę w necie i mega dużo znalazłam poleceń na leginsy z tuturuuu LIDLA [emoji15] nie kupowałam nigdy nic w Lidlu z ubrań, ale teraz zamówiłam, jak przyjdą to dam znać czy są czegoś warte

Też kupilam leginsy i jeansy w lidlu były tydzień temu u nich, dziewczyny polecają ze najlepsze [emoji6]

U mnie też 10+4 i coś już widać, jak dotykam brzucha to czuję wypukłość no i w żadne spodnie już się nie dopinam
Hej, jak tam niedziela mija [emoji846]

Chciałabym się was zapytaćjl jak wasze brzuszki. Czy u was już widać brzuszek, że się zaokrąglił? Oczywiście z rana chyba jest najbardziej prawdziwa wielkość, wieczorem wiadomo [emoji57]

Ja czekam na przesyłkę z missguided, także też dam znać jak przyjdzie. Można tam złapać fajne promocje 😉
Też czuje delikatne uwypuklenie nad wzgorkiem łonowym, a wieczorem to w ogóle mam mały balonik zamiast brzucha 😅
Pierwszy raz mam taką przerwę między wizytami i juz nie mogę się doczekać... 25.01 wizyta u mojej gin, 28.01 prenatalne 🙈
Jak Wasza cera? Zauważyłyście jakieś zmiany? U mnie ogólny stan wydaje się lepszy niz przed ciąża, ale zrobiło mi się kilka przesuszonych placków (?) na twarzy. A zupełnie nie zmieniłam pielegnacji. Zdarzają mi się nieprzyjaciele w okolicach żuchwy, ale daje sobie z nimi radę i zwalam to na hormony.

To fajnie,że jesteście zadowolone z Lidla -nigdy wczesniej nie kupowałam tam ubran i jest szansa ze nie wyrzuciłam pieniedzy😉 A brzuchy mam dwa😀na wysokosci pęcherza taki wystajacy balonik i powyżej oponka. Mam wypchany brzuch-niby przez progesteron który rozleniwia perystaltykę a ze nigdy sportowcem nie byłam i brzuch miałam w miarę płaski ale wiotki, wiec szybko się zaokrąglam.

Hej, jak tam niedziela mija 🙂

Chciałabym się was zapytaćjl jak wasze brzuszki. Czy u was już widać brzuszek, że się zaokrąglił? Oczywiście z rana chyba jest najbardziej prawdziwa wielkość, wieczorem wiadomo 😏
Ja z brzuszkiem poczekam do 2 albo i 3 trymestru, zaczynam z otyłością, więc to będzie niestety najbardziej problematyczny temat mojej ciąży 😢 Ale, zważyłam się dzisiaj i ubył mi 1kg w 2 tygodnie (ile ważę może podam na zamkniętym, ogólnie to trudny temat). Oglądałam sobie wczoraj cz.1 szkoły rodzenia online i prowadząca powiedziała odnośnie ćwiczeń, ze zaleca zacząć je od razu, jak miną przypadłości z 1 trymestru, bo poza wpływem na nas, regularny, delikatny ruch bardzo dostymulowuje dziecko, daje mu bodźce z wielu nowych kierunków i jakoś motywującą to na mnie działa. W szczególności, ze nie mam żadnych objawów, to zamiast martwić się tym, chciałabym zacząć codziennie coś robić, albo ćwiczenia albo spacer.

Ja czekam na przesyłkę z missguided, także też dam znać jak przyjdzie. Można tam złapać fajne promocje 😉
Też czuje delikatne uwypuklenie nad wzgorkiem łonowym, a wieczorem to w ogóle mam mały balonik zamiast brzucha 😅
Pierwszy raz mam taką przerwę między wizytami i juz nie mogę się doczekać... 25.01 wizyta u mojej gin, 28.01 prenatalne 🙈
Jak Wasza cera? Zauważyłyście jakieś zmiany? U mnie ogólny stan wydaje się lepszy niz przed ciąża, ale zrobiło mi się kilka przesuszonych placków (?) na twarzy. A zupełnie nie zmieniłam pielegnacji. Zdarzają mi się nieprzyjaciele w okolicach żuchwy, ale daje sobie z nimi radę i zwalam to na hormony.
Moja cera jest tragiczna, jestem wysypana w kształcie brody u facetów xd mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi, od razu zapytam polecacie jakieś produkty jeśli chodzi właśnie o oczyszczanie twarzy?

reklama
Ja czekam na przesyłkę z missguided, także też dam znać jak przyjdzie. Można tam złapać fajne promocje [emoji6]
Też czuje delikatne uwypuklenie nad wzgorkiem łonowym, a wieczorem to w ogóle mam mały balonik zamiast brzucha [emoji28]
Pierwszy raz mam taką przerwę między wizytami i juz nie mogę się doczekać... 25.01 wizyta u mojej gin, 28.01 prenatalne [emoji85]
W pierwszej ciazy bylam wysypana dosłownie wszędzie, twarz, szyja, plecy, dekolt, nie było miejsca wolnego od czerwonych kropek. W tej ciazy na razie mam w miarę spokój, za to mam strasznie sucha skórę i chyba czas najwyższy rozglądnąć się za jakimś dobrze nawilżającym balsamem do ciała, najlepiej bez zapachu albo o bardzo delikatnym. Tylko nie mogę znaleźć niczego fajnego:(

Do góry