Oj to cudnie,ze fb nie będzie konieczny! Jestem w 11 t5d -jest mi dużo lepiej niż np. W 6-8 tyg, choć od początku 11 t ,po krótkiej przerwie powróciły mdlosci i wymioty, jestem też ciagle glodna. Ja przybrałam prawie 3 kg -to dość dużo ale lekarka twierdzi ze to może być przez 3 tyg. Lezenia,swieta i potężne zaparcia które mi dokuczają....prawie nie bola mnie juz piersi i nie są już tak nabrzmiałe jak na poczatku. Brzuch spory- choc to raczej kwestie gastryczne bo jak uda mi się normalnie załatwić to tylko wieczorem mam wypukły balonik na wysokosci pęcherza.najdziwniejsze a jednocześnie najpiękniejsze jest to,ze kazda ciaza jest inna !
reklama
Ellie2021
Fanka BB :)
Dzień dobry wszystkim Dajesz nadzieję, dzięki za takie radosne info. Mam nadzieję, że u mnie też będzie szło ku lepszemu, odliczam ciągle dni do II trymestru Już powoli widzę poprawę, ale poranki są trudne nadal... Ale po zjedzeniu mojego klasyka śniadaniowego, chleb z maslem, wracam powoli do żywych Miłego dnia i dużo siły dla nasWitajcie w sobotę kochane!
Mi dziś właśnie aplikacja pokazała, że zaczynamy II trymestr - ucieszyłam się Ja stety/lub niestety doświadczyłam zarówno mdłości, jak i wymiotów. Najgorszy był 8-10 tc. Ale teraz jest już faktycznie lepiej, cieszę się. Rano jeszcze było spotkanie z toaletą, ale nie trzyma mnie cały dzień, to bardziej chwilowe napady.
Ja też z tych aktywnych Od ok. 2 tygodni zmęczenie mniejsze, więc wracam powoli do mojej intensywniejszej jogi i regularnych marszy. Jeśli lekarz pozwoli planuję też wykorzystać sezon zimowy na narty biegowe, które uwielbiam. Oczywiście bezpiecznie, na spokojnych trasach, spacerowo
Póki co nie zauważyłam, żebym jakkolwiek przytyła, ale wagi nie mam. Brzuch rano nadal płaski, aż się nieco zastanawiam czy to ok. Wieczorem, jak dokucza wzdęcie tylko - wtedy faktycznie jest inny.
Kochane ja dziś dobrze zaczęłam dzień od porannej jogi i właśnie jestem po śniadanku, które cieszę się, bo weszło bez rewolucji. Teraz planuję piec jakieś zdrowe placuszki do kawy, w końcu apetyt wraca. Wam również życzę cudownego poranka i udanej soboty, dużo zdrówka i jak najlepszego samopoczucia <3
u mnie w 8+6 było 168uderzen na min lekarz powiedział że bardzo dobrzeJa miałam 167, lekarz mówił, że jest to dobry plus dla dziecka U Ciebie na pewno też
laurelle
Mój mąż będzie przy badaniachNo najgorsze że tatusiowie nie mogą być przy nas na badaniach. Na pewno inaczej by to wszystko odbierali zwłaszcza przy pierwszych ciążach [emoji16]
M
madziejkaa359
Gość
U mnie dzisiaj 11+4, ani w pierwszej ani w drugiej ciazy nie miałam mdlosci, chociaz teraz z początkiem 11 tygodnia zaczęły się pojawiać jakieś dziwne żołądkowe odczucia. W pierwszej na tym etapie bylam juz chyba ze 4kg do przodu, w tej jestem jeden na minusie. Co do innych objawow to pobolewania brzucha, bol piersi mam wrażenie zamiast coraz mniejszy jest coraz większy a gdzieś do 7/8 tygodnia nie bolały mnie w ogóle.Dziewczyny z TP na początku sierpnia powoli będziemy kończyć pierwszy trymestr! Jak u was samopoczucie? Minęły nudności? Ja odpukać jestem tą przyszłą mamą, która nie poznała co to wymioty i mdłości w pierwszym trymestrze czytałam, ze w I trymestrze przyszła mama może przybrać na wadze ok 1-5kg. Jak jest u was? U mnie waga minimalnie niższa niż przed zajściem w ciąże. Cały pierwszy trymestr byłam aktywna fizycznie- jeżdżę głównie rowerem stacjonarnym. wieczorami jednak brzuszek już troszkę widać pozdrawiam!
laurelle
Ja tez mam ostatnio bóle brzucha, dlatego postanowiłam ze zaczekam z nifty do usg genetycznego. Genetyczne mam w czwartek 21.01 jak będzie oki to nifty robię w następny poniedziałekCześć dziewczyny
Mam pytanie do dziewczyn które decydują się na nifty, czekacie do USG genetycznego czy robicie wcześniej nifty?
Niepokoi mnie ostatnio ból brzuszka. Jak się położę spać jest ok, budzę się w nocy i czuję kłucie, przewracam się na drugi bok i po 5 minutach jest spokój, później rano znowu kłuje a po wstaniu przechodzi (psychika siada czy wszystko oki, chociaż zgadzam się ze stwierdzeniem "co ma być to będzie") a najbliższą wizytę mam 26.01 więc jeszcze chwila..
Miłego dnia
laurelle
Konsultowałam z lekarzem chyba wszystko i ten rower i współżycie jeżdżę różnie, max godzinę czasem codziennie, czasem troszkę krócej, w zależności od samopoczucia. Prenatalne mam 21.01, potem robię Nifty.Ja podobnie jak Ty, nie wiem co to mdłości i wymioty Jeśli chodzi o wagę, to mam na minus jakiś kilogram, za to piersi urosły. Bywam nadal senna i zmęczona, ale już chyba pwooli wraca mi energia w ciągu dnia Konsultowałaś rowerek z lekarzem? Kiedy masz badania prenatalne?
reklama
Zazdroszczę Wam aktywności fizycznej. Ja przewracam się z boku na bok i zaliczam biegi do wc . Dzisiaj zaczynam 12 tydzień . Jak tem czas szybko leci! U mnie waga póki co 1 kg w dół ale brzuszek jest widoczny. Na L4 jestem od pojawienia się dwóch kresek ponieważ prowadziłam intensywny tryb życia.
Tak z innej beczki co dzisiaj gotujecie na obiad?
Miłego dnia
Ja dziś akurat planuję zapiekane papryki z mięskiem mielonym i brązowym ryżem, w sosie pomidorowym