reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Oj to cudnie,ze fb nie będzie konieczny! Jestem w 11 t5d -jest mi dużo lepiej niż np. W 6-8 tyg, choć od początku 11 t ,po krótkiej przerwie powróciły mdlosci i wymioty, jestem też ciagle glodna. Ja przybrałam prawie 3 kg -to dość dużo ale lekarka twierdzi ze to może być przez 3 tyg. Lezenia,swieta i potężne zaparcia które mi dokuczają....prawie nie bola mnie juz piersi i nie są już tak nabrzmiałe jak na poczatku. Brzuch spory- choc to raczej kwestie gastryczne bo jak uda mi się normalnie załatwić to tylko wieczorem mam wypukły balonik na wysokosci pęcherza.najdziwniejsze a jednocześnie najpiękniejsze jest to,ze kazda ciaza jest inna !

reklama
Witajcie w sobotę kochane!

Mi dziś właśnie aplikacja pokazała, że zaczynamy II trymestr - ucieszyłam się :) Ja stety/lub niestety doświadczyłam zarówno mdłości, jak i wymiotów. Najgorszy był 8-10 tc. Ale teraz jest już faktycznie lepiej, cieszę się. Rano jeszcze było spotkanie z toaletą, ale nie trzyma mnie cały dzień, to bardziej chwilowe napady.

Ja też z tych aktywnych :) Od ok. 2 tygodni zmęczenie mniejsze, więc wracam powoli do mojej intensywniejszej jogi i regularnych marszy. Jeśli lekarz pozwoli planuję też wykorzystać sezon zimowy na narty biegowe, które uwielbiam. Oczywiście bezpiecznie, na spokojnych trasach, spacerowo :)

Póki co nie zauważyłam, żebym jakkolwiek przytyła, ale wagi nie mam. Brzuch rano nadal płaski, aż się nieco zastanawiam czy to ok. Wieczorem, jak dokucza wzdęcie tylko - wtedy faktycznie jest inny.

Kochane ja dziś dobrze zaczęłam dzień od porannej jogi i właśnie jestem po śniadanku, które cieszę się, bo weszło bez rewolucji. Teraz planuję piec jakieś zdrowe placuszki do kawy, w końcu apetyt wraca. Wam również życzę cudownego poranka i udanej soboty, dużo zdrówka i jak najlepszego samopoczucia <3
Dzień dobry wszystkim ☺️ Dajesz nadzieję, dzięki za takie radosne info. Mam nadzieję, że u mnie też będzie szło ku lepszemu, odliczam ciągle dni do II trymestru 😃😃 Już powoli widzę poprawę, ale poranki są trudne nadal... 🙈 Ale po zjedzeniu mojego klasyka śniadaniowego, chleb z maslem, wracam powoli do żywych 😃 Miłego dnia i dużo siły dla nas 💪

Dziewczyny z TP na początku sierpnia powoli będziemy kończyć pierwszy trymestr! Jak u was samopoczucie? Minęły nudności? Ja odpukać jestem tą przyszłą mamą, która nie poznała co to wymioty i mdłości w pierwszym trymestrze :) czytałam, ze w I trymestrze przyszła mama może przybrać na wadze ok 1-5kg. Jak jest u was? U mnie waga minimalnie niższa niż przed zajściem w ciąże. Cały pierwszy trymestr byłam aktywna fizycznie- jeżdżę głównie rowerem stacjonarnym. :) wieczorami jednak brzuszek już troszkę widać :) pozdrawiam!
U mnie dzisiaj 11+4, ani w pierwszej ani w drugiej ciazy nie miałam mdlosci, chociaz teraz z początkiem 11 tygodnia zaczęły się pojawiać jakieś dziwne żołądkowe odczucia. W pierwszej na tym etapie bylam juz chyba ze 4kg do przodu, w tej jestem jeden na minusie. Co do innych objawow to pobolewania brzucha, bol piersi mam wrażenie zamiast coraz mniejszy jest coraz większy a gdzieś do 7/8 tygodnia nie bolały mnie w ogóle.

Cześć dziewczyny 😚
Mam pytanie do dziewczyn które decydują się na nifty, czekacie do USG genetycznego czy robicie wcześniej nifty?
Niepokoi mnie ostatnio ból brzuszka. Jak się położę spać jest ok, budzę się w nocy i czuję kłucie, przewracam się na drugi bok i po 5 minutach jest spokój, później rano znowu kłuje a po wstaniu przechodzi (psychika siada czy wszystko oki, chociaż zgadzam się ze stwierdzeniem "co ma być to będzie") a najbliższą wizytę mam 26.01 więc jeszcze chwila..

Miłego dnia 🥰
Ja tez mam ostatnio bóle brzucha, dlatego postanowiłam ze zaczekam z nifty do usg genetycznego. Genetyczne mam w czwartek 21.01 jak będzie oki to nifty robię w następny poniedziałek :)

Ja podobnie jak Ty, nie wiem co to mdłości i wymioty :) Jeśli chodzi o wagę, to mam na minus jakiś kilogram, za to piersi urosły. Bywam nadal senna i zmęczona, ale już chyba pwooli wraca mi energia w ciągu dnia 😊 Konsultowałaś rowerek z lekarzem? Kiedy masz badania prenatalne?
Konsultowałam z lekarzem chyba wszystko :D i ten rower i współżycie :) jeżdżę różnie, max godzinę czasem codziennie, czasem troszkę krócej, w zależności od samopoczucia. Prenatalne mam 21.01, potem robię Nifty.

reklama
Zazdroszczę Wam aktywności fizycznej. Ja przewracam się z boku na bok i zaliczam biegi do wc 😂. Dzisiaj zaczynam 12 tydzień 😍. Jak tem czas szybko leci! U mnie waga póki co 1 kg w dół ale brzuszek jest widoczny. Na L4 jestem od pojawienia się dwóch kresek ponieważ prowadziłam intensywny tryb życia.
Tak z innej beczki co dzisiaj gotujecie na obiad?
Miłego dnia😉

Ja dziś akurat planuję zapiekane papryki z mięskiem mielonym i brązowym ryżem, w sosie pomidorowym :)

Do góry