Hej ! Ja dziś tez po wizycie 10 tyg 4 dni. Wszystko okej po moim krwiaku tak jak u koleżanki został ślad krwi świeżej w nim nie ma. Dalej mam prowadzić oszczędny tryb życia. Mała bo wiem ze to dziewczynka ( podali mi żeński zarodek) bardzo ruchliwa. Widziałam raczki paluszki nóżki coś pięknego !
reklama
blondynka87
Fanka BB :)
To ja się z Wami już oficjalnie żegnam [emoji25] bardzo było miło być z Wami ten krótki czas. Od wczoraj zaczęło się samoistnie poronienie, krwotok, ból ogromny, skurcze. Beta spada. Nie mogę funkcjonować, mąż wziął wolne i zajmuje się dzieciakami a ja leżę i czekam kiedy to się skończy. Nie wpisujcie mnie do wątku zamkniętego.
Życzę Wam wszystkim spokojnej ciąży i szybkiego porodu! Za wszystkie trzymam kciuki i powodzenia!
Życzę Wam wszystkim spokojnej ciąży i szybkiego porodu! Za wszystkie trzymam kciuki i powodzenia!
Mana_lena
Współczuje , życzę szybkiej rekonwalescencji. Trudno cokolwiek napisać , ściskam Cię wirtualnie.To ja się z Wami już oficjalnie żegnam [emoji25] bardzo było miło być z Wami ten krótki czas. Od wczoraj zaczęło się samoistnie poronienie, krwotok, ból ogromny, skurcze. Beta spada. Nie mogę funkcjonować, mąż wziął wolne i zajmuje się dzieciakami a ja leżę i czekam kiedy to się skończy. Nie wpisujcie mnie do wątku zamkniętego.
Mi juz morfologia, glukoza i mocz przyszły, nie jest źle. Glukoza mi wychodzi prawie 91, z tego co mowilyscie, to jest wartość graniczna, czy może juz do leczenia?
W moczu pokazalo mi bakterie nieliczne, ale była tez notka o pojedynczych pasmach śluzu, a aktualnie mam infekcje pochwy, wiec to pewnie to [emoji26]
W morfologii mam dwa wyniki poza normą:
- MCV 79.4, kiedy norma zaczyna się od 80, podobno może to wskazywać anemie, ale różnica u mnie jest minimalna.
- PCT 0.38%, kiedy norma to 0.17-0.35%, może to wskazywać na stan zapalny w organizmie, zastanawiam sie czy ma to związek z moja infekcją intymną
Ogólnie poczekam jeszcze na pozostałe wyniki, ale wydaje mi się, że żadna z tych rzeczy nie jest pilna i spokojnie mogę czekać na wizytę 26.01, jak uważacie?
W moczu pokazalo mi bakterie nieliczne, ale była tez notka o pojedynczych pasmach śluzu, a aktualnie mam infekcje pochwy, wiec to pewnie to [emoji26]
- MCV 79.4, kiedy norma zaczyna się od 80, podobno może to wskazywać anemie, ale różnica u mnie jest minimalna.
- PCT 0.38%, kiedy norma to 0.17-0.35%, może to wskazywać na stan zapalny w organizmie, zastanawiam sie czy ma to związek z moja infekcją intymną
Ogólnie poczekam jeszcze na pozostałe wyniki, ale wydaje mi się, że żadna z tych rzeczy nie jest pilna i spokojnie mogę czekać na wizytę 26.01, jak uważacie?
anula88
MAMY SIEBIE :0)
Tez myślę,że jest dobrze takie przekroczenie normy to nie przekroczenie ... bylabym spokojnaMi juz morfologia, glukoza i mocz przyszły, nie jest źle. Glukoza mi wychodzi prawie 91, z tego co mowilyscie, to jest wartość graniczna, czy może juz do leczenia?
🤰🍼👶🏼
Właśnie ja dziś byłam na pierwszej wizycie z pakietu z pracy (ciążę prowadzę prywatnie) ale stwierdziłam że jak już się zapisałam na samym początku ciąży (czekalam na termin miesiąc [emoji2955]) to się przejdę dla samego obrazu z USG [emoji1]To dostałam bezpłatnie.
Ale wiem, ze raczej nie chce chodzić do dwóch lekarzy, ten wczoraj opieprzyl mnie, że jeszcze biorę Glucophage, kiedy moja doktor chce z niego schodzić stopniowo, uważa, że sam duphaston mi wystarczy i nie przepisał luteiny pod język (na czas leczenia nie mogę brać zwyklej). Poszłam z infekcją, a nie prowadzeniem ciąży, a dostalam totalnie inne opinie. I trochę wątpię co robić, bardziej lubię prywatna lekarz, ale technicznie oboje sa profesjonalni na wizytach i skąd mam wiedzieć kto ma rację. Będę trzymać się swojej ginekolog, ale zle czuje się muszac decydować, którego lekarza posłucham...Zobacz załącznik 1226537
Wszystko fajnie ale chyba takie dwutorowe prowadzenie będzie męczące (2 karty ciąży) i właśnie przez wzgląd na dwie różne opinie na dany temat.
Wyniki mam wzorowe i gin prowadzący nie kazał się kluć na kolejną kontrolę.
Ta ginekolog potrzebuje kolejnej morfologii dodatkowo mocz i koniecznie z posiewem.
Glukoza wyszła mi na granicy (93) na co gin prywatny, że nie ma potrzeby robić testu obciążenia, że wystarczy jak go zrobię po 20tc a ta ginekolog jest innego zdania i zostałam wysłana na krzywą [emoji16]
Także teraz przede mną trudna decyzja czy mam czas i ochotę latać po laboratorium [emoji28]
Jednakże dzidziutek w tydzień śmignął o prawie centymetr (podwinął główke i nie mogła go dokładnie zmierzyć [emoji28]) rusza się jak szalony, serducho bije. Mimo zdjęcia gorszego jakościowo niż u mojego gin mam wrażenie, że wyostrzyły mu się już rysy twarzy [emoji23] (11+5)
Dziewczyny czy któraś z Was już też widzi do kogo będzie podobne? [emoji1787][emoji23]
reklama
Nunia
Prawietak jak u mnie glukoza 82, tsh 1,65 i podwyższone anty tg. W poniedziałek wizyta zobaczmy co powie lekarz.Glukoze mam 83 więc jest okej.. TSH spadło do 1,71 ale antygeny tg mam podwyższone.. Takze zobaczymy co jutro powie lekarz..