reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Prawda, tylko najpierw warto zrobić badanie krwi, żeby lekarz dobrał odpowiednia dawke, nadmiar wit. D też jest szkodliwy. Mój maż robił badanie ze mna i on np. nie ma niedoboru :)

reklama
Powiem Wam że jedyne co mogę zjeść to frytki .... Nic mi nie smakuje. Herbata odpada, woda albo sok pomarańczowy. Kurczak odpada, kanapki z ryba mogą być, szczypiorek też, słodycze odpadają. Nie wiem co dalej będzie. Do sierpnia daleko... A jakoś jeść trzeba :D Da mi popalić coś mi się zdaje.
Ja też mam ogromną ochotę na frytki [emoji2960] i to wieczorem mnie nachodzi aż się boję ile kg mi przybędzie przy takim odżywianiu, oczywiście nie jem ich co dzień [emoji6] i jeszcze ogórki kiszone mniam

Ja też mam ogromną ochotę na frytki [emoji2960] i to wieczorem mnie nachodzi aż się boję ile kg mi przybędzie przy takim odżywianiu, oczywiście nie jem ich co dzień [emoji6] i jeszcze ogórki kiszone mniam
Mnie jak wczoraj złapało przed samym snem, to wciągnęłam mały słoik ogórków i kilka wafle ryżowych. Dodam, że przed ciążą nie przepadałam za kiszonymi 😄

Dlaczego aż tyle No-spy? Tak bardzo brzuch Cię boli?
Bóle były jak na miesiączkę( mam bardzo bolesne ogolnie) od kilku dni ból jest mniejszy i od czasu do czasu. Ogolnie nie neguje z lekarzem , bo nim nie jestem. Po dwóch stratach zrobię wszystko aby tym razem się udało.

Witam ryczące 40 na pokładzie 😄

Nie wiem czy się chwalić czy martwić ale pierwszy raz nie mam mdłości. I w ogóle czuję się dobrze, nie licząc zmęczenia (nie mam siły wejść na 2 piętro, mega zadyszka), bólu piersi i pobolewania podbrzusza/w krzyżu. Z objawów nietypowych, a związanych z ciążą mam katar ciążowy, śpię jak zabita w dzień i w nocy, wyjątkowo głupie, realistyczne sny i nadmiar śliny (ale w nocy). Oczywiście brzuch jak balon i bywam marudna jak baba w ciąży 😂 PMS mi nie przeszedł nic a nic.

No i od kilku dni drażnią mnie zapachy. Kurczak śmierdzi padliną i zabroniłam mojemu oddychać w aucie bo to też jest nieznośne 😂 Generalnie mi śmierdzi.

Od kilku dni jem też tylko jeden zestaw: rukola, pikantne oliwki z chilli, twardy ser (najlepiej coś z włoskich), pomidory i to polane sosem do burgerów. Plus deserek Zuzia. I tak codziennie 😮

Ja nie biorę żadnych leków na podtrzymanie, nie mam takiej konieczności.

Z witamin to na razie łykam wszystko osobno, bo tak mam wykupione i chce je zużyć do końca - kw. foliowy, wit D, jodid 200 i pregna DHA.

Pan Tabletka ma bardzo dobra recenzje witamin dla kobiet w ciąży - polecam, bo nie wszystkie na rynku są takie super 😉

Dziewczyny, mam pytanie. Wiem, że kilka z Was jest tu po stracie. Może coś doradzicie, właśnie się dowiedziałam, że koleżanka, która od 5 lat się starała o ciążę (po poronieniu) zobaczyła przed chwilą pozytywny test ciążowy. Kazałam jej od razu się umówić do lekarza i wykupić witaminy. Wg mnie o takie ciąże powinno się bardziej dbać. Ale ona jest negatywnie jakoś nastawiona i wszystko z dystansem. Do pracy chce nadal chodzić (pracuje na produkcji w cukierni/piekarni). Co jej powiedzieć żeby lepiej do niej dotrzeć? Co powinna jeszcze zrobić?

reklama
Bóle były jak na miesiączkę( mam bardzo bolesne ogolnie) od kilku dni ból jest mniejszy i od czasu do czasu. Ogolnie nie neguje z lekarzem , bo nim nie jestem. Po dwóch stratach zrobię wszystko aby tym razem się udało.
Absolutnie nie podważam decyzji lekarza. Rzuciło mi się tylko kiedyś w oczy stwierdzenie "dzieci ponospowe". Może jak już mniej Cię boli to lekarz zmniejszy dawkę.

Do góry