Pełna nadzieji
Fanka BB :)
Myślicie ze jeśli są jakieś bakterie to na zwykłym badaniu moczu wyjdą? Czy posiew zrobić od razu?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziś 6t3d, byłam 23.12 na USG było widać dopiero pęcherzyk 6mmA w którym jesteś tygodniu?
Na zwykłym wyniki pisze tylko czy są bakterie czy nie a w posiewie pisze jakie i najczęściej jest dołączony antybiogramMyślicie ze jeśli są jakieś bakterie to na zwykłym badaniu moczu wyjdą? Czy posiew zrobić od razu?
Tak. W nocy mam, a nigdy nie miałam..Dziewczyny, a czy Wy też tak często macie parcie na pęcherz? Ja od jakichś czterech dni potrafię chodzić do toalety co 10-15 minut...
Ja najpierw zrobilam podstawowe - bo miałam przeczucie i tyle . Na nim niestety wyszło bakterie-liczne . kosztowało 8 zł teraz robiłam dodatkowo posiew żeby mieć pewność co to za bakterie wyników jeszcze nie mam cena 50 zl z antybiogramem . No ale wiadomo ceny mogą się różnićMyślicie ze jeśli są jakieś bakterie to na zwykłym badaniu moczu wyjdą? Czy posiew zrobić od razu?
To badanie sugerują we wczesnych ciążach lub takich gdzie wcześniej były jakieś komplikacje i poronienia. Bada się wzrost bety żeby sprawdzić czy ciąża się rozwija. Przy pierwszej ciąży miałam taką obserwacje zlecona, a teraz nie. Niektóre mamy robią to same dla siebie, dla własnego spokojuZauważyłam, że w wielu wiadomościach pojawia się wątek badania beta hcg z krwi, ja nie robiłam takiego badania i lekarz też mi nic takiego nie sugerował. Czy to jest konieczne? Dajcie znać, może ja nie jestem w temacie i coś źle robię, to moja pierwsza ciąża