reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Mówią że na początku za sikanie częste winne są hormony . Później ucisk na pęcherz. W sumie badanie moczu możesz zrobić dla świętego twojego spokoju

Polecam zrobić badanie moczu, posiew, ja też często chodzę do toalety i aktualnie leczę bakteryjne zakażenie.

Polecam zrobić badanie moczu, posiew, ja też często chodzę do toalety i aktualnie leczę bakteryjne zakażenie.
Przed wizytą u lekarza w przyszłym tygodniu dostałam wykaz badań zrobienia więc jeszcze zrobię badanie moczu dla własnego świętego spokoju bo naprawdę od jakichś 4 dni to jest tragedia, co kilka minut toaleta...

Też dobrze zwrócić uwagę ile płynów się pije i jak często do toalety chodzicie. Bo jeśli pojęcie normalnie, a chodzicie na przykład 2x dziennie to też zgłoscie to lekarzowi. Bo to znaczy, że nerki szwankuja. Taka moja mała dygresyjka z autopsji 😒

Przed wizytą u lekarza w przyszłym tygodniu dostałam wykaz badań zrobienia więc jeszcze zrobię badanie moczu dla własnego świętego spokoju bo naprawdę od jakichś 4 dni to jest tragedia, co kilka minut toaleta...
Podstawowe badanie moczu też powinnaś mieć na tym wykazie, bo w pierwszym trymestrze to standard do zrobienia. Mi wyszły leukocyty w moczu, stąd trzeba było zrobić posiew, no i wyszły bakterie. Też jest faktem, że ja piję sporo, no ale tak trzeba :)

Ja też jeszcze w poniedziałek idę na morfologie, bo coś za często chodzę do tej toalety.... Czy z jednej próbki moczu wykonam morfologie i posiew?

Tego nie wiem niestety :/ warto też się zapoznać, jak prawidłowo pobrać próbkę moczu, bo czasem się zdarza, że mocz jest okay, a my go zakazimy niechcący i badanie jest błędne

reklama
Podstawowe badanie moczu też powinnaś mieć na tym wykazie, bo w pierwszym trymestrze to standard do zrobienia. Mi wyszły leukocyty w moczu, stąd trzeba było zrobić posiew, no i wyszły bakterie. Też jest faktem, że ja piję sporo, no ale tak trzeba :)
Właśnie o badaniu moczu nie było mowy, tylko progesteron, beta hcg, tsh i ft4.

Do góry