reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
A u mnie z kolei inna sytuacja z lekarzem i szpitalem: mam swojego lekarza, ona wykonuje zabiegi i przyjmuje porody w kilku różnych szpitalach, około 30. tygodnia będziemy mieć „wycieczkę” po szpitalach i my wybierzemy, gdzie będę rodzić i mój lekarz będzie tam ze mną, a jeśli nie da rady, to będzie wyznaczone zastępstwo.

A u mnie z kolei inna sytuacja z lekarzem i szpitalem: mam swojego lekarza, ona wykonuje zabiegi i przyjmuje porody w kilku różnych szpitalach, około 30. tygodnia będziemy mieć „wycieczkę” po szpitalach i my wybierzemy, gdzie będę rodzić i mój lekarz będzie tam ze mną, a jeśli nie da rady, to będzie wyznaczone zastępstwo.
W jakim państwie mieszkasz? Bardzo mi się podoba podejście tamtejszej służby zdrowia.

U mnie sytuacja bardzo komfortowa, bo ginekolog który mnie prowadzi jest ordynatorem w szpitalu gdzie chce rodzic.

Cześć ja tez na Luteinue i duphastonie - od samego początku zastanawiam się jak długi JesCze a to dopiero 8tc
Duohaston brałam jakoś do 12/13 TC potem odstawiony. Ale niestety zaczęły się dziwne bóle brzucha, napinania, ciężko było mi to określić. I na następnej wizycie miałam już luteinę dowcipnie do 35/36 tc. Ale to lekarz decyduje.
Ja miałam miesniakowata macice i to też powodowało u mnie bóle, napinania w późniejszych tygodniach.

Ja też na początku dostałam duphaston 2x1 i Luteine 2x1, zastanawiam się jak długo będę musiała brać🤔

reklama
Do góry