reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Trzymam kciuki.

Dziekuje za wsparcie. Ja za ciebie tez trzymam kciuki.
Zrobilam dzis pakiet badan ktore zlecil gin i dodatkwo jeszcze bete i progesteron. Prog super bo prawie 40 a beta ponad 22508 . Juz chyba noe powinno sie robic , zreszta niewiem. Przyrost wgl kalkulatora 48% . Czi tak samo jak ostatnio. Ale pocieszam sie ze caly czas rosnie i mam nadzieje ze bedzie dobrze. Po przeanalizowaniu jednak om mialam 10.11 a nie 8.11 i pozno bylo zagniezdzenie chyba. Nic pozostalo czekac do jutra chociaz mega sie stresuje. Ja w zeszlym tygodniu wgl usg mialam 5+2 i byl pecherzyk z malenkim zarodkiem 1.4mm.
To przy takiej becie już serduszko będzie, więc jutro usłyszysz jak bije.. Ja już bety nie robię. Ewentualnie jutro jeszcze proga i zapytam tego lekarza co i jak. Ostatnio mnirwa częstsze bole podbrzusza więc może coś poradzi.. Dziś odezwała się znów moja nerka i nie podoba mi się to.. Ale do środy wytrzymam..

reklama
rozumiem. Pytam, bo jak przyleciałam ze Stanów i pokazałam lekarce suplementy, które tam kupiłam to właśnie odradziła mi ich branie (tam byl właśnie kwas dha i jod m.in), teraz mam innego lekarza i jak powiedziałam, że kupiłam prenatal plus osobno dha to mówił, żeby wstrzymać się z dha do drugiego trymestru.
kurczę.. to już sama nie wiem czy brać ten kwas DHA 🙄

Na mdłości polecam gumy z wyciągu z imbiru. Pregna vomi, pomaga nie jest to efekt ręka odjął, ale po 10 min przechodzi i mogę coś zjeść.

Z witamin to mam prenatal uno.

Dziewczyny czy boli Was brzuch tak jak na @? Dziś 6+0 a od dwóch dni czasem nachodzi taki ból. Czułam go w nocy i teraz niedawno. Nie ma żadnych plamien. Biore Duphaston 2x1.

dlaczego bierzesz już teraz kwas dha?
Też biorę DHA tylko z alg żeby był czysty. Ze względu na dietę bardzo uboga w ryby. DHA jest budulcem układu nerowego oraz mózgu dziecka oraz wpływa na wzrok . Ja nigdy nie byłam dobrym kucharzem a tymbadziej nie potrafię przygotowywać ryb.😅Zresztą kupić dobra rybę to też sztuka ... więc suplementuje bo na pewno nie zaszkodzi. Na początku ciąży uzupełnia on ew niedobory matki, w 2 trymestrze już przenika do płodu dlatego dodawany jest już do suplementów. Generalnie zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu. 😉Jeśli ktoś je dużo ryb może sobie odmówić suplementacji.

Dziewczyny czy boli Was brzuch tak jak na @? Dziś 6+0 a od dwóch dni czasem nachodzi taki ból. Czułam go w nocy i teraz niedawno. Nie ma żadnych plamien. Biore Duphaston 2x1.

Ja tak mam- mam tak ze np wczoraj wieczorem bardzo czułam taki bol jak na @, a dzisiaj jest ok. Ale kilka dni wcześniej miałam tez 2-3 dni ze ciagle tak czułam. Wczoraj wieczorem to już dosyć mocno mnie bolało, ale mam wrażenie ze za dużo robiłam w ciągu dnia. Jak się położyłam to było lepiej

Witam się z Wami po świętach :)
Było pytanie o nifty- ja tez przymierzam się żeby zrobić. Tylko zastanawiałam się początkowo które z tych badań wybrać bo jest sanco, hormony, nifty. Obecnie jak poczytałam porównania jestem za nifty- jak macie swoje rekomendacja to piszcie które planujecie zrobić i dlaczego :)

Ja prowadzę ciąże w luxmedzie i prywatnie. Jak chciałam się umówić na NFZ bo znam jedna przychodnie z super lekarką to termin był na koniec marca (a dzwoniłam jakieś dwa tygodnie temu) 🤣🤣 tak wiec dałam sobie spokój.

U mnie wizyta 31.12 i tez bardzo się denerwuje :/

Dziewczyny które robiły dzisiaj betę- dajcie znać jakie wyniki :)

To przy takiej becie już serduszko będzie, więc jutro usłyszysz jak bije.. Ja już bety nie robię. Ewentualnie jutro jeszcze proga i zapytam tego lekarza co i jak. Ostatnio mnirwa częstsze bole podbrzusza więc może coś poradzi.. Dziś odezwała się znów moja nerka i nie podoba mi się to.. Ale do środy wytrzymam..

Dziekuje za podniesienie na duchu. Wiesz mialam nie robić bo to juz wysokie parametry i przyrost sredni wyszedl niby 48% ale jestem dobrej mysli. Oby urósł okruszek...
wspolczuje bolu nerki. Wiem jak to boli. Mam juz reszte wynikow ale hemoglobina na pograniczu normy i ta glukoza wysoka. [emoji2360] pewnie w Holandii beda mi jeszcze raz robic badania ale juz wiem ze bedzie dieta jeszcze bardziej restrykcyjna.

reklama
bolał mnie na początku, właściwie czułam kłucie w okolicach jajnika, ale to najprawdopodobniej od torbieli. Od czasu, kiedy biorę duphaston bóle całkowicie zniknęły.

Do góry