reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Jestem po wizycie. Lekarz powiedział że jest wszystko dobrze. 🥰 Ale czuję niesmak po tej wizycie. Nie było mojego lekarza więc było zastępstwo. Podczas usg nic nie komentował. Pytałam czy mogę nagrać krótkie ujęcie jak bije serce dla męża powiedział że nie. Na koniec pokazał mi obraz usg na szybko i tak nie wyraźnie, że nawet nie zauważyłam serduszka i odrazu zakończył badanie z komentarzem kiedy indziej Pani nagra.
Zastanawiam czy zapisać się na jeszcze jedna wizytę u mojego lekarza, żeby zobaczyć serduszko chociaż.

Dziewczyny, jest któraś tak jak ja już w 8tc? Jak się czujecie? Ja mam cały czas wilczy apetyt ale na szczęścia waga lekko w dół. Poza ty delikatne mdłości rano, które mijają jak tylko cos zjem. Oby tak dalej :)

Ja dziś 7t6d. Rano czuję się dobrze, mam energię i apetyt, który maleje w ciągu dnia. Nie mam mdłości, nie wymiotuję. Wieczorem jestem bardzo senna i zmęczona, dziś znowu spałam prawie 10 godzin. Piersi mam nieco większe, ich wygląd też się zmienia. Wieczorami też mam wzdęcia, brzuch jak balon. Odbija mi się non stop. I w sumie tyle tego ;)

A czy Twoj lekarz posiada ten certyfikat FMF?
Mój gin. prowadzący nie 😕
Dziewczyny, jest któraś tak jak ja już w 8tc? Jak się czujecie? Ja mam cały czas wilczy apetyt ale na szczęścia waga lekko w dół. Poza ty delikatne mdłości rano, które mijają jak tylko cos zjem. Oby tak dalej :)
Ja dziś 7t5d. Nic mi się nie chce, jestem senna, mam nudności przez cały dzień i obolałe piersi 😊

Ja też mam okropnego lenia, aż mi wstyd, bo generalnie robię sporo w domu na co dzień... a teraz nawet gotować mi się nie chce.

Ja mam 8+4 - rano nie mam apetytu a wieczorem chce mi się tak bardzo, że zjadłabym wszystko. Trochę muli mnie w żoładku ale nie wymiotuje i bym tego mdlosciami nie nazwała.
Też mi się odbija - nawet po wodzie [emoji28]
Piersi już przestały boleć ale sutki są bardzo wrażliwe, jak gdzies przytre to koniec [emoji85]
Brzuch już nie kłuje i nie boli. Mam wzdecia i czuje ze już spuchlam do jeasów [emoji28]
W nocy wstaje do toalety i pić bo jestem tak spragniona jakbym tydzień na pustyni spędziła. Czasem też muszę przegryść jakiegos krakersa w nocy bo z głodu nie mogę później zasnąć [emoji23]

Ja mam o 20.50 i chyba zasnę [emoji26]
Mnie piersi w ogóle nie bolą.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja chyba zamknę dzisiejsza listę, bo mam aż o 20 :)

Bardziej niż tego co zobaczę na usg obawiam się samego przebiegu ciąży, która z góry jest podwyższonego ryzyka ze względu na niedawne cc. Na szczęście będzie prowadził mnie lekarz, który mnie ciął, i który zrobi mam nadzieję kolejne cięcie.

reklama
Do góry